MMA

Λιναρδάτου: "Επιστρέφω και θα φέρω την ζώνη ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα!"

Λιναρδάτου: "Επιστρέφω και θα φέρω την ζώνη ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα!"

Οι συνεντεύξεις με την Χριστίνα Λιναρδάτου έχουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον διότι είναι από τις αθλήτριες που απαντούν σε όλα δίχως υπεκφυγές.

Η Black Mamba σχεδόν 1,5 χρόνο μετά την απουσία της επιστρέφει σε υψηλό επίπεδο με αγώνα στις 28 Ιουλίου με αντίπαλο τηνAlycia Baumgardner για ζώνη WBC. Μιλώντας με την αθλήτρια του Μάνου Λαβδάκη για τους λόγους που έμεινε εκτός, η Λιναρδάτου μας αποκαλύπτει πως έγιναν προτάσεις αλλά τρεις αθλήτριες έκαναν πίσω, τις οποίες μάλιστα ονοματίζει.

Επίσης προσθέτει λεπτομέρειες για την προετοιμασία της που τούτη την φορά είναι ξεχωριστή, ενώ καλεί όποια Ελληνίδα αθλήτρια μπορεί, να ανέβει στο ρινγκ μαζί της. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Χριστίνα επιστρέφεις στην αγωνιστική δράση μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο ενώείχες πολύ καλή πορεία. Ποιοι ήταν οι λόγοι που έμεινες εκτός κι αν πιστεύεις ότι θα σε επηρεάσειαυτό αγωνιστικά στην επιστροφή σου;

"Η επαγγελματική πυγμαχία είναι το πιο ακριβοπληρωμένο άθλημα στον πλανήτη. Τα χρήματα που παίζονταιείναι πολλά. Γιατί το αναφέρω αυτό;; Για να μπορέσω όσο πιο απλά μπορώ να εξηγήσω με ποια λογική λειτουργεί το σύστημα.

Όταν ένας πυγμάχος έχει υπογράψει σε ένα προμοσιον εξασφαλίζει κατά κάποιο τρόπο την αγωνιστική του δράση στα ρινγκδιότι ο προμοτερ,βάσει συμβολαίου που έχει υπογράψει με τον πυγμάχο,δεσμεύεταινα δίνει συγκεκριμένους αγώνες κάθε χρόνο στον αθλητή.

Όταν δεν έχεις προμοτερ και είσαι ουσιαστικά ανεξάρτητος θα πρέπει ο μάνατζερ σου να βρει αγώνες στα ξένα προμοσιον όπου όλοι ψάχνουν αντιπάλους για τους δικούς τους αθλητές.

Όταν είσαι μέτριος όλα είναι καλά. Όταν είσαι καλός στα όρια του επικίνδυνου τότε σε αποφεύγουν όλοι. Κανένας δεν ρισκάρει μια πιθανή ήττα μέσα στην έδρα του χάνοντας ζώνες, χρήμα κτλ.κτλ.

Στην δική μου περίπτωση λοιπόν τρεις αθλήτριες κάνανε πίσω (Μelisa Hernandez, Nicole vesner και Myriam Dellal)πριν τον αγώνακαι κάποιες άλλες δεν το συζήτησαν καν.

Παρόλο που δεν έχω αγωνιστεί όλο αυτό το διάστημα δεν έχω σταματήσει να προπονούμαιούτε μια μέρα. Αντιθέτως έχω βελτιωθεί παρά πολύ σε πολλούς τομείς και είμαι πανέτοιμη για τον αγώναστις 28/7. Ήρθε η ώρα μου".

Στον ενδέκατο αγώνα σου μπαίνεις κατευθείαν στα βαθιά με μία αήττητη αθλήτρια για τίτλο WBC. Πόσο έτοιμη είσαι γι'αυτό το παιχνίδι κι αν θεωρείς ότι είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία στην καριέρα σου;

"Είμαι πιο έτοιμη από ποτέ για τον αγώναμε την Baumgardner. Βρίσκομαι στην Φιλαδέλφεια και προπονούμαι με τον προπονητή μου σε τρελούς ρυθμούς. Θα φέρω τη ζώνη στην Ελλάδα ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα.

Το χρωστάω στον εαυτό μου, στον προπονητή μου και σε όλους όσους με έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θεωρώ ότι είναι βαθιά τα νερά όπως το θέτεις στην ερώτηση σου.

Να σου θυμίσω ότι έχω αντιμετωπίσει άλλες δυο αθλήτριες αήττητες και έχω διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο της WBC εναντίον της Delfine Persoon η οποία είχε ρεκόρ 35-1 και εκείνη την χρονιάχαρακτηρίστηκε pound for pound η καλύτερη γυναίκα πυγμαχος.

Τα νερά είναι βαθιά για την Baumgardner όχι για μένα. Μου δίνεται λοιπόν μια ευκαιρία να δείξω από τι είμαι φτιαγμένη και ότι ήρθα στην Αμερική για να μείνω. Όχι για τουρισμό".

Ένα μήνυμα ενόψει της επιστροφής σου στον κόσμο. Τι μπορείς να υποσχεθείς στο ελληνικό κοινό για τον ερχόμενο αγώνα σου ;

"Θέλω να φέρω την σπουδαιότερη ζώνη επαγγελματικής πυγμαχίαςστην Ελλάδα και να την υπερασπιστώ μπροστά σε όλους τους Έλληνες.

Είμαι περήφανη για την καταγωγή μου και αντλώ δύναμη μέσα από την ιστορία της Ελλάδας η οποία έχει αναδείξει ανάτους αιώνες τους σπουδαιότερους πολεμιστές στον κόσμο. Θέλω να τους κάνω όλους περήφανους και θα τους κάνω".

Υπάρχει ενδιαφέρον για τις Ελληνίδες αθλήτριες;

"Με ρωτάς για Ελληνίδες αθλήτριες ; Εδώ δεν παίζουν μαζί μου οι ξένες θα παίξουν οι ντόπιες; Όποια Ελληνίδα δεχτεί θα της δώσω την ευκαιρία να διεκδικήσει την ζώνη εφόσον καταφέρω να την κερδίσω και εφόσον εγκριθούν από την παγκόσμια ομοσπονδία με μεγάλη μου χαρά".

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Όταν η καυτή πορνοστάρ Kleio Valentien ζήτησε ραντεβού από την Ronda Rousey (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ