MMA

Ο Έλληνας που γλίτωσεαπότους Ναζί παίζοντας μποξ!

Ο Έλληνας που γλίτωσεαπότους Ναζί παίζοντας μποξ!

Το ξέρατε ότι ο πρωταθλητής Ελλάδος και Βαλκανιονίκης της πυγμαχίας Σολομόν Αρούχ, επέζησε από το Άουσβιτς παίζοντας πάνω από 200 αγώνες πυγμαχίας με 0 ήττες;

Με ρεκόρ 27-0 ο Σολομόν Αρούχ, Έλληνας Εβραίος της Θεσσαλονίκης, ήταν πρωταθλητής Ελλάδας και Βαλκανιονίκης στην Middleweight κατηγορία της πυγμαχίας παίζοντας αγώνες ακόμη και κατά την διάρκειά της στρατιωτικής του θητείας.

Λόγω της πολύ καλής του κίνησης μέσα στο ρινγκ του είχε δοθεί μάλιστα το παρατσούκλι "Ballet Dancer - Χορευτής μπαλέτου". Αν ο γιος ενός φτωχού λιμενεργάτη της Θεσσαλονίκης ήλπιζε μέσω της πυγμαχίας να κάνει μια καλύτερή ζωή, σίγουρα δεν φανταζόταν ότι οι γροθιές του θα του έσωζαν την ζωή ως εκ θαύματος.

Το 1943, οι Ναζί, που είχαν ήδη αρχίσει από τα προηγούμενα χρόνια την καταπίεση και καταδυνάστευση των Εβραίων και στην Θεσσαλονίκη, μαζεύουν 46.000 περίπου από τους Εβραίους της πόλης στην κεντρική πλατεία και αφού τους διαπομπεύσουν τους βάζουν στα τρένα. Προορισμός; Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης Άουσβιτς και Μπικερνάου.

Από τους 46.091 Θεσσαλονικείς Εβραίους που μεταφέρθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, επέστρεψαν μόνο 1950, δηλαδή ένα ποσοστό 4% περίπου.

Ο ίδιος ο Αρούχ διηγείται την ιστορία του χρόνια αργότερα στους New York Times. Μετά από μέρες στριμωγμένοι στα βαγόνια με τους γονείς του, τις τρεις νεότερες αδερφές του και τον αδερφό του, φτάνουν στο κολαστήριο του Άουσβιτς.

Η μάνα του και οι αδερφές του στέλνονται αμέσως στους θαλάμους αερίων και θανατώνονται. Ο πατέρας του θα δολοφονηθεί με τον ίδιο τρόπο αργότερα όταν θα είναι πια αδύναμος να δουλέψει, ενώ θα εκτελέσουν με μια σφαίρα τον αδερφό του όταν θα αρνηθεί να ακολουθήσει τις εντολές τους.

Τον Σολομόν τον γλίτωσε η πυγμαχία αφού οι αξιωματικοί αρέσκονταν στο να στήνουν μάχες ανάμεσα στους κρατούμενους για να στοιχηματίζουν και να διασκεδάζουν. Όποιος έχανε; Κατέληγε στους θαλάμους αερίων...

Ο Αρούχ, γνωστός πια μέσα στο Άουσβιτς ως κρατούμενος 136954,υποστηρίζει ότι είχε πάνω από 200 μάχες μέσα στο στρατόπεδο με 0 ήττες και μόνο 2 ισοπαλίες. Ο ηττημένος θα ήταν σημαντικά αποδυναμωμένος λέει ο Αρούχ και οι Ναζί πυροβολούσαν τους αδύναμους.

O ίδιος αναγκάστηκε να αγωνιστεί ξανά και ξανά, ακόμη και βαριά άρρωστος, απέναντι πολλές φορές, σε άλλους κρατούμενους που ήταν πολλά κιλά βαρύτεροι από τον ίδιο.

Όταν το 1945 οι Σοβιετικοί απελευθέρωσαν το Άουσβιτς, αυτός άρχισε να ψάχνει ένα ένα τα στρατόπεδα για δικούς του ανθρώπους αλλά δεν βρήκε κανέναν παρά μια νέα κοπέλα, επίσης από την Θεσσαλονίκη, με το όνομαMarta Yechiel.

Οι δύο τους τελικά εγκαταστάθηκαν στο Ισραήλ, όπου ο Αρούχ έδωσε μερικές μάχες ακόμη ενώ το 1989 η ζωή του έγινε ταινία με τον τίτλο "Triumph of the Spirit" με τους Willem DafoeκαιEdward James Olmos.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Η πορνοστάρ Kleio Valentien θέλει ραντεβού με την Ronda Rousey

Σταρ του UFC και πρώην αντίπαλος του McGregor τράβηξε όπλο σε strip club!

H πορνοστάρ Mercedes Ashley τιμάει το Brazilian Jiu Jitsu

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ