MMA

Οι ΜΜΑ (UFC)... πάτησαν το μποξ και στο "τζογάρισμα"

Οι ΜΜΑ (UFC)... πάτησαν το μποξ και στο "τζογάρισμα"

Ένας εκ των κορυφαίων bookmaker στον κόσμο ο Jay Rood παραχώρησε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο MMAJunkie, ξεδιπλώνοντας τα στάνταρτ του στοιχήματος.

Ένας εκ των κορυφαίων bookmaker στον κόσμο ο Jay Rood παραχώρησε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο MMAJunkie, ξεδιπλώνοντας τα στάνταρτ του στοιχήματος. Σύμφωνα με τον ειδικό η απόκλιση της τάξεως του 80-20 υπέρ της πυγμαχίας έχει φτάσει στο 50-50 με τις ΜΜΑ, ενώ η ραγδαία ανάπτυξη του UFC πιθανόν τα επόμενα χρόνια να ρίξει από το θρόνο του "τζόγου" το μποξ.

Σύμφωνα με τον Rood οι ΜΜΑ τη δεκαετία του 1990 και λίγο στις αρχές του 2000 δεν ήταν τίποτα παραπάνω στα μάτια των παικτών από δύο τύπους οι οποίοι έκαναν τούμπες πεσμένοι στο έδαφος. Τονίζει πως οι μεικτές πολεμικές τέχνες εκείνα τα χρόνια είχαν ωραία νοκ - άουτ, θέαμα και αίμα όμως σε καμία των περιπτώσεων δεν ήταν το μποξ των Tyson, Holyfield εκείνης της περιόδου.

Όπως αναλύει ο Rood το 80% των στοιχημάτων στα μαχητικά σπορ άνηκε στην πυγμαχία και μόλις το 20% πήγαινε στις ΜΜΑ κι αυτό πολλές φορές δεν ήταν σταθερό με το μποξ φυσικά να έχει πάντα την αύξουσα πορεία...

Με τη ραγδαία δημοφιλία όμως του UFC και μόλις σε 10 χρόνια ο Jay Rood είναι εντυπωσιασμένος μια και τα στοιχήματα από το 80-20 έχουν φτάσει στο 50-50 και οι ΜΜΑ δείχνουν πια να παίρνουν αυτές την αύξουσα και ο "βασιλιάς" πολλών δεκαετιών να εκθρονίζεται.

Παρακάτω ο ειδικός αναλυτής και άνθρωπος που βγάζει αποδόσεις ο κύριος Cooley συμπληρώνει τον Rood, σημειώνοντας πως ο κόσμος ήθελε να ποντάρει σε πράγματα που μπορούσε να δει εύκολα και να τα ζήσει. Τι σημαίνει αυτό; Πως το UFC κυρίως με το "Ultimate Fighter" μπήκε στις ζωές των ανθρώπων και η εύκολη πρόσβαση στους αγώνες μέσω ίντερνετ το έκανε πιο αρεστό. Αντίθετα η επαγγελματική πυγμαχία συνεχώς γίνεται όλο και πιο ακριβή.

Από εκεί και πέρα ο Rood πάλι θεωρεί πως από το μποξ λείπουν πια οι μεγάλοι αστέρες και τα ντέρμπι που θα καθηλώσουν το κοινό. Αντιθέτως λέει ότι το UFC πόνταρε στους εξ αρχής ήρωες του όπως ο Liddell, ο Couture και ο Ortiz, φτιάχνοντας κόντρες που ενδιέφεραν και τον πιο απλό φαν.

Στη συνέχεια οι δύο ειδικοί συμφώνησαν ότι οι ΜΜΑ σου επιτρέπουν να ποντάρεις σε περισσότερα πράγματα σε σχέση με το μποξ αφού ένας νικητής μπορεί να προκύψει από πολλούς τρόπου κι όχι από τους κλασικούς πυγμαχικούς.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως αμφότεροι δεν θεωρούν την πυγμαχία τελειωμένη, υποστηρίζοντας πως εάν οι promoter συνεργαστούν και φτιάξουν ήρωες τις καθημερινότητας, τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα ηττηθούν κατά κράτος από το UFC...

Όσον αφορά πάλι το κορυφαίο promotion του κόσμου αυτή τη στιγμή οι ειδικοί λένε πως έχει εξασφαλίσει την ύπαρξή του για πολλά ακόμη χρόνια.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Οι αλλαγές του τρόμου: Δείτε πως επιδρούν τα αναβολικά στο σώμα ενός bodybuilder (ΦΩΤΟ)

Παρούσα σε ένοπλη ληστεία γνωστή ΜΜΑer που κόστισε τον πυροβολισμό του προπονητή της (ΒΙΝΤΕΟ)

Φοβερός πιτσιρικάς σταματάει bullying σαν άλλος... Anderson Silva (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ