MMA

Ξένος: "Να κρατήσω το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο"!

Ξένος: "Να κρατήσω το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο"!

Tην τρίτη θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κύπρου κατέκτησε ο Διονύσης Ξένος που έκανε καλές εμφανίσεις και θα μπορούσε να φτάσει στην κορυφή.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ανοίγει τα χαρτιά του στο Fightsports. gr για την παρουσία του εκεί, το μέλλον του Καράτε στην Ελλάδα, ενώ υπόσχεται και άλλες διακρίσεις στο μέλλον.

Αναλυτικά:

Πήρες ένα μετάλλιο και από ότι διαβάζουμε αντιμετώπιζες ένα πρόβλημα τραυματισμού. Πόσο σε δυσκόλεψε στην προσπάθεια σου και τι έλ ειψε για να πάρεις την πρώτη θέση;

«Ενάμιση μήνα πριν το Πανευρωπαϊκό, έλαβα μέρος σε ένα τουρνουά όπου είχα έναν τραυματισμό, ο οποίος κατέληξε σε χειρουργείο στο αριστερό μου χέρι.

Το χέρι μου ήταν ανίκανο να ανταποκριθεί στις προπονήσεις και οι γιατροί δεν με άφηναν να κάνω ούτε τα ελάχιστα και πόσο μάλλον να συμμετέχω σε μία διοργάνωση, τόσο γρήγορα. Έτσι το να κάνω μία καλή εμφάνιση, έμοιαζε αδύνατο και το μετάλλιο φάνταζε όνειρο μακρινό και άπιαστο.

Παρ’όλα αυτά δεν πέρασε καν απ’το μυαλό μου να ακούσω τους γιατρούς και έλεγα από την αρχή ότι έστω και με ένα χέρι θα είμαι εκεί να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Έτσι, δεν σταμάτησα να προπονούμαι ούτε μία μέρα.Με το χειρουργημένο χέρι σε πλήρη αδράνεια, προπονούσα το υπόλοιπο σώμα με όποιον τρόπο μπορούσα και η δίψα μου για νίκη είχε μεγαλώσει ακόμη πιο πολύ.

Ήταν κάτι δύσκολο, κυρίως από ψυχολογικής πλευράς, αλλά αυτό κάνει ακόμα μεγαλύτερη την αξία της επιτυχίας. Δεν θεωρώ ότι ο τραυματισμός μου στάθηκε εμπόδιο στο να είμαι στον τελικό.Πιο πολύ θα έλεγα ότι ήταν κακή η τακτική στον αγώνα που ηττήθηκα. Πιστεύω ότι τα αποτελέσμα της κατηγορίας μου ήταν σωστά. Οι δύο φιναλίστ ήταν αυτοί που έπρεπε να είναι και εγώ δικαίως ήρθα τρίτος. Με 4 νίκες και 1 ήττα, κατάφερα να ανέβω στο βάθρο της κατηγορίας και να κατακτήσω το τρίτο μου Πανευρωπαϊκό μετάλλιο. Σκοπός τώρα είναι να εστιάσω στα λάθη που έγιναν, ειδικά στον αγώνα που μου στέρησε τον τελικό».

Οι αθλητές της γενιάς σου κουβαλάτε ένα βαρύ φορτίο, αυτό τηςπροηγούμενης χρυσής γενιάς που είχε μετάλλια και διακρίσεις. Θεωρείς πως υπάρχουν οιπροϋποθέσειςνα συνεχίσετε το ίδιο και καλύτερα;

«Σίγουρα οι προϋποθέσεις και οι υποδομές δεν υπάρχουν πλέον για παρόμοιες επιτυχίες με αυτές της προηγούμενης γενιάς από κάθε άποψη, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Κοιτάμε μπροστά, το μέλλον είναι στα χέρια μας και μπορούμε να κάνουμε τα πάντα αρκεί να παλεύουμε με πάθος για τα όνειρα μας. Εγώ προσωπικά, είμαι αποφασισμένος να αγωνιστώ με ότι μέσο έχω διαθέσιμο και στο τέλος πιστεύω, θα καταφέρω να υλοποιήσω όλους μου τους στόχους και να φτάσω ψηλά, ακόμα κι αν οι συνθήκες είναι αντίξοες στο μέγιστο».

Ένα μήνυμα για το 2016. Τι να περιμένει από σένα ο κόσμος;

«Επειδή ο άνθρωπος είναι από την φύση του άπληστο ον και όσα κι αν καταφέρνει ζητάει περισσότερα, έτσι και ένας πρωταθλητής πρέπει συνεχως να θέτει νέους στόχους και να κοιτά ψηλά. Δεν αποτελώ εξαίρεση στον κανόνα και συνεχώς αυξάνονται οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες μου για το μέλλον.

Πλέον συμμετέχω αποκλειστικά στην κατηγορία ανδρών και έχω ως στόχο να κάνω πολλά περισσότερα απ’ όσα έχω καταφέρει μέχρι τώρα στην πορεία μου. Αρχικά, πρώτος στόχος είναι η διατήρηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, σε ένα μήνα, το οποίο θα δώσει εισιτήριο για το Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, μέσα στο 2016. Προπονούμαι ήδη σκληρά για τους νέους μου στόχους και σκοπεύω να αποδείξω σύντομα ότι το μέλλον μου είναι πολλά υποσχόμενο».

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Έξι σταρς του σινεμά που εμπνεύστηκαν από τον Bruce Lee! (ΦΩΤΟ)

Manny Pacquiao: Χειρότερα από ζώα τα γκέι ζευγάρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι όμορφες, κάνουν ΜΜΑ και δεν μασάνε να μπουν σε… κλουβί! (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ