MMA

Mayweather και Pacquiao δεν είναι μέσα στους κορυφαίους πυγμάχους όλων των εποχών!

Mayweather και Pacquiao δεν είναι μέσα στους κορυφαίους πυγμάχους όλων των εποχών!

Οι δύο κατά πολλούς κορυφαίοι πυγμάχοι των τελευταίων 10 ετών τουλάχιστον, Manny Pacquiao και Floyd Mayweather δεν βρίσκονται σε καμία από τις λίστες με τους καλύτερους μποξέρ όλων των εποχών.

Εδώ και αρκετό καιρό "μελετάμε" την ιστορίας της πυγμαχίας, από τα τρία τοπ επαγγελματικά μαχητικά σπορ (+ΜΜΑ και kickboxing) είναι σίγουρα το πιο πλούσιο σε ιστορία. Γράφοντας λοιπόν για τα καλύτερα νοκ άουτ στην ιστορία του αθλήματος, τις καλύτερες μάχες και τις μεγαλύτερες ανατροπές, πρόσεξα κάτι...

Οι δύο κατά πολλούς κορυφαίοι πυγμάχοι των τελευταίων 10 ετών τουλάχιστον, Manny Pacquiao και Floyd Mayweather δεν βρίσκονται σε καμία από αυτές τις λίστες, όπως και οι αφοί Klitschko.

Απορημένος το πήγα ένα βήμα παραπάνω και έψαξα τις λίστες με τους κορυφαίους πυγμάχους όλων των εποχών , των "ειδικών" εκδόσεων και σάιτ για την πυγμαχία και τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Στο Boxingnews24.comοι δύο τους δεν είναι καν μέσα στην 15δα, η οποία, όπως και στις περισσότερες τέτοιες λίστες, περιλαμβάνει μαχητές που ήταν στα τοπ τους πριν την δεκαετία του 90 και παλιότερα..

Στο / sporteology.com/ οι δύο τους δεν είναι μέσα στην 10δα

Στο boxing.about.com/ ο Floyd είναι στην θέση 48 ο Manny εκτός 50δας

Στο bleacher reportείναι και οι δύο εκτός 30δας

Στο askmen.com δεν είναι στην 10δα

Στην Guardianο Floyd είναι στην θέση 9 και ο Manny στο 10

Γενικά για να μην πολυλογώ στις περισσότερες λίστες κανείς από τους δύο του δεν είναι στην δεκάδα και πολλές φορές δεν αναφέρονται καν. Ποιοι αναφέρονται ως κορυφαίοι; Ο πιο συνηθισμένος είναι ο Sugar Ray Robinson, επίσης ο Muhammad Ali, οHenry Armstrong, ο Joe Louis, o Roberto Duran, o Willie Pepκαι ο πιο πρόσφατος είναι μάλλον ο Sugar Ray Leonard.

Αν και για τον Manny Pacquiao με δεδομένες της ήττες στην αρχή της καριέρας του και τώρα στο τέλος, o αήττητος και πολυπρωταθλητής Floyd Mayweather jr γιατί λείπει;

H πιο συχνή αιτιολόγηση είναι ότι παρά το σπουδαίο ρεκόρ του, ο Mayweather δεν έχει αντιμετωπίσει το επίπεδο των αντιπάλων που αντιμετώπιζαν οι παλιότεροι... Ακόμη και τα μεγαλύτερα ονόματα που αντιμετώπισε όπως ο Shane Mosley και ο Oscar De la Hoya, τα αντιμετώπισε στη δύση της καριέρας τους. O δεύτερος αν και είναι σπουδαίος πυγμάχος είχε ήδη 4 ήττες πρόσφατες στην πλάτη του.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια, με αντιπάλους όπως ο έφηβος Canelo και ο Maidana δεν πας πουθενά. Ο μόνος αντίπαλος που είχε ο Floyd την ευκαιρία να δώσει τα σπουδαία ματς της καριέρας του ήταν ο Manny Pacquiao αλλά η μάχη δεν έγινε όταν έπρεπε, όταν και οι δύο ήταν στα ντουζένια τους. Ακόμη παραμένουν τοπ αλλά δεν είναι αυτοί που ήταν πριν 3-4 χρόνια.

Εκτός αυτού ο Floyd παίζει με το ζόρι 2 ματς τον χρόνο και δίνει σπάνια ρεβάνς, ακόμη και σε αντιπάλους που τον πίεσαν, μόνο στον Maidana το έκανε που δεν είχε και άλλη επιλογή για εμπορικό αντίπαλο. Ίσως ο καλύτερος κοινός αντίπαλος των δύο τους να ήταν ο Juan Manuel Marquez τον οποίο ο μεν Manny αντιμετώπισε 4 φορές, ο δε Mayweather μόνο μια... συν ότι ο Marquez ήταν πολύ ελαφρύτερος.

Ας το δούμε και αλλιώς, την ίδια ώρα που ο Mayweather είχε την πιο δύσκολη μάχη της καριέρας του με τον Maidana, πριν κάτι χρόνια Hagler, Leonard,Hearns και Duran σφαζόντουσαν μεταξύ τους και είναι όλοι τοπ 20 πυγμάχοι. Για να μην πω, Ali, Frazier,Foreman, Sonny Liston

Αυτή φαίνεται να είναι και η άποψη πολλών εκ των θρύλων του αθλήματος που έχουν πει κατα καιρούς για τον "money" :

“O Floyd Mayweather θα ήταν μέτριος στην εποχή μου”

Roberto Duran

“Κερδίζει τις μάχες του γιατί πιστεύω ότι το επίπεδο των μαχητών δεν είναι τόσο σπουδαίο όσο ήταν πριν μερικά χρόνια”

Marvin Hagler

Είναι λοιπόν η μάχη της 2ας Μαΐου αυτή που θα βάλει έναν από τους δύο στις κορυφαίες θέσεις της λίστας; Ή μήπως είναι πολύ αργα πια;

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Οι απόγονοι του Μεγ. Αλεξάνδρου, το παγκράτιο και η σχέση του με το Kung Fu της Κίνας

Σωματώδης πυγμάχος κερνάει γροθιές σε παρείσακτους!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ που έχασε την όραση του παίζοντας μποξ στο Λευκό Οίκο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ