MMA

Νεκρός στα 23 και με 103 αγώνες στην πλάτη!

Νεκρός στα 23 και με 103 αγώνες στην πλάτη!

Σε ηλικία 23 ετών ο Pancho Villa κατά κόσμον Francisco Guilledo είχε ήδη 103 επαγγελματικούς αγώνες πυγμαχίας, αλλά δεν πρόλαβε να διευρύνει κι άλλο το ρεκόρ του.

Ο Villa πέθανε μετά από μία εξαγωγή δοντιού την οποία δεν πρόσεξε όσο έπρεπε και έπαθε μόλυνση και κατά συνέπεια έχασε τη ζωή του στις 14 Ιουλίου 1925.

Γεννηθείς την 1η Αυγούστου του 1901 ο Φιλιππινέζος μποξέρ δεν ξεπέρασε ποτέ το 1,54 και στα κιλά του πάντα ήταν 51! Παρότι μικρόσωμος ο Villa έχασε μάχες, αλλά ποτέ δεν έπεσε νοκ - άουτ. Μπορεί στο μήνα πάνω να έπαιζε δύο ή και τρία παιχνίδια αλλά ο Φιλιππινέζος ήταν γνωστός για τα... άντερα που είχε.

Πέθανε έπειτα από μία εξαγωγή δοντιού. Ο γιατρός του του είχε πει να ξεκουραστεί αλλά αυτός επέλεξε να παίξει και τον τελευταίο του όπως ήρθαν τα πράγματα αγώνα του κόντρα στον ΙρλανδόJimmy McLarnin. Ο "little brown boy" ηττήθηκε αφού και στους δέκα γύρους προσπαθούσε να προστατέψει την περιοχή που ήδη η μόλυνση στο πρόσωπό του είχε προχωρήσει.

Τις επόμενες ημέρες ο πρωταγωνιστής μας έκανε εξαγωγή κι άλλων δοντιών μπας και σωθεί από την μόλυνση, εννοείται πως η ιατρική του 1900 δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα την εποχή εκείνη με αποτέλεσμα ο Villa να πάθει σηψαιμία να πέσει σε κώμα και έπειτα από τρεις ημέρες να πεθάνει.

Θεωρείται μέχρι και σήμερα ως ένας από τους κορυφαίους μποξέρ όλων των εποχών και φυσικά αποτελεί έμπνευση για όλους τους μεταγενέστερους πυγμάχους από τις Φιλιππίνες.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Tακτικές του δρόμου: Πως θα αποφύγεις την πρώτη μπουνιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο: Χτυπούν με κροσέ συναθλητές τους στο στομάχι και αντέχουν (ΒΙΝΤΕΟ )

Φοβερός μαχητής Kung Fu αφήνει «σέκο» Ταεκβοντίστα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ