MMA

Ξύλο του δρόμου ή real business;

Ξύλο του δρόμου ή real business;

Το κλίμα του μεγαλειώδους αγώνα Mayweather – Pacquiao λιγάκι ψύχρανε κι όλοι αναλογίζονται τους επόμενους... Τελικά η πυγμαχία είναι ξύλο ή real business;

Συνεχή αρνητικά άρθρα περί του May, ηλίθια γιουχαρίσματα, αναφορές περί κακής διαιτησίας, ότι ο Pac ήταν πιο επιθετικός κι έπρεπε να του δοθεί ο αγώνας, τελικώς οιύβριςπου δέχεται ένας από τους μεγαλύτερους επαγγελματίες πυγμάχους είναι απαράδεκτες, ο κόσμος παρασύρεται… κάποιοι όμως γεμίζουν τις τσέπες τους.

Συναναστρεφόμενος με πραγματικούς επαγγελματίες, δυστυχώς στην Ελλάς του σήμερα ο μόνος Έλληνας που υπάρχει και έχει καταξιωμένα μπει στα σαλόνια της επαγγελματικής πυγμαχίας είναι ο Μιχάλης Αρναούτης "Mighty Mike", αυτά που ακούν τα αυτάκια μου είναι εντελώς διαφορετικά από τα συνηθισμένα.

Κάθε φορά μπαίνω όλο και περισσότερο στο νόημα κι ανακαλύπτω πόσο λίγο γνωρίζαμε, μπορώ να πω με θάρρος πως δεν είχαμε συλλάβει στο χιλιοστό το τι παίζεται πίσω από έναν επαγγελματικό αγώνα, πάντα σε προώθηση και σε χρήμα.

Πόσο καλοί, πόσο επαγγελματικά κινήθηκαν οι promoters των δύο πυγμάχων και γενικά πόσο "καλά" στήσανε το όλο σκηνικό. Ο κόσμος όλος, ανά την εμφύλιο, εντός κι εκτός πυγμαχικού χώρου μίλαγε επί χρόνια για την τελική μάχη των δύο αντιπάλων.

Πόσο καλά κατέχουν την προώθηση του θεάματος και των ιδίων πυγμάχων. Δημιούργησαν, ναι δημιούργησαν κόντρες, δυναμικά interviews μπλα, μπλα, μπλα, ίσα ίσα κάτι να γίνεται νταλαβέρι… μας κράτησαν σε αγωνία:

Πότε θα γίνει ο πολυαναμενόμενος αγώνας, προετοίμασαν τέλεια το κλίμα, δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις κι εννοώ φυσικά τις χρηματικές. Αυτός είναι ο χώρος της επαγγελματικής πυγμαχίας, η σωστή προώθηση του θεάματος.

Ο May & o Pac είναι δύο δυνατά, παγκόσμιας κλάσης brand names. Οι πυγμάχοι ταξιδεύουν ανά πολιτεία των ΗΠΑ με ιδιωτικά jets, δίνουν αμέτρητες συνεντεύξεις, προβαίνουν σε "σωστά" προωθούμενες κοινωνικές αγαθοεργίες… όλα δια τη μέγιστη προβολή του αγώνα, όλα για έναν και μοναδικό σκοπό: "Να δουν τον κουμπαρά να γεμίζει χρήμα" .

Δείτε παρακάτω τι σημαίνει επαγγελματική πυγμαχία και real money!!!

- Υπενθυμίζεται ότι ο πιο κερδοφόρος στην ιστορία αγώνας ήταν αυτός του Mayweather με τον "Canelo" Alvarez που διεξήχθη εξίσου στο MGM Grand Arena, είχε πουλήσει περισσότερα από 16.000 εισιτήρια αξίας 20.000.000$ με μέσω όρο τιμής τα 1.600$.

- Καθίστε κι απολαύστε. 2015 οι πωλήσεις μόνο των εισιτηρίων του πολυαναμενόνου αγώνα May – Pac ξεπέρασαν και τις πιο τρελές προσδοκίες των διοργανωτών, φτάνοντας τα 74.000.000$. Συνήθως τα VIP εισιτήρια στους μεγάλους αγώνες μοιράζονταν δωρεάν σε διάφορα αστέρια, ηθοποιούς, αθλητές…Αυτή τη φορά ο Bob Arum, επικεφαλής της διοργάνωσης, δήλωσε ότι καμία διασημότητα δεν θα είναι σε θέση να παρευρεθεί στον αγώνα δωρεάν.

- Η max τιμή εισιτηρίου του αγώνα πωλήθηκε στο ποσό των 54.600$, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Η μικρότερη τιμή εισιτηρίου ήταν 4.815$, ενώ η τιμή στις VIP θέσεις έφταναν κατά μέσω όρο τις 32.800$. Πάνω κάτω ο μέσος όρος του εισιτηρίου έφτασε 10.420$.

- Από την άλλη, εκτός των εισιτηρίων πωλήθηκαν 4.400.000 pay-per-view, συγκεντρώνοντας το αστρονομικό ποσό άνω των 400 εκατομμυρίων $...αυτά μόνο στις ΗΠΑ.

- Σε όλους γνωστές οι αμοιβές των δύο αθλητών, 120 εκατομμύρια$ 0 Mayweather, ενώ ο Pacquiao έλαβε 80 εκατομμύρια$. Απίστευτα νούμερα, ενώ κανένας τους σίγουρα δε νοιάζεται εάν το όνομά του θα αναγραφεί στην ιστορία της Παγκόσμιας Επαγγελματικής Πυγμαχίας, διότι απλούστατα είναι επαγγελματίες αθλητές και τους ενδιαφέρει μία μόνη ουσία… δεν παίζουν ξύλο, κόβουν χρήμα!!!

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Πρωταθλήτρια kickboxer παριστάνει την άσχετη και τους βγάζει νοκ άουτ (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τον δυνατότερο άντρα του κόσμου, μια γροθιά είναι αρκετή για να σε στείλει για ύπνο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκ: Ιάπωνας δάσκαλος σπάει στο ξύλο τους μαθητές του μέχρι να μάθουν (ΒΙΝΤΕΟ)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ