MMA

Mortal Kombat: Βρέθηκαν μυστικά menu 20 χρόνια μετά. Πώς θα τα ξεκλειδώσεις

Mortal Kombat: Βρέθηκαν μυστικά menu 20 χρόνια μετά. Πώς θα τα ξεκλειδώσεις

Ανακαλύφθηκαν μυστικά menu του Mortal Kombat, 20 χρόνια μετά. Πώς μπορείς να τα ξεκλειδώσεις (Vid)

Έχουν περάσει αισίως 24 χρόνια από το 1992, τη χρονιά που το πρώτο Mortal Kombat, ήρθε στον κόσμο των gamers του πλανήτη. Τα Fatalities ήταν γεγονός.

Αντλώντας την έμπνευσή του από ταινίες δράσης και kung fu του '80, το Mortal Kombat ήταν βίαιο και είχε μια κομβική διαφορά με το Street Fighter. Στο Street Fighter ο κώδικας τιμής επέβαλε να μην "τελειώνεις" τον αντίπαλο όταν είχε πλέον χάσει. Στο Mortal Kombat, το "Fatality" έγινε τέχνη μέσα από συνδυασμούς κουμπιών. Το απόλυτο splatter.

To ΜΚ εμφανίστηκε στην αρχή στα "ουφάδικα" για να περάσει μετά στο Sega Genesis και το Super Nintendo. Σήμερα, έχουμε φτάσει στο Mortal Kombat X, τα γραφικά έχουν βελτιωθεί και βελτιώνονται συνεχώς, ενώ έχουμε και νέους μαχητές, μερικοί εκ των οποίων είναι απόγονοι κλασικών χαρακτήρων.

Πριν λίγες ημέρες, ένας fan του παιχνιδιού ανακάλυψε μυστικά menu, είκοσι χρόνια μετά την κυκλοφορία του Mortal Kombat σε κονσόλες. Πρόκειται για τα λεγόμενα EJB Menus που υπάρχουν στις εκδόσεις arcade του Mortal Kombat 1, 2 και 3. Όπως αναφέρει το gizmodo, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν αυτά τα κρυφά μενού υπάρχουν και σε άλλους τύπους franchise, ή σε home console versions. Το όνομα τους αποδίδεται πάντως στον σχεδιαστή του game, Edward J. Boon.

Η πρώτη ανακάλυψη έγινε από την ομάδα Cutting Room Floor και πλέον παρουσιάζονται online από το κανάλι Youtube, YourMKArcadeSource:

Με τη σωστή επιλογή πλήκτρων, ο παίκτης μπορεί να διαλέξει ποιον παίκτη θέλει για να ολοκληρώσει το παιχνίδι, μπορεί να επιλέξει fatality, μπορεί να μεταφερθεί στο Rellim Ohcanep, μια multiplayer εκδοχή του Mortal Kombat, και πολλά άλλα.

Στα παρακάτω links θα βρείτε οδηγίες για να ξεκλειδώσετε το κάθε μενού:

https://tcrf.net/Mortal_Kombat_(Arcade)#EJB_Menu

https://tcrf.net/Mortal_Kombat_II_(Arcade)#EJB_Menu

https://tcrf.net/Mortal_Kombat_3_(Arcade)#EJB_Menu

https://tcrf.net/Ultimate_Mortal_Kombat_3_(Arcade)#EJB_Menu

Μπόνους: Ένα εντυπωσιακό infographic με την ιστορία του Mortal Kombat:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ