MMA

Ανοιγμα για τους Έλληνες πυγμάχους σε ένα από τα μεγαλύτερα Gym στις ΗΠΑ

Ανοιγμα για τους Έλληνες πυγμάχους σε ένα από τα μεγαλύτερα Gym στις ΗΠΑ

Με μια πολύ σημαντική συμφωνία που μπορεί να αλλάξει κατά πολύ τον ρου της επαγγελματικής πυγμαχίας στην Ελλάδα, επέστρεψε από τις ΗΠΑ ο Γρηγόρης Μάλλιος.

Μέχρι και στην εκπομπή της Κυριακής στον Sport24 Radio 103.3 με τον Κίμωνα Οζζ λέγαμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα πρόβλημα των επαγγελματικών μαχητικών αθλημάτων στην Ελλάδα ήταν η έλλειψη της διασύνδεσης με το κορυφαίο επίπεδο. Το επίπεδο δηλαδή που πληρώνει και σε κάνει πραγματικά επαγγελματία αθλητή. Απ' ό,τι φαίνεται, για την επαγγελματική πυγμαχία μια τέτοια δίοδος άνοιξε για τα καλά.

Όπως μάθαμε, ο Γρηγόρης Μάλλιος ήρθε σε αποκλειστική συμφωνία με ένα από τα σπουδαιότερα γυμναστήρια στις ΗΠΑ και δη στην Νέα Υόρκη, το Gleasons Gym από όπου έχουν περάσει ονόματα όπως ο Tyson, o Ali, o Foreman, και με τον Head Coach τον Michael Kozlowski (προπονητής της χρονιάς για το 2012, Danny Garcia κ.α.). Στο ίδιο γυμναστήριο είναι προπονήτρια και η Ελληνικής καταγωγής, Σόνια Λαμονάκη, παγκόσμια πρωταθλήτρια της IBO η οποία μάλιστα βοήθησε αρκετά στο να κλείσει η συμφωνία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή τη συμφωνία ο Γρηγορής Μάλλιος θα στέλνει αρχικά, βίντεο με Έλληνες αθλητές, θα αξιολογούνται από τους Αμερικάνους και αν κρίνουν ότι τους κάνουν θα τους καλούν για να δοκιμαστούν στην Νέα Υόρκη προσφέροντας μάλιστα δωρεάν διαμονή αλλά και κάποιες ευκολίες στην έκδοση των εισιτηρίων.

Αφού περάσουν εκεί τις δοκιμασίες και αν ικανοποιήσουν το team, στη συνέχεια θα υπογράφουν με τους Αμερικάνους οι οποίοι πια θα τους προετοιμάζουν όπως μόνο αυτοί ξέρουν για τα επαγγελματικά ρινγκ καλύπτοντας ότι αγωνιστικές/οικονομικές ανάγκες υπάρχουν.

Σίγουρα είναι δύσκολο έργο και οι απαιτήσεις εκεί θα είναι πολλές, αλλά είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τέτοια σημαντική προοπτική για έναν Έλληνα επαγγελματία πυγμάχο να δοκιμάσει τις ικανότητές του στο κορυφαίο επίπεδο.

Εξάλλου το Gleasons Gym είναι μια από τις πηγές που εξασφαλίζει πυγμάχους ο σπουδαίος μάνατζερ Al Haymon, το μυαλό πίσω από την αυτοκρατορία του Floyd Mayweather!

Μέχρι στιγμής ο Γρηγορής Μάλλιος έχει προωθήσει με επιτυχία στις ΗΠΑ δύο αθλητές, τον Θανάση Μιχάλούδη και τον Στέλιο Παπαδόπουλο που από ότι μαθαίνουμε τα πήγε εξαιρετικά στα δικά του trials στο Los Angeles.

Τέλος, υπάρχει και η πιθανότητα να δούμε στο μέλλον και αγωνιστικά trials στην Ελλάδα ώστε να επιλέγονται αθλητές και να προωθούνται στις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για το Ζαμπίδης vs MOXON!!!

Bully τα βάζει με Τζουντόκα και τρώει της… χρονιάς του (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρόμος: Έμπλεξε με BJJ Fighter και του έσπασε το χέρι (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ