MMA

Οι killers του UFC

Οι killers του UFC

Διαβάστε αναλυτικά ποιοι είναι οι κορυφαίοι, στατιστικά, strikers στην ιστορία του UFC.

Χιλιάδες μαχητές έχουν περάσει από το οκτάγωνο του UFC στα 23 χρόνια λειτουργίας της κορυφαίας ΜΜΑ διοργάνωσης.

Grapplers με εξαιρετικό BJJ, παλαιστές με τρομερό ground and pound και Strikers με απίστευτη ακρίβεια σαν snipers ή τρομερή επιθετικότητα σαν πολυβόλα!

Αυτούς τους τελευταίους θα εξετάσουμε σήμερα, για να δούμε ποιοι είναι οι κορυφαίοι, στατιστικά, strikers στην ιστορία του UFC, από το 28ο event και μετά που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται οι Unified Rules που διέπουν το άθλημα μέχρι και σήμερα.

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΟ UFC

1. O Βασιλιάς των πολυβόλων του UFC είναι ο "i m not surprised m*******ckers" Nate Diaz με: 1926 συνολικά επιτυχημένα χτυπήματα. To καμάρι του Στόκτον τα πέτυχε αυτά σε συνολικό χρόνο δράσης μέσα στο UFC: 4 ώρες 24 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα ή 7,3 χτυπήματα το λεπτό!

2. Δεύτερος στην λίστα ο Frankie Edgar με: 1871 συνολικά επιτυχημένα χτυπήματα. Τα πέτυχε σε 6 ώρες 2 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα (είναι ο μαχητής με τον περισσότερο αγωνιστικό χρόνο στο UFC) ή 5,15 χτυπήματα το λεπτό!

3. Τρίτος είναι ο Michael Bisping με: 1749 συνολικά επιτυχημένα χτυπήματα. Τα πέτυχε σε 5 ώρες 23 λεπτά 40 δευτερόλεπτα ή 5,4 χτυπήματα το λεπτό!

Ο ΠΙΟ ΕΥΣΤΟΧΟΣ

Αν το απλό χτύπημα είναι η βασική επίθεση, το significant strike ή δυνατό χτύπημα είναι η αποκορύφωση του Striker, αυτό που θα βγάλει το ΚΟ, που θα κάνει την διαφορά και φυσικά και το πιο δύσκολο να το πετύχεις! Ποιος είναι ο ελεύθερος σκοπευτής του UFC; Αυτός έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας σε significant Strikes;

1. Alistair Overeem 73.9% ευστοχία!

Ο Ολλανδός πρώην πρωταθλητής του K-1 δικαιώνει την φήμη του αφού είναι ο πιο εύστοχος - καταστροφικός striker με ποσοστό ευστοχίας το 73.9%. Δηλαδή στα 100 χτυπήματα που θα χτυπήσει τα 74 είναι... καταστροφικά! Μας κάνει εντύπωση;

2. Trevor Smith 63.3% ευστοχία!

Ο Αμερικάνος Middleweight δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός αλλά είναι αρκετά εύστοχος. Στα 100 χτυπήματα που περνάει τα 63 είναι significant! Όχι και άσχημα.

3. Josh Barnett 61.5% ευστοχία!

Αν και grappler o Barnett είναι αρκετά εύστοχος, ιδιαίτερα στο clinch με το Dirty Boxing αλλά και στο ground and pound!

Ο ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ

Καλά τα στατιστικά αλλά τα αποτελέσματα μετράνε περισσότερο και όταν μιλάμε για αποτελέσματα μιλάμε για Νοκ Άουτ και Νοκ Ντάουν!

1. Vitor Belfort 12 KO/TKO

Ο Βραζιλιάνος έχει αυτή τη στιγμή το ρεκόρ στο UFC με 12 ΚΟs/TKOs στην καριέρα του στην κορυφαία διοργάνωση.

2. Anderson Silva 11 KO/TKO

Η "αράχνη" ακολουθεί κατά πόδας με 11 ΚΟ/ΤΚΟ αλλά πολλά περισσότερα Νοκ Ντάουν αφού έχει πετύχει 18 με τον δεύτερο στη λίστα (Rumble) να έχει 13 και τον Belfort να είναι στα μονοψήφια!

Πηγή στατιστικών UFC: Fightmetrics LLC

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Καυτό ερωτικό τρίγωνο μεταξύ Rousey- Βrown και πρώην! (ΦΩΤΟ)
Δείτε τι συμβαίνει όταν πράκτορας της KGB πυγμαχεί με Αμερικανίδα πεζοναύτης (ΒΙΝΤΕΟ)
Conor Mcgregor: «Και με τον Χριστό να έπαιζα θα τον έδερνα!» (ΒΙΝΤΕΟ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ