MMA

Όταν ο Τιγκράν Ουζλιάν κέρδισε τον Floyd Mayweather Jr!

Όταν ο Τιγκράν Ουζλιάν κέρδισε τον Floyd Mayweather Jr!

O Floyd Mayweather jr είχε χάσει πίσω στο 1995, σε τουρνουά στη Ρωσία, από τον Τιγκράν Ουζλιάν σε αγώνα ερασιτεχνικής πυγμαχίας!

Με μεγάλη έκπληξη είδαμε ένα άρθρο από ξένο Μέσο, το οποίο και μας έστειλες φίλος αναγνώστης, που θέλει τον Floyd Mayweather jr να έχει χάσει πίσω στο 1995, σε τουρνουά στη Ρωσία, από τον Τιγκράν Ουζλιάν σε αγώνα ερασιτεχνικής πυγμαχίας! Το αρχικό άρθρο κάνει λόγο για νίκη με απόφαση αλλά έχοντας συζητήσει πολλές φορές με τον Τιγκράν αποκλείεται να μην είχαμε μιλήσει και για μια τέτοια νίκη!

Ψάχνοντας λίγο στο ίντερνετ βρήκαμε και άλλες αναφορές που μιλάμε για ήττα του μετέπειτα μεγάλου Floyd από τον Τιγκράν στο ίδιο τουρνουά αλλά είτε δεν γίνεται αναφορά στον τρόπο, είτε στην πιο πιθανή εκ των περιπτώσεων μιλάνε για μια νίκη άνευ αγώνα του Ουζλιάν με τον Floyd να τραυματίζεται πριν την μάχη και να μην ανεβαίνει καν στο ρινγκ (Medical walk out).

Είναι αρκετές οι αναφορές, ακόμη και στο forum του boxrec, ώστε να είναι από πιθανή έως σίγουρη αυτή η "νίκη" με όποιον τρόπο και να ήρθε και δείχνει σίγουρα σε τι επίπεδο έπαιζε τότε ο Τιγκράν Ουζλιάν.

Αν και ένα χρόνο μετά ο Floyd κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς, το 1995 σίγουρα δεν ήταν ακόμη ιδιαίτερα γνωστός ακόμη και με δεδομένο ότι μιλάμε για ένα τουρνουά από τα πάρα πολλά που έγιναν σε προ Ολυμπιακή χρονιά, 20 χρόνια πριν δεν είναι εύκολο να εξακριβωθεί 100%.

Σε μια σύντομη επαφή που είχαμε με τον Τιγκράν, ο ίδιος δεν φάνηκε να θυμάται τον Floyd Mayweather αν και το σκηνικό του ήταν κάπως γνώριμο. Όπως και να έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα, ουσιαστικά ανέκδοτη, ιστορία.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για το Ζαμπίδης vs MOXON!!!

Claudia Ochoa Felix: H πιο επικίνδυνη και εκπαιδευμένη γυναίκα στον κόσμο

Σκληροί MMAers του δρόμου τις… παίζουν μέχρι θανάτου (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ