MMA

Ο εξωφρενικός κύριος Mighty Mouse Johnson

Ο εξωφρενικός κύριος Mighty Mouse Johnson

Δέκα σερί υπερασπίσεις για τον "Spider" και τον "Mighty Mouse" Johnson σε ένα επίτευγμα που θα πάρει πολύ καιρό να σπάσει. Ο Anderson Silva έχει συγκάτοικο στην κορυφή της λίστας με τους πιο επιτυχημένους πρωταθλητές του UFC. (VIDEOS)

Από σήμερα (16/4), ο Anderson Silva έχει συγκάτοικο στην κορυφή της λίστας με τους πιο επιτυχημένους πρωταθλητές του UFC. Δέκα σερί υπερασπίσεις για τον "Spider" και τον "Mighty Mouse" Johnson σε ένα επίτευγμα που θα πάρει πολύ καιρό να σπάσει με μια ματιά στους υπόλοιπους πρωταθλητές του UFC.

Ο Demetrious Johson κέρδισε με υποταγή armbar στον τρίτο γύρο τον Wilson Reis στο UFC on FOX 24 και προσωπικά τον θεωρώ πια τον καλύτερο όλων των εποχών στο UFC.

Από τη μία πλευρά το Anderson Silva ήταν μια δύναμη της φύσης, ένας καλλιτέχνης που βασίστηκε στα τρομερά χαρίσματά του και το ένστικτο της "αράχνης" για να κυριαρχήσει πάρα πολύ καιρό στην Middleweight κατηγορία και να μας χαρίσει μερικά από τα πιο εκπληκτικά ΚΟ που έχουμε δει ποτέ. Αυτό δεν αλλάζει και για χρόνια όταν θα βλέπουμε Highlights του UFC θα βλέπουμε τουλάχιστον ένα δικό του σίγουρα.

Όμως, αν ο "Spider" είναι καλλιτέχνης, ο Demetrious Johnson είναι ο ιδιοφυής χειρούργος πουτελειώνει τους αντιπάλους του με επιστημονική μαεστρία, κόβοντας ότι κομμάτια χρειαστεί για να σβήσει τελείως το παιχνίδι του αντιπάλου ακόμη και στη δική του δύναμη.

Ο Reis δεν ήταν το φαβορί σε αυτή τη μάχη αλλά αν του δίναν μια ευκαιρία ήταν λόγω του εξαιρετικού του BJJ καθώς ήταν μαύρη ζώνη και παγκόσμιος πρωταθλητής σε αντίθεση με τον Mighty Mouse που όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, είναι άσπρη ζώνη με το γκι. Τελικά, ο Mighty Mouse τον πήγε στο έδαφος και του πήρε το armbar τόσο απλά λες και τα "bjj γαλόνια" ήταν αντίστροφά.

Σε αυτό τον καμπ είχε μαζί του τον εξαιρετικό πρωταθλητή του ONE FC Bibiano Fernades ο οποίος του είπε μετά τον αγώνα, ότι τον έβλεπε το προηγούμενο βράδυ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου να δουλεύει βήμα προς βήμα την τακτική που πρέπει να εφαρμόσει και μετά να το κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο μέσα στον αγώνα. Και αμέσως μετά τον αγώνα στα αποδυτήρια την ώρα που όλοι του δίναν συγχαρητήρια για την τέλεια εμφάνιση αυτός ρωτούσε τον επίσης σπουδαίο προπονητή του Matt Hume τι έκανε λάθος για να το διορθώσει στο επόμενο.

Αυτός είναι ο επιστήμονας Mighty Mouse και για να ήμαστε και ειλικρινής είναι και μια μορφή τέχνης έτσι. Δεν νομίζω ότι θα γίνει ποτέ το μεγάλο αστέρι που ήταν ο Silva η που του αξίζει γενικότερα, αλλά βρίσκω αυτό που κάνει πιο αξιοθαύμαστο και πιο ιδιαίτερο.

Το να βασιστείς στο ένστικτο της ώρα που πετάγονται "μπουνίδια" και "κλωτσίδια" δεξιά και αριστερά είναι φυσική ροπή της λειτουργίας του ανθρώπου είτε είσαι ο Anderson Silva είτε όχι, το να εφαρμόσεις ένα πολυεπίπεδο και πολύπλοκο σχέδιο μάχης 100% από την αρχή του αγώνα μέχρι το τέλος, κάνοντας και τις απαραίτητες ρυθμίσεις μέσα στη μάχη είναι ότι πιο δύσκολο.

Πείτε μου ποιος άλλος είναι τόσο επιστημονικός στην προσέγγιση του και στην εφαρμογή της στον αγώνα και τόσο επιτυχημένος;Παλιότερα θα έλεγα ο Cruz αλλά νομίζω ο MM είναι πιο πλήρης μαχητής.

Είναι φοβερό αν σκεφτούμε πόσοι πρωταθλητές ανέβηκαν και έπεσαν όσο αυτός παραμένει στην κορυφή της κατηγορίας του και γίνεται με κάθε ματς καλύτερος και...χωρίς να επηρεαστεί από την είσοδο της USADA στο άθλημα...

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

H Scarlett Johansson θα εύχεσαι μια μέρα να σε… δείρει (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Danny Pimsanguan: To κορίτσι του Cody θα σε στείλει αδιάβαστο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Aθλήτρια του UFC το...τερμάτισε βάζοντας παντελόνι! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ