MMA

Η χρονιά του Δράκου: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο μεγάλος Bruce Lee

Η χρονιά του Δράκου: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο μεγάλος Bruce Lee

Στις 27 Νοεμβρίου του 1940 γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ ο άνθρωπος που έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας των μαχητικών αθλημάτων, όχι γιατί έπαιξε σπουδαίους αγώνες και ανακηρύχθηκε πρωταθλητής των πρωταθλητών, αλλά γιατί μέσα από την φιλοσοφία του και τις ταινίες του διαφήμισε τις πολεμικές τέχνες όσο κανείς!

Ο Bruce Lee ήρθε στον κόσμο πριν από 75 χρόνια. Έζησε μόλις 32, αλλά κατάφερε αυτό που λίγοι μπορούν. Ποιο; Έπιασε τον ορισμό της "αθανασίας" αυτού κάθε αυτού μέσα στο μυαλό και την καρδιά μικρών και μεγάλων που αγαπούν και ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες. Ο Bruce Lee είναι είδωλο...

Η χρόνια της γέννησης του Bruce Lee ονομάστηκε "Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ" ενώ η ώρα που είδε φως από τις 6 π.μ. με 8 π.μ. (σ.σ. δεν έχει επιβεβαιωθεί πλήρως) έχει ονομαστεί παγκοσμίως ως "Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ". Ο αγαπημένος ηθοποιός ήταν το τρίτο παιδί της οικογένειας και γεννήθηκε κατά τη διάρκεια μίας περιοδείας του πατέρα του με την Καντονέζικη Όπερα. Στο νοσοκομείο όπου ήρθε στον κόσμο ο Lee, αρχικά είχε δηλωθεί με το όνομα Zenfan, αλλά μία νοσοκόμα πρότεινε στην οικογένεια να δώσει στον νεογέννητο Lee ένα αμερικάνικο όνομα ώστε να αποφύγει την γραφειοκρατία. Κι κάπου εκεί λοιπόν ξεκινάει ο μύθος του BRUCE LEE.

Λίγους μήνες αργότερα η οικογένεια επέστρεψε στο Χονγκ Κονγκ και ο Lee ξεκίνησε την πορεία του και σαν ηθοποιός από πολύ μικρή ταινία και στις πολεμικές τέχνες. Μέχρι τα 18 του χρόνια είχε ήδη παίξει σε 20 ταινίες, ενώ παράλληλα έκανε προπονήσεις στο Γουίν Τσουν και την πυγμαχία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Lee αργότερα στη ζωή του είχε παραδεχθεί πως τα βράδια δεν ήταν καθόλου ήσυχος και τσακωνόταν άσχημα με συμμορίες της γειτονιάς του.

ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Η οικογένεια του Bruce Lee ήταν εύπορη και με όνομα αλλά λόγω της εισροής πολλών προσφύγων από την κομμουνιστική Κίνα στο Χονγκ Κονγκ η γειτονιά του είχε αγριέψει και ο Bruce Lee... έμπλεκε. Έμπλεκε και τις έτρωγε μάλιστα και πατέρας του βλέποντας την κατάσταση αυτή τον έστειλε να μάθει πολεμικές τέχνες. Ο Lee ξεκίνησε το Γουίν Τσουν υπό την επίβλεψη του Yip Man, ενώ αργότερα ασχολήθηκε και με την πυγμαχία.

Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ

Τον Απρίλιο του 1959 ο Lee έμπλεξε άσχημα σ' έναν καυγά. Χτύπησε και ξανά χτύπησε τον γιο μίας οικογένειας που ήταν ηγετικό στέλεχος των Τριάδων. Η αστυνομία ενεπλάκη στο ζήτημα και μητέρα του Bruce Lee είπε πως ήρθαν τα όργανα στην πόρτα της και της είπαν πως είναι επείγουσα ανάγκη ο γιος της να φύγει από το Χονγκ Κονγκ διότι στο όνομά του έχε υπογραφεί συμβόλαιο θανάτου. Έτσι κι έγινε με την οικογένεια να αποφασίζει να στείλει τον Lee στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα εκεί που έμενε η μεγαλύτερη αδερφή του με οικογενειακούς φίλους στο Σαν Φρανσίσκο.

Με μόνο 100 δολάρια στην τσέπη ο Lee πήγε στις ΗΠΑ και εργαζόταν σαν σερβιτόρος σε κινέζικο ρεστοράν. Επίσης τελείωσε τις σπουδές του στο Λύκειο και ξεκίνησε πανεπιστημιακή πορεία στη φιλοσοφία, την υποκριτική και την ψυχολογία. Βέβαια μαζί με όλα αυτά ο Bruce δεν άφησε στην άκρη το πάθος του πραγματοποιώντας καθημερινά προπονήσεις στο Κουνγκ Φου. Σε μία επίδειξη πολεμικών τεχνών ο Lee έγινε αντιληπτός από έναν κομμωτή του Χόλιγουντ ο οποίος μίλησε γι' αυτόν σε παραγωγούς.

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

Ο Lee μετά την συμμετοχή του στο «The Green Hornet» κατάλαβε πως η υποκριτική είναι αυτό που του αρέσει να κάνει στη ζωή του. Άνοιξε μία δική του εταιρία παραγωγής στο Χονγκ Κονγκ και ξεκίνησε να φτιάχνει ταινίες με τεράστια απήχηση. Οι ταινίες του έσπασαν κυριολεκτικά ταμεία και ο Bruce Lee είχε ήδη φτιάξει τον μύθο του. Παράλληλα είχε ιδρύσει και τρεις σχολές που σε αυτές δίδασκε Jeet Kune Do. Δυστυχώς γι' αυτόν και τους εκατομμύρια θαυμαστές του ο Lee έζησε μόλις μέχρι τα 32 του χρόνια, χάνοντας τη ζωή του στις 20 Ιουλίου 1973 με τον θάνατό του ακόμη και μέχρι σήμερα να μην έχει ξεκαθαρίσει απ' ότι είναι... Η κύρια αιτία που παρουσιάζουν οι γιατροί είναι αλλεργική αντίδραση σε φάρμακο που του χορηγήθηκε με συνέπεια να διογκωθεί ο εγκέφαλος του. Οξύ εγκεφαλικό οίδημα είναι η διάγνωση που κυριαρχεί, αλλά τα σενάρια συνωμοσίας δεν παύουν να κυριαρχούν μέχρι και σήμερα όπως π.χ. ότι ο Bruce Lee δεν πέθανε λόγω ατυχήματος, αλλά λόγω προσχεδιασμένης δολοφονίας από τις Τριάδες.

Δείτε το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Bruce Lee

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

ΣΟΚ:Υπόνοιες και για ντοπάρισμα της Rousey (ΦΩΤΟ)

Παράδειγμα προς μίμηση: Μικρή kickboxer με ένα πόδι παραδίδει μαθήματα θέλησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Oισέξιγυναίκες των πυγμάχων σε ρίχνουν… νοκ άουτ (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ