MMA

Μάθε... "EA UFC 2" αγοράκι μου!

Μάθε... "EA UFC 2" αγοράκι μου!

Εκτενής παρουσίαση του νέου βιντεοπαιχνιδιού του UFC με τίτλο "EA UFC 2" για PS4 και XBOX ONE, από την πλευρά όχι του μέσου Gamer, αλλά του καλύτερου γνώστη του ΜΜΑ και του UFC (VIDEO).

Το fightsports.gr σε συνεργασία με την CD Media, σας φέρνει μια εκτενή παρουσίαση του νέου βιντεοπαιχνιδιού του UFC με τίτλο "EA UFC 2" για PS4 και XBOX ONE, από την πλευρά όχι του μέσου Gamer, αλλά του καλύτερου γνώστη του ΜΜΑ και του UFC συγκεκριμένα, αφού το άθλημα έχει τόσες παραμέτρους που όσο καλύτερα το γνωρίζεις τόσο περισσότερο απολαμβάνεις και το παιχνίδι.

Αυτές είναι οι πρώτες μας εντυπώσεις και θα ακολουθήσει και το αναλυτικό review αλλά και πολλά ακόμη αφιερώματα στα επι μέρους στοιχεία του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι είναι σίγουρα το καλύτερο ΜΜΑ video game που έχει φτιαχτεί ποτέ.

Καταρχάς, τα γραφικά είναι εξαιρετικά, καλύτερα από τα ήδη πολύ όμορφα του προηγούμενου "EA UFC 1". Η κίνηση των παιχτών μέσα στο κλουβί είναι ακόμη πιο αληθοφανής, τα χτυπήματα στο striking αλλά και οι κινήσεις στο έδαφος (transitions, υποταγές) είναι εξαιρετικά πιστά στο ότι βλέπεις και σε ένα κανονικό event και σε συνδυασμό με την εξαιρετική παραγωγή παρουσίαση πραγματικά απορροφάσαι σε αυτό που βλέπεις λες και παρακολουθείς το τελευταίο pay per view και αυτό το παρατηρήσαμε και σε αυτούς που δεν παίζουν καν το παιχνίδι και απλά παρακολουθούν την δράση στην τηλεόραση.

Όσον αφορά το gameplay, στο striking επίπεδο δεν έχει αλλάξει κάτι στον χειρισμό ο οποίος ήδη ήδη καλός, υπάρχει όμως περισσότερη ποικιλία στα skills κάθε μαχητή, πιο φυσική κίνηση και κάποια σημεία όπως το headmovement και το Block λειτουργούν καλύτερα κατά την γνώμη μας. Αυτό που μας έκανε πολύ καλή εντύπωση είναι ότι μειώθηκαν κατά πολύ τα περιστατικά των one punch knock out και είδαμε πολλά παιχνίδια να τελειώνουν σε απόφαση κάτι που πραγματικά είναι πολύ πιο διασκεδαστικό, ειδικά στα διπλά με την παρέα.

Στο έδαφος επίσης έχουμε αρκετές βελτιώσεις, είναι πιο ξεκάθαρο πως παίζεις, πως κυνηγάς transitions αλλά και ποιες υποταγές μπορείς σε κάθε θέση να κλειδώσεις . Φυσικά αυτό είναι και το πιο δύσκολο και περίπλοκο κομμάτι του αθλήματος για να μεταφερθεί σε ένα βίντεο γκέιμ αλλά νομίζουμε ότι σε αυτό το παιχνίδι έχει γίνει καλή δουλειά. Το πως θα κλειδώσεις την υποταγή είναι ακόμη λίγο ...minigame και θέλει να το συνηθίσεις γιατί είναι πιο πολύ αντανακλαστικά παρά τακτική αλλά ενώ στην αρχή μας ξένισε λίγο, τελικά το συνηθίσαμε.

Συνολικά, το παιχνίδι έχει δυνατή καμπύλη μάθησης, μπορούν να ευχαριστηθούν την δράση και οι αρχάριοι στα μαχητικά αθλήματα αλλά όσο περισσότερα καταλαβαίνεις από το ΜΜΑ ή όσο περισσότερο προσπαθείς να μάθεις το παιχνίδι μέσα από τις προπονήσεις και απλά παίζοντας το, τόσο καλύτερα θα είναι. Να πούμε εδώ όμως ότι η προπόνηση, είτε στο κεντρικό μενού, είτε στο "κάνε καριέρα" είναι λίγο βαρετή και επαναλαμβανόμενη, ενώ νοιώσαμε ότι δεν μας εξηγούσε επαρκώς κάποια βασικά πράγματα, τα οποία τελικά τα μάθαμε στην πράξη πάνω στους αγώνες.

Επίσης, υπάρχουν κάποιοι μαχητές που είναι λίγο Overpowered όπως ο Conor McGregor ή ο Jon Jones, ειδικά όταν πρωτοπαίζεται το παιχνίδι αλλά όσο περισσότερο το μαθαίναμε τόσο πιο βατοί έγιναν. Για έναν πιο casual παίχτη το να πάρεις τον Conor και να βγάζεις κόσμο νοκ άουτ με γυριστές κλωτσιές αριστερά και δεξιά μπορεί να είναι και καλό, αλλά γι' αυτούς που ψάχνουν λιγότερο arcade και πιο simulation μάχη, αυτό θα πετυχαίνεται όσο παίζεται περισσότερο όταν θα μετράει πολύ η τακτική και τα ιδιαίτερα προτερήματα κάθε μαχητή.

Εν κατακλείδι, το παιχνίδι "μετράει" περισσότερο γι' αυτούς που είτε ξέρουν κάποια βασικά πράγματα ή τους αρχάριους που έχουν διάθεση να μάθουν, όμως είναι διασκεδαστικό και για τον casual οπαδό των fighting games.

Σε επόμενα video θα δούμε και πιο συγκεκριμένα κομμάτια, όπως την καριέρα του δικού σου μαχητή, το online κτλ.

Μέχρι τότε αφήστε ότι ερωτήσεις έχετε ή σχόλια κάτω από το βίντεο για να τις απαντήσουμε! Αν κάποιος νοιώθει ότι το ξέρει καλά το παιχνίδι, το Game room του fightsports στην Καλλιθέα είναι ανοιχτό για προκλήσεις!

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Aπίστευτο: Μετεωρίτης σκάει στην Ρωσία εν ώρα προπόνησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιάννης Peter Παπασταματίου: Πως ο μαυροζωνάς του Jiu Jitsuεπιβιώνειμε τους καρχαρίες

Rousey στα… κόκκινα σπάει στο ξύλο θαμώνες σε μπαρ! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ