MMA

Η τρέλα στο ξύλο του Johnson με τον απίστευτο Gaethje!

Η τρέλα στο ξύλο του Johnson με τον απίστευτο Gaethje!

Το λέγαμε από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το ματς και το υπενθυμίζαμε και τις προηγούμενες μέρες. Η μάχη Michael Johnson και Justin Gaethje είχε θέαμα και... ξύλο!

Το Main event του φινάλε του TUF ανάμεσα στον Michael Johnson και τον Justin Gaethje δεν υπήρχε περίπτωση να μην έχει πολύ θέαμα αφού μεν ο Johnson είναι επιθετικός Striker, αλλά κυρίως ο Gaethje είναι μια μηχανή παραγωγής αγνού, ατόφιου ξύλου , ίσως η καλύτερη προσωποποίηση σήμερα του μαχητή παλιάς κοπής αλλά με αρκετά μοντέρνα skills.

Δείτε το εκπληκτικό στατιστικό από την μάχη τους. Οι δύο τους, σε λιγότερο από 10 λεπτά μάχης είχαν συνολικά 196 χτυπήματα (96 ο Johnson και 100 ο Gaethje) ΟΛΑ σημαντικά (significat). Ξαναλέω... δεν είχαν ούτε ένα "νορμάλ" χτυπήματα στη μάχη τους παρά τον μεγάλο αριθμό επιτυχημένων. ΌΛΑ ήταν σημαντικά, δηλαδή βρήκαν καθαρά στόχο και προκάλεσαν ουσιαστική ζημιά Δεν ξέρω αν έχει ξαναγίνει αυτό με τους μαχητές να έχουν τριψήφιο αριθμό χτυπημάτων ο καθένας και όλα να είναι σημαντικά!

Πολύς κόσμος θα τον έμαθε σήμερα τον Gaethje, αφού μέχρι πριν 2 χρόνια ήταν γνωστός ως ο καλύτερος μαχητής στον κόσμο... χωρίς σελίδα στη Wikipedia, όμως το εξωπραγματικό είναι ότι όλες του οι μάχες είναι έτσι! Τρελό ξύλο και από τις δύο πλευρές και ο ίδιος καταλήγει πάντα να είναι ο πιο σκληρός !@#!@$ στο οκτάγωνο για να πάρει τη νίκη. Δείτε την επιμονή του να κάνει την τούμπα από το κλουβί χτες το βράδυ:

Ο ίδιος δεν αγχώνεται καθόλου για τα χτυπήματα που δέχεται αφού τα θεωρεί ως κύριο κομμάτι του παιχνιδιού του αφού όταν δέχεται χτυπήματα σημαίνει ότι είναι στο κατάλληλο σημείο για να δώσει και χτύπημα.

"...Πολύς κόσμος λέει ότι είμαι τρελός και δέχομαι πολλά χτυπήματα αλλά τα δέχομαι στο μέτωπο. Δεν είναι κακό αυτό. Με βάζει στην σωστή απόσταση να χτυπήσω και εγώ. Όταν δέχομαι ένα δεξί χέρι, το ρολάρω. Δεν απορροφώ όλη την γροθιά. Υπάρχουν τρόποι να μειώσεις την δύναμη της γροθιάς πέρα από το να την αποφύγεις. Όταν την δέχομαι είναι στα γάντια. Δεν δέχομαι πολλά καθαρά χτυπήματα. Όταν τα δέχομαι όμως, ξέρω ότι είμαι στη σωστή θέση για τα δικά μου μεγάλα χτυπήματα"λέει ο ίδιος το 2015 σε μια συνέντευξη του στο Bleacher report.

Σαν ένας δημοσιογράφος που έχω γράψει πολλές φορές για τους κινδύνους των χτυπημάτων στο κεφάλι στα μαχητικά αθλήματα, ειδικά των επαναλαμβανόμενων, δεν μπορώ παρά να ανησυχώ μήπως δεν έχει αξιολογήσει σωστά τους κινδύνους αυτού του τρόπου μάχης. Δεν γίνεται να τρως 100 σημαντικά χτυπήματα σε κάθε μάχη και να λες ότι δεν πεθαίνεις τίποτα και ότι έχεις τρόπους να μειώσεις την ζημιά. Μόνο στον χτεσινό αγώνα ο Johnson τον έκανε να χάσει τα πόδια τουλάχιστον 2 φορές πριν φάει ο ίδιος το ΚΟ....

Από την άλλη όμως, δεν γίνεται να μην θαυμάσω και την μαχητική του διάθεση, την καρδιά που δείχνει μέσα στο οκτάγωνο και το τρομερά πιεστικό του στυλ. Είναι μια πολεμική μηχανή από αυτές που σπάνια βλέπουμε μια στα σημερινά ρινγκ και κλουβιά. Ο τύπος θα μας δώσει και άλλες τόσο συγκλονιστικές μάχες ... απλά ελπίζω να πληρωθεί τουλάχιστον πολύ καλά γι' αυτό...

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Μike Tyson: Καλό παιδί ο Brad Pitt κι ας τον έπιασα με την γυναίκα μου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Mia Kang: Δεν κάνω σεξ πριν τους αγώνες για να μην είμαι κουρασμένη (ΦΩΤΟ)

Η Arianny Celeste γιόρτασε την ανεξαρτησία της Αμερικής με καυτό μπικίνι (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ