MMA

Κι άλλος ντοπαρισμένος αθλητής στο UFC

Κι άλλος ντοπαρισμένος αθλητής στο UFC

Από ότι φαίνεται το θέμα του ντόπινγκ στο UFC φουσκώνει και κύρια αιτία είναι κατά την εκτίμηση πολλών , η εφαρμογή εδώ και λίγο καιρό των εκτάκτων, απροειδοποίητων ελέγχων, όπως ακριβώς ισχύει και για άλλα αθλήματα.

Ο Wanderlei Silva δέχθηκε ένα τέτοιο έλεγχο και έφυγε τρέχοντας, ο Vitor Belfort χτύπησε κόκκινα σημαιάκια και βγήκε εκτός μάχης με τον Weidman και ο Sonnen πιάστηκε 2 φορές με 4 διαφορετικές απαγορευμένες ουσίες, δύο από τις οποίες είναι αρκετά hardcore ντόπες (αυξητική και EPO).

Το τελευταίο παράδειγμα της σημασίας των εκτάκτων ελέγχων είναι ο Ali Bagautinov που πρόσφατα έχασε αγώνα τίτλου με τον Mighty Mouse. Στον προκαθορισμένο έλεγχο μετά το παιχνίδι, όλοι οι μαχητές, μαζί τους και ο Ρωσος, πέρασαν όλα τα τεστ "καθαροί".

Αυτό που έδωσε τα θετικά αποτελέσματα ήταν ένα έκτακτο τεστ που έγινε στον Ρώσο δύο βδομάδες πριν και βρέθηκε στον οργανισμό του ερυθροποιητίνη. Ο Bagautinov είχε βρεθεί θετικός και 2 χρόνια πριν σε πρωτάθλημα SAMBO και γι αυτό υπέστει τον έξτρα έλεγχο. Η ποινή του είναι 12 μήνες εκτός.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Ταξιδιωτική οδηγία: Δεν μπλέκεις με Ρώσους πορτιέρηδες!

Mae Geri και γόνατο από αστυνομικό σε πολίτη!

Paul Williams: «Άραξα στο αναπηρικό καροτσάκι γιατίκουράστηκα να περπατάω»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ