MMA

Ο θρύλος του Miyamoto Musashi

Ο θρύλος του Miyamoto Musashi

Ο Ronin Miyamoto Musashi, που έζησε μεταξύ 1584 - 1645, θεωρείται ως ο κορυφαίος ξιφομάχος κατά τους Ιάπωνες. Ήταν μετρ στις μάχες με σπαθιά διπλής λεπίδας και σύμφωνα με την ιστορία του ήταν νικητής και στις 60 μάχες που έδωσε μέχρι το τέλος τη ζωής του.

Πολλές από τις μάχες που είχε δώσει αυτός ο θρυλικός Ronin δεν επιβεβαιώνονται καθώς σίγουρα ο Musashi άλλαζε τ'όνομά του από πόλη σε πόλη και πριν τις μάχες του. Έδωσε την πρώτη του μάχη στα 13 του και στα 15 του έφυγε από το σπίτι του.

Το έργο του διδάσκεται μέχρι σήμερα καθώς σαν κληρονομιά ο ξιφομάχος άφησε πίσω του βιβλία που εξηγούν τη στρατηγική του. Οι απόψεις και οι βάσεις που έθεσε τότε ο Musashi διδάσκονται μέχρι και σήμερα με τα απομνημονεύματά του να αποτελούν δοκίμια για όσους μαθαίνουν την τέχνη του σπαθιού.

Ο Miyamoto στη σημαντικότερη μάχη της ζωής του κόντρα στον επίσης ιστορικό μαχητή Sasaki Kojiro αναφέρεται πως σκότωσε τον αντίπαλό του μ'ένα ξύλινο σπαθί εξάσκησης και πολύ γρήγορα κιόλας. Ο αγώνας γράφεται πως έγινε στο νησί Funajima και έως ότου ο Miyamoto να φτάσει εκεί σκάλισε από το κουπί ένα τέτοιο σπαθί.

Όταν ο αγώνας τελείωσε ο θρύλος αναφέρει ότι οι οπαδοί του Musashi έσπευσαν να τον φυγαδεύσουν αφού οι αντίστοιχοι του Kojiro αισθάνθηκαν θιγμένοι από ήττα δίχως σεβασμό και έτρεξαν να λιντσάρουν τον Miyamoto, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Άλλη πάλι θεωρία σχετικά με τη μάχη αυτή αναφέρει ότι ο πρωταγωνιστής μας άργησε εσκεμμένα να πάει στον αγώνα θέλοντας να... παίξει με τον ήλιο.

Ξεκινώντας λοιπόν τη μάχη τη στιγμή που ο ήλιος βρέθηκε στη σωστή θέση ο Musashi παρέσυρε τον Kojiro και πάνω στην αποφυγή ενός χτυπήματος ο Kojiro... τυφλώθηκε από τον ήλιο και κατά συνέπεια ο έξυπνος Miyamoto τον σκότωσε εύκολα και έφυγε.

Όσον αφορά το τέλος της ζωής του ο Ronin πιθανολογείται πως πέθανε από καρκίνο στα πνευμόνια ήσυχος και ήρεμος μακριά από τις μάχες. Έως και το τέλος της ζωής του έγραφε αποτυπώνοντας τις ιστορίες, τα ταξίδια και την τέχνη του. Ο τάφος του υπάρχει μέχρι και σήμερα στο χωριό Yuge.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Η Claudia Gadelha είναι η πιο σέξι Βραζιλιάνα στις ΜΜΑ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Leonard John "Lenny" McLean:Ο βασιλιάς των μπράβων στο Λονδίνο και σκληρός μποξέρ με...γυμνά

Brye Anne Russillo:Δεν μπορώ να κόψω το στήθος μου και να το βάλω στην άκρη (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ