MMA

Jet Li... ένας ταπεινός "αυτοκράτορας"!

Jet Li... ένας ταπεινός "αυτοκράτορας"!

Κάνοντας εντυπωσιακή είσοδο στο Χόλιγουντ στο «Φονικό όπλο 4» ο Jet Li έδειξε από την αρχή ότι ακολουθεί άξια τα βήματα του Bruce Lee και του Jackie Chan. Οι πολεμικές τέχνες και η φήμη (VIDEOS)

Κάνοντας εντυπωσιακή είσοδο στο Χόλιγουντ σαν το αφεντικό της Τριάδας στο «Φονικό όπλο 4» ο Jet Li έδειξε από την αρχή ότι ακολουθεί άξια τα βήματα του Bruce Lee και του Jackie Chan.

Οι πολεμικές τέχνες και η φήμη

O Li Lian Jie γεννήθηκε στις 26 Απριλίου του 1963 στο Hebei της Κίνας. Ήταν το μικρότερο από τα 5 παιδιά της οικογένειας και έχασε τον πατέρα του όταν ήταν 2 ετών. Στα 8 του άρχισε να ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες μαθαίνοντας wushu kung fu. Η οικογένεια του αναγνώρισε το ταλέντο του και αποφάσισαν να τον στείλουν σε ειδικό σχολείο. Σε μια συνέντευξη του χρόνια αργότερα για το περιοδικό Muscle&Fitnessο Li είχε πει “ προέρχομαι από φτωχή οικογένεια και δεν είχαμε αρκετά χρήματα για ένα καλό σχολείο, το αθλητικό σχολείο μου παρείχε καλό φαγητό και την ευκαιρία να βγω έξω από την Κίνα”

Στα 11 του πήρε το πρώτο του εθνικό πρωτάθλημα. Ως αποτέλεσμα ταξίδεψε σε περισσότερες από 45 χώρες με την εθνική ομάδα wushu του Πεκίνου. Το 1974 ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες και έδωσε μια παράσταση πολεμικών τεχνών για τον τότε πρόεδρο Richard M. Nixon. Την ίδια χρονιά κέρδισε και το «All-Around» πρωτάθλημα wushu kung fu παίρνοντας τον τίτλο του πρωταθλητή, έναν τίτλο που κράτησε για πέντε συναπτά έτη.

Στα 17 του αποσύρθηκε από τους αγώνες. Συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Yen Chang Hsin και έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία The Shaolin Temple (1982) με πολλά sequels που τον βοήθησε να γίνει αστέρι στην χώρα του. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980 είχε μεταφερθεί στο Χονγκ Κονγκ όπου ασχολήθηκε με τις σκηνές μάχης διαφόρων ταινιών. Το 1991 πρωταγωνίστησε στην ταινία Once Upon a Time in China υποδυόμενος έναν θρυλικό ήρωα.

Χόλιγουντ

Το 1994 έγινε η επίσημη έναρξη της χολιγουντιανής του καριέρας με τον ρόλο του κακού στο Lethal Weapon 4 με Μελ Γκίμπσον και Ντάνι Γκλόβερ. Για τον ρόλο του αυτό υποβλήθηκε σε εντατικά μαθήματα της αγγλικής γλώσσας. Το 2000 συνεργάστηκε με τον ράπερ DMX και την τραγουδίστρια Aaliyah για το Romeo Must Die. Το 2001,συμπρωταγωνίστησε με την Bridget Fonda στο Kiss of the Dragon και την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε στη ταινία επιστημονικής φαντασίας The One. Ακολούθησαν οι : Hero(2002) , Cradle 2 the Grave(2003), Unleashed(2005), Fearless(2006), War(2008), The Forbidden Kingdom (2008) με τον Jackie Chan, The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor(2008), The Warlords(2010), The Expendables(2010), Flying Swords of Dragon Gate(2011). Επίσης συμμετείχε στις ταινίες δράσης του Sylvester Stallone The Expendables(2010),The Expendables 2(2011).

Ο Jet Li, ο καλλιτέχνης πολεμικών τεχνών και ηθοποιός φαίνεται ότι έχει πολλά ακόμα να μας δείξει για το ταλέντο του, όπως και ο δάσκαλος του είχε παρατηρήσει πριν από 30 χρόνια, ο άνθρωπος έχει εκπληκτική ικανότητα και χάρη!

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Ξύλο στο Μοναστηράκι από μάστερ του Ju Jitsu σε τοξικομανή!(ΒΙΝΤΕΟ)

Christy Mack: Τα ουρλιαχτά την ώρα που την βασάνιζε ο War Machine και το ξυρισμένο κεφάλι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεταμφιεζόταν και χτυπούσε κόσμο στο Μπρούκλιν ο Tyson!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ