MMA

Ήταν στημένο το Mendes - Mcgregor;

Ήταν στημένο το Mendes - Mcgregor;

Το fightsports.gr δίνει τη δική του απάντηση σχετικά με τις φήμες που συνοδεύουν τον αγώνα του Mendes με τον Mcgregor.

Βλέπω αυτές τις δύο μέρες ότι παίζει αρκετά αυτό το σενάριο και η αλήθεια είναι ότι, έχοντας δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι ο Conor "φτιάχτηκε" από το UFC για να φτάσει μέχρι εδώ, θα με "βόλευε" απίστευτα να συμφωνήσω και εγώ ότι κάτι "βρωμάει" σε αυτή την υπόθεση.

Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν μου φάνηκε τίποτα περίεργο. Έχω δει και άλλες φορές να υπάρχουν τέτοιες σκέψεις και πάντα διαφωνούσα κάθετα... Ναι οκ, ο Dana White έχει δείξει πολλές φορές ότι κρίνει αθλητές με δύο μέτρα και δύο σταθμά, ειδικά όταν υπάρχει διαφορά δημοτικότητας, όμως αυτή του η συμπεριφορά μένει μόνο σε θέματα οικονομικά, τιμωριών και προώθησης. Αυτό το ξέρουμε, το αναγνωρίζουμε και είναι φανερό στον οποιοδήποτε με συγκεκριμένα τρανταχτά παραδείγματα.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα των αγώνων όμως θα πρέπει να διαφωνήσω. Όχι μόνο δεν υπάρχουν τρανταχτά παραδείγματα αλλά υπάρχουν εμφανή ΑΝΤΙπαραδείγματα.

Στήσιμο;

Ο Dana White πως θα μπορούσε να στήσει έναν αγώνα; Είτε με το να στήσει τον διαιτητή ή έναν ή και δύο εκ των μαχητών έτσι; Και στις δύο περιπτώσεις για κάθε ένα περιστατικό που κάποιος το βλέπει σαν ύποπτο, υπάρχουν τουλάχιστον 2 που τον διαψεύδουν.

Αν το UFC είχε την ευχέρεια να το κανονίσει με τον Mendes, γιατί δεν έκανε το ίδιο με τον Gonzaga όταν διέλυσε τον Cro Cop που είχε έρθει μετά βαίων και κλάδων στο UFC (και πιο ακριβός από τον Mcgregor). Γιατί δεν έκανε το ίδιο με τον Cain Velasquez όταν χόρευε ζεϊμπεκιές τον Brock Lensar το μεγαλύτερο αστέρι σε Pay Per View που έχει δει το UFC; Γιατί άφησε τον Werdum να κερδίσει τον Velasquez ακριβώς την εποχή που προσπαθεί να βάλει πόδι στην μεξικάνικη αγορά;

Από την άλλη, αν μπορεί να ελέγξει τον διαιτητή τόσο εύκολα, γιατί δεν έκανε το ίδιο με τον διαιτητή που έδωσε την μοναδική του ήττα με αποκλεισμό στον Jon Jones; Ο Steve Mazzagati που έχει ακούσει τα χειρότερα από τον White γιατί διαιτητεύει ακόμη; Και γενικά γιατί δεν βλέπουμε συχνότερα αποφάσεις των διαιτητών που βγάλαν από την δύσκολη θέση το UFC από αποφάσεις διαιτητών που εξόργισαν το UFC;;

Πέρα όμως από την έλλειψη περιστατικών έχουμε και την έλλειψη καταγγελιών. Επί PRIDE ας πούμε που η διοργάνωση έφτιαχνε όποιον ήθελε απροκάλυπτα όλοι γνώριζαν τι γινόταν και πολλοί από αυτούς το λέγαν και όσο αγωνιζόταν εκεί και πολύ περισσότερο όταν έφυγαν. Διαιτητές με μικρόφωνο στο αυτί, αθλητές που τους έφερναν δήθεν για εύκολους αντιπάλους και τελευταία στιγμή τους "τάιζαν" σε ένα από τα αστέρια που γνώριζε τα πάντα από νωρίς και ήταν προετοιμασμένος και άλλα πολλά.

Αντίθετα στο UFC δεν υπάρχει ούτε μια καταγγελία ή καλύτερα ούτε μισή από κάποιον αθλητή που απομακρύνθηκε από την διοργάνωση. Και μιλάμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις μαχητών που έφυγαν από το UFC έχοντας στο μυαλό τους τον Dana White σαν τον κακό διαβολάκο στον ώμο του πραγματικού διαβόλου.

Κάποιοι μάλιστα πρόσφατα έκαναν μία μήνυση επικών προδιαγραφών στο UFC όπου το κατηγόρησαν για τα πάντα σχεδόν, από μονοπωλιακές τακτικές μέχρι... εκμετάλλευση των δικαιωμάτων της εμφάνισής τους. Παρόλα αυτά, δεν αναφέρθηκε ποτέ κανείς τους σε αποτελέσματα αγώνων. Εκτός ίσως από τον Mayhem Miller...

Μπορεί δηλαδή ο κόσμος να το σκέφτεται, ίσως και να είναι επηρεασμένος από "τα στημένα" που βλέπει σε άλλα αθλήματα όμως, τουλάχιστον στο UFC δεν υπάρχει καμία σοβαρή ένδειξη για κάτι τέτοιο.

Ακόμη και ο χτεσινός ο αγώνας δεν είχε τίποτα ύποπτο. Κάποιους τους έκανε εντύπωση που ο Mendes έπεσε με ένα χτύπημα ενώ πριν λίγο καιρό είχε αντέξει πολλά περισσότερα από τον Aldo...Ναι αλλά και στο πρώτο τους παιχνίδι ο Aldo με ένα χτύπημα τον έβγαλε ΚΟ. Επίσης, σε αυτό το παιχνίδι ο Mendes ήταν εμφανώς αγύμναστος για τα δεδομένα του αφού δέχθηκε το παιχνίδι με πολύ μικρό περιθώριο. Όταν είσαι σκασμένος είναι πιο εύκολο να ζαλιστείς από ένα χτύπημα. Μην ξεχνάτε ότι ο Mxgregor είναι και πιο βαρύς και πιο "μακρύς" από τον Mendes οπότε είναι λογικό που τον έβρισκε στο όρθιο σχετικά εύκολα.

Ο Αμερικάνος έχασε το παιχνίδι καθαρά όταν πήγε για την υποταγή στο τέλος του γύρου ενώ δεν είχε τις καλύτερες προϋποθέσεις και είναι ένα ρίσκο που το βλέπουμε συχνά σε αγώνες. Ε, αυτή τη φορά δεν του βγήκε και όταν το ρίσκο δεν σου βγαίνει πολλές φορές γυρνάει μπούμερανγκ.

Nothing to see here, move on folks.

Υ.Γ. Προφανώς και βάζω και το χέρι μου στην φωτιά έτσι; Μιλάμε για δουλειά με πολλά χρήματα οπότε δεν αποκλείουμε τίποτα, απλά κρίνουμε αντικειμενικά με βάση τα στοιχεία!

Υ.Γ. 2 Αναφερόμαστε στα χρόνια επί Dana White όχι στα πρώτα "σκοτεινά" χρόνια της διοργάνωσης που κανείς δεν ξέρει τι γινόταν ακριβώς..

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

H πορνοστάρ Mercedes Ashley τιμάει το Brazilian Jiu Jitsu

Ο Μοχάμεντ Άλι τρολάρει νεαρούς μαθητές και αποδεικνύει γιατί είναι για πολλούς ο #TBE (ΒΙΝΤΕΟ)

Tρομερό: Μπάχαλο MMAer με 15 φουσκωτούς! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ