MMA

Jose Aldo: Aπό τις φτωχογειτονιές της Βραζιλίας, αστέρας του UFC

Jose Aldo: Aπό τις φτωχογειτονιές της Βραζιλίας, αστέρας του UFC

Ο Jose Aldo Da Silva Oliveira Junior, γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1986 και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα εξελισσόταν ως ένας από τους μεγαλύτερους μαχητές της ιστορίας των ΜΜΑ. (video)

Με μπόλικους τίτλους τόσο εντός όσο και εκτός UFC το 2009 ψηφίστηκε παίκτης της χρονιάς από το Sherdog. Μεταξύ 2005 και 2015 ήταν αήττητος επί 18 συναπτά παιχνίδια.

Το φτωχόπαιδο από το Manaus της Βραζιλίας είχε ένα ατύχημα σε νεαρή ηλικία, όταν η αδερφή του τον έριξε κατά λάθος πάνω σε μία ψησταριά, αφήνοντας του μία ουλή που του έφερε και το προσωνύμιο Scarface.

O Aldo μεγάλωσε πολύ φτωχά και χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως στο γυμναστήριο τον ρωτούσαν από πότε είχε να φάει!

Περνούσαν δύο και τρεις μέρες χωρίς φαγητό όπως παραδέχεται και ο ίδιος ενώ το κίνητρο του να αγωνίζεται ήταν όπως έλεγε χαρακτηριστικά να έχει ένα δικό του σπίτι!

Αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισε να μάθει Καποέιρα ώστε να μπορεί να αμυνθεί. Συνήθιζε μετά το σχολείο να προπονείται και στον δρόμο, μέχρι που υπέπεσε στην αντίληψη ενός δασκάλου που έκανε Brazilian Jiu Jitsu.

Προσκάλεσε τον Jose στην ομάδα του και εκείνος με την σειρά του άφησε το Καποέιρα και ξεκίνησε το Jiu Jitsu.

Τον πρώτο του αγώνα έδωσε αμέσως απέναντι στον Mário Bigola ανερχόμενο αστέρι των ΜΜΑ εκείνης της εποχής. Η μάχη τους κράτησε 18 δεύτερα καθώς ένα τρομερό λάκτισμα του Aldo στο κεφάλι, έκοψε απότομα την καριέρα του αντιπάλου που δεν ξανάπαιξε ποτέ!

Μετά από έξι συνεχόμενες υπερασπίσεις της ζώνης και αρκετούς μαχητές που έκαναν πίσω και μόνο στην θέα του Βραζιλιάνου, όμως ήρθε η μάχη το 2015 με τον Conor McGregor και ηττήθηκε με νοκ άουτ μετά από 10 ολόκληρα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Σοκ: Φυλακισμένος επιτίθεται με παλαιστικές κινήσεις και street boxing σε φρουρό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξύλο στο Μοναστηράκι από μάστερ του Ju Jitsu σε τοξικομανή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Fat Joe: «Δέκα μπράβοι μας παρακαλούσαν να σταματήσουμε τον άγριο και ξυπόλητο Mike Tyson!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ