MMA

Oκτώ παγκόσμιοι πρωταθλητές στο μποξ που ίσως να μην γνωρίζεις

Oκτώ παγκόσμιοι πρωταθλητές στο μποξ που ίσως να μην γνωρίζεις

Δεν υπάρχει μόνο Mayweather, Pacquiao, Canelo και Golovkin εκεί έξω, αλλά παγκόσμιοι πρωταθλητές άσημοι κάποιες φορές που όμως έχουν κερδίσει με το σπαθί τους παγκόσμιους τίτλους.

Κάποιοι από αυτούς δεν είναι αναγνωρίσιμοι ίσως γιατί τα σχετικά promotion δεν τους προβάλλουν όμως στον κόσμο του... μποξ έχουν τον απόλυτο σεβασμό όλων. Πάμε να δούμε την λίστα ξεκινώντας με τον πιο γνωστό.

Mikey Garcia (WBC lightweight champion)

Είναι σίγουρα ο πιο διάσημος της λίστας και γνωστός στο ελληνικό κοινό ωστόσο για την αξία του σαν πυγμάχος δεν έχει προβληθεί όπως θα έπρεπε. Έχει πετύχει σπουδαίες νίκες όπως αυτή απέναντι στον Adrien Broner που γνωρίζουν περισσότεροι φανς. Ένας τεχνικός μαχητής αλλά και ανελέητος νοκαουτίστας με ρεκόρ 37-0!

Miguel Berchelt (WBC super-featherweight champion)

Πρωταγωνιστεί στην super-featherweight κατηγορία αλλά δεν είναι στο προσκήνιο πολύ καιρό. Είναι πρωταθλητής WBC κερδίζοντας τον Francisco Vargas τον Ιανουάριο. Ο Μεξικανός έχει ρεκόρ 32-1.

Gary Russell Jr (WBC featherweight champion)

Δεν είναι μία πολυδιαφημισμένη κατηγορία η featherweight, αλλά ο Gary Russell Jr έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Δεν παίζει συχνά αλλά όταν το κάνει δείχνει πόσο ικανός puncher είναι. Το ρεκόρ που κατέχει είναι στο 28-1. Η μόνη του ήττα από τον μεγάλο Vasyl Lomachenko.

Oscar Valdez (WBO featherweight champion)

Ένα από τα μεγάλα ανερχόμενα αστέρια ο Oscar Valdez από το Μεξικό. Διέλυσε τον Matias Rueda και πήρε τον τίτλο και έχει κάνει δύο υπερασπίσεις, την μία κόντρα στον Κολομβιανό Miguel Marriaga.Αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο της featherweight κατηγορίας. Έχει 19 νοκ άουτ σε 22 παιχνίδια.

Shinsuke Yamanaka (WBC bantamweight champion)

Ο φοβερός Ιάπωνας είναι ο μακροβιότερος πρωταθλητής της κατηγορίας με δώδεκα υπερασπίσεις!Είναι δυνατός puncher και έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να αγωνίζεται, που τον κάνει ιδιαιτέρως ψυχαγωγικό. Στις 15 Αυγούστου έχασε τον τίτλο από τον Luis Nery για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Zolani Tete (WBO bantamweight champion)

Ο Τete είναι ο μοναδικός που αμφισβητεί τον Yamanaka στην κατηγορία. Ο Νοτιοαφρικανός είναι κάτοχος της interim ζώνης WBO στην κατηγορία. Πιθανότατα στο μέλλον να τον δούμε κόντρα στον Ιάπωνα σε μία επική αναμέτρηση.

Naoya Inoue (WBO super-flyweight champion)

Σε μόλις οκτώ ματς ο Inoue κατάφερε να γίνει σε δύο κατηγορίες παγκόσμιος πρωταθλητής και πάει ολοταχώς για τον τίτλο του καλύτερους pound-for-pound. Τον φωνάζουν "το τέρας" γιατί διαλύει τους πάντες στο διάβα του, είναι μόλις 24 και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Είναι ο δεύτερος "σαμουράι" της λίστας που δυναστεύει το παγκόσμιο μποξ.

Daigo Higa (WBC flyweight champion)

Είναι 22 ετών και είναι ο πιο νέος πρωταθλητής στην πυγμαχία έως και σήμερα. Ο Daigo Higa είναι Ιάπωνας με ρεκόρ 13-0. Είναι πολύ εξελίξιμος μαχητής και προσφάτως κέρδισε τον Juan Hernandez φορώντας την vacant ζώνη WBC.

Διαβάστε ακόμηστο fightsports.gr

ΌτανηκαυτήπορνοστάρKleioValentienζήτησεραντεβούαπό την Ronda Rousey (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ