MMA

O "Παγκόσμιος" Κώστας Παπαδόπουλος για Καράτε και Ολυμπιακούς!

O "Παγκόσμιος" Κώστας Παπαδόπουλος για Καράτε και Ολυμπιακούς!

Ο Κώστας Παπαδόπουλος μιλάει στοfightsports.grγια το ελληνικό Καράτε, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ αποκαλύπτει ονόματα αθλητών που μπορούν να σταθούν ψηλά στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του κόσμου.

Το fightsports.gr συνεχίζει δυναμικά το μεγάλο αφιέρωμα "Καράτε στους Ολυμπιακούς" και πλέον βρίσκεται στην ευχάριστη τιμή να μοιράζεται με τους αναγνώστες του το ολυμπιακό όραμα ενός σπουδαίου Καρατέκα, ενός πραγματικού πρωταθλητή.

Ο Κώστας Παπαδόπουλος, αυτός ο εξαίρετος αθλητής και πλέον δάσκαλος μιλάει αποκλειστικά στο fightsports.grγια το ελληνικό Καράτε, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ αποκαλύπτει και μερικά ονόματα αθλητών που μπορούσαν σταθούν ψηλά στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του κόσμου.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή η εισαγωγή του Καράτε στο ολυμπιακό πρόγραμμα θα αποτελέσει μία τεράστια δικαίωση για όλους όσους κοπιάζουν στα τατάμι όλα αυτά τα χρόνια...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ: Ο ΚΑΡΑΤΕΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ!

-Έχετε πάρα πολλές κορυφαίες διακρίσεις στο χώρο του Καράτε. Στο ενδεχόμενο να μπει το Καράτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα αποτελέσει δικαίωση για όλους όσους κοπιάζουν όλα αυτά τα χρόνια;

-Σίγουρα θα αποτελέσει δικαίωση, αλλά και επιπλέον κίνητρο για τους νέους αθλητές που θα να συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα και για μας τους προπονητές - δασκάλους που θα πρέπει να προετοιμάσουμε εν δυνάμει Ολυμπιονίκες.

Όσον αφορά τις διακρίσεις τις δικές μου και τις επιτυχίες που αναφέρατε, χαίρομαι πραγματικά που αγωνιστικές πορείες των αθλητών της δικής μου γενιάς ανέδειξαν τα ολυμπιακά ιδεώδη του Καράτε και το οδηγούν προς την πλήρη ένταξή του.

-Από τη σκοπιά του προπονητή πλέον θεωρείται πως η Ελλάδα έχει καρατέκα που μπορούν να σταθούν στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού.

-Κατά τη γνώμη μου αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις αθλητές οι οποίοι είναι έτοιμοι, γεμάτοι εμπειρίες και διακρίσεις που μπορούν να αντεπεξέλθουν στο υψηλό επίπεδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυτοί είναι οι: Γιώργος Τζάνος, Σπύρος Μαργαριτόπουλος, Βίκυ Πανετσίδου, Έλενα Χατζηλιάδου. Υπάρχουν επίσης 4-5 νέοι ταλαντούχοι, δεν αναφερθώ στα ονόματά τους για να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα, οι οποίοι αν πλαισιώσουν τους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους που προανέφερα τότε θα καταφέρουμε να έχουμε μια προολυμπιακή ομάδα αντάξια των προσδοκιών.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΞΕΝΟΣ: ΠΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ

-Ίσως να είστε και αδικημένος αφού την εποχή που μεσουρανούσατε σαν πρωταθλητής δεν υπήρχε τόσο δυνατή πιθανότητα να είναι το Καράτε στους Ολυμπιακούς. Εάν ήσασταν τώρα ενεργός αθλητής πώς θα φανταζόσασταν τον εαυτό σας στο ενδεχόμενο να παίξετε στους Ολυμπιακούς;

-Όταν έμαθα για την πιθανή ένταξη του Καράτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 άρχισα να μετράω τα χρόνια μου και τα έβγαλα 46! Χιλιάδες σκέψεις πλημμύρισαν το κεφάλι μου. Η πραγματικότητα βέβαια είναι τελείως διαφορετική.

Υπάρχει νοσταλγία και όχι αίσθημα της αδικίας. Κι ο λόγος είναι πως ότι ανώτερο υπήρχε ως διάκριση την εποχή που αγωνιζόμουν την είχαν κατακτήσει οπότε θα γινόμουν αχάριστος αν έλεγα πως είμαι δυσαρεστημένος.

Πάντα υπάρχει το συναίσθημα της νοσταλγίας και το τι θα γινόταν... αν; Αυτή είναι η ομορφιά του αθλητισμού να μπορείς να ισορροπείς ανάμεσα στο αν και την πραγματικότητα.

Εύχομαι η Ολυμπιάδα αυτή να είναι η αφορμή για την ένωση του Καράτε τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και σε Εθνικό. Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε...

ΒΙΚΥ ΠΑΝΕΤΣΙΔΟΥ: ΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΤΕ

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Χαμός: Αθλήτρια πρώτης γραμμής στην πάλη, γδύθηκε και προκάλεσε πανικό (ΦΩΤΟ)

Ηλίας Λάμπρου: «Οι σχολές μας δεν χωρούν φασίστες και ναζί»

Το καυτό Tattoo Fitness model Anzhelika Anderson θα σε…γονατίσει! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ