MMA

Μποξ, trash talk και αριστερά hook: Η μάχη του αιώνα

Μποξ, trash talk και αριστερά hook: Η μάχη του αιώνα

Μια από τις πιο θρυλικές τριλογίες και κόντρες στην ιστορία όχι μόνο της πυγμαχίας αλλά και όλων των μαχητικών αθλημάτων. (video)

Όταν Μάρτιος του 1971 και ο νυν παγκόσμιος πρωταθλητής "Smokin" Joe Frazier θα αντιμετώπιζε τον πρώην πρωταθλητή Muhammad Ali ο οποίος μόλις ένα χρόνο πριν είχε επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μετά την τιμωρία που του επιβλήθηκε από την ομοσπονδία επειδή αρνήθηκε να πολεμήσει στο Βιετνάμ!

Μάλιστα, τα χρόνια που ο Ali δεν αγωνιζόταν και είχε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, ο ίδιος ο Frazier δήλωσε οτι όποτε μπορούσε και χωρίς να τον προσβάλει τον βοηθούσε οικονομικά! Αν περίμενε όμως την ίδια αντιμετώπιση από τον Ali πριν την μάχη τους, έκανε μεγάλο λάθος.

Ο μάστορας στο trash talk Muhammad Ali πέρασε γενεές δεκατέσσερις τον Frazier, βαφτίζοντας τον με άκρως ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, φωτογραφίζοντας τον ως τον προδότη των αφροαμερικάνων που έγινε υπηρέτης των λευκών για τα λεφτά!

Φυσικά ο Frazier ήταν απλά ένα φτωχόπαιδο από τις πολύ επικίνδυνες γειτονιές και τα Ghetto της Φιλαδέλφειας και πήρε κατάκαρδα τις προσβολές του Ali ενώ έφτασε στο σημείο να δέχεται απειλές, αυτός και η οικογένειά του. To 1996 όταν ο Ali άναβε την Ολυμπιακή φλόγα στην Ατλάντα, ο Frazier είπε σε δημοσιογράφο ότι ήθελε να τον πετάξει μέσα στη φωτιά. Στα τελευταία του χρόνια, οι δύο τους έκαναν προσπάθειες να τα βρουν με όχι απόλυτη επιτυχία.

Όμως η ίδια η μάχη δεν είχε ανάγκη το smack talk του Ali για να θεωρηθεί σπουδαία. Δύο φοβεροί πυγμάχοι, αήττητοι με εξίσου καλά διαπιστευτήρια για το ποιος είναι ο πραγματικός πρωταθλητής και στην καλύτερη ηλικία.

Δεν είναι καθόλου περίεργο που ο ALi είπε πολλά χρόνια αργότερα ότι ο Frazier ήταν ο μόνος πυγμάχος που τον φόβισε πριν από την μεταξύ τους μάχη, ούτε ότι το αριστερό hook του συγκρίνεται με το δεξί Straight (Suzie Q) του Marciano.

Tο αριστερό hook που «έσκασε» ο Joe Frazier στον Muhammad Aliσ τον πρώτο αγώνα από τους τρεις δικούς τους, δεν οδήγησε σε νοκ άουτ.Αλλά ήταν τέτοια η εκτέλεση, με τόση ορμή και εκρηκτικότητα λες και ο Frazier έβαλε μέσα όλη του την οργή για την σπίλωση του ονόματός του από την πλευρά του Ali, που αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος αντίπαλος μπορεί να είχε χάσει και το κεφάλι του εκεί…

Άνετα μια από τις καλύτερες γροθιές που έχουν πέσει ποτέ στην ιστορία του αθλήματος

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Δημήτρης Βαρβαρέσος μέσα από την φυλακή: Δεν θα με λυγίσουν!

Ιστορίες από την κρύπτη: Όταν ο Tyson προσέφερε 10.000$ για να τις παίξει μ’έναν νταή γορίλα!

Χαμός: Αθλήτρια πρώτης γραμμής στην πάλη, γδύθηκε και προκάλεσε πανικό (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ