MMA

Κουτσογεωργοπούλου: "Οι διακρίσεις έρχονται με σκληρή δουλειά"

Κουτσογεωργοπούλου: "Οι διακρίσεις έρχονται με σκληρή δουλειά"

Άλλη μία διάκριση πέτυχε πριν από λίγες μέρες το κορίτσι - θαύμα της ελληνικής πυγμαχίας, Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου, που κατέκτησε την 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τα μετάλλια.

Η Ελληνίδα πυγμάχος έκανε μία σπουδαία μετάβαση πριν από τρία περίπου χρόνια, όταν αγωνιζόταν σε αγώνες kickboxing όντας αήττητη και έφτασε μέχρι σήμερα να πρωταγωνιστεί στα Ευρωπαϊκά σαλόνια στο στυλ της πυγμαχίας, έχοντας στο πλευρό της τον Νίκο Δροσσόπουλο που την καθοδηγεί στον δρόμο των επιτυχιών.

Όσο έχουμε μιλήσει με Κουτσογεωργοπούλου, διαπιστώνουμε τον λόγο που θα πετύχει... Είναι ταπεινή, δουλεύει πολύ και έχει στόχους και όραμα. Θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας στην συνέντευξη που μας παραχώρησε παρακάτω. Αναλυτικά:

Κατερίνα τα πήγες και πάλι περίφημα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με μία πέμπτη θέση που θεωρείται επιτυχία βάσει του δείκτη δυσκολίας του τουρνουά. Τι έλειψε πιστεύεις για να μπεις στα μετάλλια και αν σε επόμενο τουρνουά πλέον είναι ο στόχος ένα πολυπόθητο μετάλλιο;

Σας ευχαριστώ πολύ. Ναι, η κατάκτηση της θέσης μας αυτής στην Ευρώπη αποτελεί μεγάλη επιτυχία, καθώς στο τουρνουά φιλοξενήθηκαν χώρες - υπερδυνάμεις στον χώρο της πυγμαχίας, όπως άλλωστε και η Αγγλία που μας στέρησε το μετάλλιο σε έναν αγώνα που θεωρήθηκε άξια πρόωρος τελικός.

Ο αγώνας κρίθηκε πραγματικά στις λεπτομέρειες, με την Ελλάδα να μάχεται επί ίσοις όροις με την Αγγλία. Το στοιχείο που έλειψε πιστεύω πως ήταν η εμπειρία.

Η εμπειρία αντίστοιχων δυνατών αγώνων με αθλήτριες τέτοιου βεληνεκούς, που θα μας φέρει την εδραίωσή μας στην παγκόσμια πυγμαχία, κάτι που πετύχαμε με μια τέτοια εμφάνιση, αλλά και πολλές διακρίσεις.

Οι διακρίσεις στην πυγμαχία για τους Έλληνες αθλητές έρχονται πολύ δύσκολα και με κόπο. Επειδή έχεις συμμετάσχει σε διεθνή τουρνουά τι πιστεύεις ότι λείπει από την χώρα για να παράγει παγκόσμιους πρωταθλητές;

Οι διακρίσεις έρχονται με σκληρή δουλειά, αφοσίωση και θυσίες. Στη χώρα μας, για να φτάσει ένας αθλητής σε ένα τέτοιο επίπεδο πρέπει να συντρέξουν αρκετοί λόγοι μαζί.

Αρχικά ο προπονητής του αθλητή πρέπει να πιστέψει στη μεγάλη διάκριση, να έχει διεθνή προγραμματισμό, να έχει την ικανότητα να το κάνει και να το εμφυσήσει στον αθλητή του.

Από την πλευρά του αθλητή, θα πρέπει αυτός να αποκτήσει ένα τόσο υψηλό επίπεδο αυτοπειθαρχίας ώστε να μπορεί να ακολουθήσει αυτό το τόσο απαιτητικό project. Ο αθλητής βρίσκεται πολλές ώρες με τον προπονητή του αλλά και πολλές μόνος του.

Σε αυτές θα πρέπει να επιδεικνύει συνεχώς υψηλή συγκέντρωση ,αφοσίωση και αυτοπειθαρχία, να λειτουργεί πάντα βάσει προγράμματος και να νιώθει 24 ώρες ο 24ωρο αθλητής υψηλών ταχυτήτων.

Πως κρίνεις το επίπεδο στις γυναίκες στην Ελληνική πυγμαχία κι αν πιστεύεις ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης;

Στη χώρα μας, δυστυχώς, η γυναικεία πυγμαχία βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο ακόμα. Είναι μικρός ο αριθμός των γυναικών που ασχολούνται με το άθλημα, μικρός ανταγωνισμός άρα γι αυτό και το επίπεδο δεν ανεβαίνει γρήγορα. Βέβαια και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αν επενδύσουμε στα νέα παιδιά που θα στελεχώσουν την εθνική μας ομάδα.

Επόμενο πυγμαχικό ραντεβού για σένα που θα είναι;

Το επόμενο πυγμαχικό μου ραντεβού, όπου θα χαρώ να δω και όλους εσάς που με στηρίζετε όποτε πηγαίνω στο εξωτερικό, είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας,το οποίο θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Άνοιξης στο Δήμο Διονύσου, στις 8-11 Δεκεμβρίου 2016.

Εκεί θα ευχαριστήσουμε και τους χορηγούς μας, που αγαπούν τοάθλημα και μας στηρίζουν σε κάθε μας προσπάθεια δηλαδή τους στενούς μας φίλους, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων της τοπικής κοινότητας του Δήμου Διονύσου, όπως το "Gigi Burger & Pizza Drosia", "Gigi Burger & Pizza N.Erythraia", "Mucca Gelateria", "Troufa Bread & Chocolate", "Low Bar", "Suzuki Ananiadis", "Nissan Ananiadis" καιτακοσμηματοπωλεία"Anatol".

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Πυγμάχος «φορτώνει» με γροθιές δύο παρείσακτους (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκαριστικό βίντεο: 38χρονος σκότωσε με μια γροθιά πατέρα επτά παιδιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανάπηρος ηλικιωμένος βγάζει νοκ άουτ ληστή (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ