MMA

"Μοϊκανός" και Μιχαλόπουλος σε πορεία ντέρμπι στο FFC της Αθήνας!

"Μοϊκανός" και Μιχαλόπουλος σε πορεία ντέρμπι στο FFC της Αθήνας!

Μέσα στην σπουδαία κάρτα του FFC της Αθήνας αυτό τον Μάρτιο, ένα παιχνίδι τραβάει τα βλέμματα ως "εμφύλιο" ντέρμπι. Η μάχη του Γιάννη Μιχαλόπουλου με τον Αλέξανδρο "Mohican" Παπαδημητρίου. (videos)

Ο Γιάννης Μιχαλόπουλος μετά την ιδιαίτερα πετυχημένη καριέρα στο kickboxing, κάνει επιτέλους το ντεμπούτο του στο ΜΜΑ στο ρινγκ του FFC και θα αντιμετωπίσει έναν άλλον, κατά βάση kickboxer, τον Αλέξανδρο "Mohican" Παπαδημητρίου.

Αυτό το ματς έχει πολλές περισσότερες ιδιαιτερότητες λόγω του ότι είναι ΜΜΑ. Αν ήταν kickboxing θα μπορούσαμε να το σχολιάσουμε πιο απλά. Ο Μιχαλόπουλος είναι το μεγαλύτερο όνομα και το φαβορί, ο Παπαδημητρίου είναι ταλαντούχος και ανερχόμενος και θα θα δούμε σίγουρα καλό ματς.

Στο ΜΜΑ όμως τα πράγματα περιπλέκονται. Πως θα εμφανιστεί ο Μιχαλόπουλος στο έδαφος μετά από την προπόνηση στις ΗΠΑ σε πολύ καλό gym αλλά και τώρα στην Ελλάδα; Συνήθως οι kickboxers όταν μπαίνουν σε ΜΜΑ αγώνα, ακόμη και στο όρθιο δυσκολεύονται λίγο να βρουν ρυθμό. Το είδαμε και στον Roosmalen και τον Verhoeven. Λίγο τα μικρά γάντια, λίγο ο φόβος του takedown, θα πρέπει να δούμε πως και αν θα τον επηρεάσουν στο ρινγκ (βοηθάει ότι δεν είναι κλουβί). Αν όχι είναι ο καλύτερος striker από τους δύο.

Θα πει κάποιος ότι και ο Παπαδημητρίου είναι kickboxer άρα ισχύουν τα ίδια.Αλλά ο αθλητής από την Χαλκίδα έχει ήδη τουλάχιστον 3 επαγγελματικούς αγώνες ΜΜΑ και ίσως και άλλους ερασιτεχνικούς. Μάλιστα τον θυμάμαι στο Throwdown πριν από κάποια χρόνια να κερδίζει τον Γιώργο Τσιλίδη, που έχει παλαιστικό background, στο έδαφος κατά κράτος πριν πάρει την νίκη με υποταγή. Συν ο περυσινός αγώνας του στο FFC όπου αμύνθηκε αποτελεσματικά απέναντι στις προσπάθειες του αντιπάλου του με το πολύ καλό grappling πριν πάρει την νίκη με ΤΚΟ.

Η ήττα από τον Λουλάκη στο GFC δεν πρέπει να ξεγελάσει τον κόσμο γιατί ο Λουλάκης απλά δεν παίζεται στο έδαφος, ελάχιστοι μπορούν να τον κοντράρουν εκεί ακόμη και έμπειροι MMAers. Από την άλλη ίσως ο Μιχαλόπουλος να έχει δουλέψει αρκετά και να έχει "πιάσει" το παιχνίδι στο έδαφος καλύτερα.

Τέλος, σημαντικό ρόλο θα παίξει και ποιος από τους δύο θα είναι ο πιο "σκληρός" στον αγώνα γιατί το ΜΜΑ για έναν kickboxer έχει αρκετά χτυπήματα που δεν έχει μάθει να τα δέχεται. Ειδικά στο έδαφος.

Σίγουρα μιλάμε πάντως για ένα δυνατό ματς που αναμένεται να έχει θέαμα από δύο ταλαντούχους Έλληνες μαχητές που θα μας απαντήσουν με τον καλύτερο τρόπο για όλες τις παραπάνω απορίες.

Just finished the hard mma sparring. Pale is ready for his fight next week and I also feel ready to fight soon. #Giannis"thenatural"#Michalopoulos#teammoxou#eflmmaacademy#allforthewin#mmarules#qntgreece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Michalopoulos (@thenaturalmichalopoulos) στις

#Jet#cattlin#gun# #Go#to#sleep# #FFC#GREECE# #MOHICAN#

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexandros Mohican Papadim (@alexandros_mohican_papadim) στις

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Η καυτή Veronica Mpanile είναι η αντίπαλος των ονείρων σου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ρωσίδες χούλιγκανς ομολογούν πως κάνουν πολεμικές τέχνες για να δέρνουν αντίπαλους οπαδούς (ΒΙΝΤΕΟ

Iρλανδός πυγμάχος "κερνάει" ξύλο σε Τούρκους μαγαζάτορες που του επιτέθηκαν (BINTEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ