MMA

Οι κορυφαίοι ΜΜΑ μαχητές όλων των εποχών

Οι κορυφαίοι ΜΜΑ μαχητές όλων των εποχών

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη επίσημη διοργάνωση MMA, ας δούμε ποιοι είναι οι κορυφαίοι ΜΜΑ μαχητές όλων των εποχών .

Κριτήρια; Διάρκεια κυριαρχίας, επίπεδο αντιπάλων και γενικότερη προσφορά στο άθλημα, με αυτή τη σειρά.

15. Kazushi Sakuraba

Ο μόνος της λίστας που δεν έχει κερδίσει κάποιο μεγάλο τίτλο (UFC ή PRIDE) αλλά μια από τις σημαντικότερες μορφές του αθλήματος. Επικές οι μάχες του με τους Gracies που του έδωσαν το nickname "Gracie Killer" με την μάχη του κόντρα στον Royce να κρατάει 1,5 ώρα (6 γύροι των 15 λεπτών). 'Επαιξε σε 4 διαφορετικές κατηγορίες και κέρδισε ονόματα όπως ο Rampage Jackson, o Kevin Randleman, o Vitor Belfort και ο Carlos Newton.

14. Bas Rutten

O Ολλανδός "Larger than life" παρουσιαστής σήμερα, ήταν ένας από τους πρώτους αστέρες του αθλήματος. Έκλεσε την καριέρα του με 22 νικες σερί και ζώνες στο UFC και το King of Pancrase.

13. Bj Penn

Ο "Prodigy" ήταν για πολλά χρόνια ο καλύτερος Lightweight του κόσμου και ένας από τους ελάχιστες μαχητές του UFC που υπερίσχυε των αντίστοιχων του PRIDE. O πρώτος μη Βραζιλιάνος μαυροζωνάς που κατέκτησε το χρυσό στο παγκόσμιο BJJ με μόλις 3 χρόνια προπόνησης στο άθλημα (εξ' ου και το PRODIGY=θαύμα). Ένας από τους καλύτερους πυγμάχους στην ιστορία του αθλήματος που ήθελε να παίζει συνέχεια σε κατηγορίες μεγαλύτερες της δικής του φτάνοντας μέχρι και τον άγνωστο τότε Lyoto Machida στην Lightheavyweight κατηγορία! Μιλάμε για 25 κιλά διαφορά περίπου.

12. Chuck Liddell

Ο Liddell ήταν ο σπουδαιότερος Light Heavyweight πρωταθλητής του UFC μέχρι την έλευση του Jon Jones έχοντας κρατήσει την ζώνη για 5 αγώνες με νίκες κόντρα σε σχεδόν όλους τους κορυφαίους Light Heavyweights της εποχής (Ortiz, Couture, Overeem, Belfort, Wanderlei κοκ).

11. Dan Henderson

Ο Henderson έγινε ο πρώτος ΜΜΑ μαχητής που κατέκτησε ταυτόχρονα ζώνες σε δύο διαφορετικές κατηγορίες τοπ διοργάνωσης αφού έγινε ο τελευταίος Welterweight και Middleweight πρωταθλητής του PRIDE. Είχε τα πάνω του και τα κάτω του γενικά στην καριέρα του, έπεσε και στον μεγάλο Anderson στο UFC αλλά το ρεκόρ του είναι από τα πιο πλούσια!

10. Royce Gracie

Ζωντανός θρύλος του UFC, ο πρώτος πρωταθλητής και ο καλύτερος εκείνα τα χρόνια. Μεγάλη η προσφορά του κα ας μην έκανε μετά μεγάλη καριέρα.

09. Matt Hughes

Ο κορυφαίος Welterweight στην ιστορία του UFC πριν τον GSP τον οποίο έχει κερδίσει και μια φορά. Μεγάλα ματς και με τον Bj Penn σε μια εποχή που πολλοί τον θεωρούσαν τον κορυφαίο Pound for pound μαχητή στον κόσμο (σ.σ.δεν ήταν...).

08. Randy Couture

Πόσα να πούμε για τον Natural... Σε μια ηλικία που άλλοι αποσύρονται (36 ετών) αυτός κατακτούσε τον πρώτο τίτλο του ενώ αργότερα έγιναν μαζί με τον Bj Penn οι μοναδικοί μαχητές στην ιστορία του UFC που κατέκτησαν ζώνες σε 2 διαφορετικές κατηγορίες.

07. Wanderlei Silva

Ο Βραζιλιάνος ήταν μαζί με τον Fedor Emelianenko τα κορυφαία ονόματα του PRIDE. Κορυφαίος Middlewight πρωταθλητής εκεί, αήττητος για 4 σερί χρόνια με τις μάχες του να είναι πάντα εντυπωσιακές.

06. Antonio Rodrigo Nogueira

Ένας από τους μόλις 3 μαχητές που κατάφεραν να κατακτήσουν την ζώνη και του PRIDE και του UFC, θεωρείται ο δεύτερος καλύτερος heavyweight όλων των εποχών πίσω από τον Fedor. Μικρός είχε τρομερό ατύχημα με φορτηγό και οι γιατροί λέγαν ότι δεν θα ξαναπερπατούσε ποτέ!

05. Jose Aldo

Ο Jose Aldo ίσως έπρεπε να βρίσκεται και πιο ψηλά. Φόβος και τρόμος στην featherweight κατηγορία έχοντας κερδίσει τους καλύτερους. Ανάμεσα τους και ο πρώην πρωταθλητής της παραπάνω κατηγορίας Frankie Edgar, ο άνθρωπος που εκθρόνισε τον Bj Penn.

04. Jon Jones

Και ο Jones αν συνεχίσει έτσι όπως πάει μπορεί σύντομα να βρεθεί στην πρώτη θέση.Η προσωπικότητα του δεν τον βοηθάει αλλά έχει κερδίσει εύκολα σχεδόν όλους τους πρώην πρωταθλητές της κατηγορίας του!

03. Anderson Silva

Το σκάνδαλο ντόπινγκ σίγουρα του έκανε κακό αλλά δεν μπορεί να λείπει από την λίστα ο SPIDER. Δεν είχε ποτέ στο παρελθόν θέματα με απαγορευμένες ουσίες και ο τραυματισμός του στο πόδι ήταν τόσο σκληρός που μπορεί να απαιτούσε κάτι έξτρα, χωρίς να θέλουμε να τον βγάλουμε "λάδι". Εξάλλου αν αρχίσουμε να αμφισβητούμε και αγώνες που δεν υπάρχουν αποδείξεις για απαγορευμένες ουσίες θα πρέπει να βγαλουμε τουλάχιστον όλο το PRIDE εκτός αφού είναι γνωστό ότι δεν έκαναν καν αντιντόπινγκ τεστ. Το ρεκόρ του τα λέει όλα και μαζί με τον επόμενο της λίστας ήταν για πάρα πολλά χρόνια οι καλύτεροι του αθλήματος.

02. Georges St Pierre

Ο μεγάλος μάγκας του UFC. Έβγαλε εκατομύρια, έγινε υπεραστέρας αλλά παρέμεινε κύριως. Έφυγε στην κορυφή με δική του επιλογή, κράζοντας την διοργάνωση για προβλήματα ντόπινγκ και αμέσως άρχισαν να σκάνε οι βόμβες η μια πίσω από την άλλη!

01. Fedor Emelianenko

Ο απόλυτος. Το αφεντικό. Ο σπουδαιότερος μαχητής που έχει περάσει από το άθλημα. Ο άνθρωπος που για 10 σχεδόν χρόνια ήταν ουσιαστικά αήττητος και ο καλύτερος στον κόσμο, ένα ρεκόρ που δεν έχει σπάσει ακόμη... Σίγουρα στο τέλος τον ξεπέρασε η πρόοδος του αθλήματος σε συνδυασμό με την δική του ηλικία αλλά εκείνα τα χρόνια ο Fedor, έπαιξε και κέρδισε εύκολα όλους τους κορυφαίους Heavyweights του κόσμου.

Τιμητική αναφορά:Mirco Cro Cop, Tito Ortiz, Frank Shamrock, Shogun Rua, Ronda Rousey(άνετα θα μπορούσε να μπει στην λίστα τώρα που το σκέφτομαι).

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ή ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ με την λίστα μας; Γράψτε μας στα σχόλια τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις σας!

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Οι απόγονοι του Μεγ. Αλεξάνδρου, το παγκράτιο και η σχέση του με το Kung Fu της Κίνας

Σωματώδης πυγμάχος κερνάει γροθιές σε παρείσακτους!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ που έχασε την όραση του παίζοντας μποξ στο Λευκό Οίκο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ