MMA

Παγκαλίδης: Ο 17χρονος Έλληνας παλαιστής που υποκλίθηκε όλη η Ευρώπη

Παγκαλίδης: Ο 17χρονος Έλληνας παλαιστής που υποκλίθηκε όλη η Ευρώπη

Ο 17χρονος, Ηλίας Παγκαλίδης, έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις και κατάφερε να ανέβει στο βάθρο στο Σεράγεβο, χαρίζοντας άλλο ένα μετάλλιο στην Ελλάδα και στο στυλ της πάλης. Διαβάστε όσα δήλωσε.

Ένα χάλκινο μετάλλιο στο παλμαρέ του διαθέτει πλέον ο 17χρονος Ηλίας Παγκαλίδης που πριν από λίγες μέρες έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις και κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, χαρίζοντας άλλο ένα μετάλλιο στην Ελλάδα και στο στυλ της πάλης.

Πρόκειται για ένα πραγματικό θηρίο που αγωνίζεται στην κατηγορία των 85 κιλών και ανήκει στην ομάδα του ΠΑΟΚ.

Για να φτάσει έως το χάλκινο κέρδισε στους «16» τον Σίμοβιτς(Σερβία) με 9-8. Στα προημιτελικά αντιμετώπισε τον Αντρόσοφ (Ρωσία) και ευνοήθηκε από την ισοπαλία 1-1. Στα ημιτελικά έχασε με 9-0 από τον Ζόκε (Ουγγαρία).

Ο Παγκαλίδης μίλησε αποκλειστικά στο Fightsports.gr για τους επόμενους στόχους του, το όνειρο της Ολυμπιάδας και τι έλειψε για να πάρει το χρυσό στο Ευρωπαϊκό του Σεράγεβο. Αναλυτικά:

Hλίαέτυχες κάτι σπουδαίο με το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό. Ήταν κάτι που είχες μέσα στους στόχους σου το μετάλλιο;

Πάνταονειρευόμουν έναμετάλλιο σε μια τέτοιαδιεθνή διοργάνωση, σε πανευρωπαϊκόδηλαδή ή παγκόσμιο. Φέτος το παγκόσμιο θα διεξαχθεί στη χώρα μας και είχα εναποθέσει τις περισσότερες ελπίδες μου σε αυτό.

Χωρίς να αφήνω όμως στην άκρητο πανευρωπαϊκότης Βοσνίας. Με 40ημερη προετοιμασία στη Ρουμανία να προηγείται, πήγαστη Βοσνία για να δώσω τον καλύτερομου εαυτό καιδικαιώθηκα.

Στον ημιτελικό είχες ένα δύσκολο παιχνίδι.Τι πιστεύεις ότι έλειψε και δεν πέρασες στον τελικό;

Στον ημιτελικό είχα να αντιμετωπίσω τον εξαιρετικά δυνατό και περσινό παγκόσμιο πρωταθλητή Ούγγρο (Aleks Szoke). Η διαφορά στη δύναμη μας ήταν όντως μεγάλη και αυτό μου προκάλεσε ιδιαίτερες δυσκολίες.

Παρόλα αυτά κατάφερα να κρατήσω χαμηλά το σκορ όπως είχαμε προγραμματίσει με τους προπονητές, ώστε να προσπαθήσω να αντεπιτεθώ στο δεύτερο ημίχρονο.

Όμως μια στιγμή αδράνειας, ένα λάθος πάτημα που εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο ο αντίπαλοςμου, μου κόστισε ολόκληρο τον αγώνα. Τουλάχιστον έτσι θα έχω ένα παραπάνω κίνητρο για το παγκόσμιο της Αθήνας.

Η Ελληνική πάλη έχει όλο και πιο συχνά διακρίσεις ειδικά σε νεαρές ηλικίες. Θεωρείς ότι μπορούμε κάποια στιγμή να δούμε και ένα νέο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες;

Είναι αλήθειαότιτα τελευταία χρόνιαη ελληνική πάλη έχειξεκινήσεικαι πάλι να παρουσιάζει ένακαλύτερο πρόσωπο στις διοργανώσεις του εξωτερικού, ειδικάφέτος με τις προετοιμασίες που έχουν γίνει.

Λογικό ήταν να αυξάνονται και οι διακρίσεις, οι οποίες έρχονταιαπό τις θυσίες που καταβάλουν τα παιδιά και οι προπονητές και την αδιάκοπη προσπάθεια τους.

Οπότεπιστεύω πως αρκετά πιθανό είναινα επανέλθουν σε λίγαχρόνια και τα ολυμπιακά μετάλλια, ειδικά αν αθλητές που είναιήδη στο κορυφαίο επίπεδο (όπως ο Πιλίδης) συνεχίσουν με πίστη και κουράγιο τη σκληρή δουλειά.

Ένα μήνυμα στον κόσμο που ακολουθεί. Τι τους υπόσχεσαι από εδώ και πέρα;

Ποτέδεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, αλλάσίγουρα πρώτα απ' όλατο καθορίζουμεεμείς. Για αυτότο μόνο που μπορώ να πω είναιότιόσο θα είμαι υγιής θα προσπαθώ να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ και να κάνωπερήφανο τόσο τον εαυτό μου, όσο και αυτούς που πίστεψαν σε μένακαι, φυσικά, όλους τους Έλληνες που συνεχίζουν να ελπίζουν στους (νέους και μη) αθλητές.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Dani Mathers: Το καυτό μοντέλο του Playboy που θέλει ο άντρας να ρίχνει ξύλο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ