MMA

Η τραγική ιστορία πίσω από τα "πέτρινα" χέρια του Golovkin

Η τραγική ιστορία πίσω από τα "πέτρινα" χέρια του Golovkin

O Gennady Golovkin έχει γίνει σύνθημα στα χείλη των πυγμαχικών οπαδών καθώς είναι από τους λίγους εκείνους που ζουν τη μοναχική ζωή του νοκάουτερ ενώ καλώς ή κακώς η καριέρα του έχει εκτοξευθεί όχι μόνο γιατί μετράει αήττητο σερί και 23 συνεχόμενα ΚΟ, αλλά και για τη μεγάλη κόντρα του με τον Canelo Alvarez.

O κόσμος άλλωστε μετά το Mayweather - Paquiao είχε πανικοβληθεί σκεπτόμενος πως οι μεγάλες πυγμαχικές κόντρες... πέθαναν στις 2 Μάιου του 2015.

Ποια ήταν όμως η ζωή του στυγνού αυτού "κίλερ" από το Καζακστάν προτού πέσουν πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και η αίγλη να παίζεις μποξ στις ΗΠΑ. Ο Golovkin δεν ήταν πάντα στο φως. Το σκοτάδι σκέπασε τις σκέψεις και την ψυχή του όταν ακόμη ήταν σε πολύ μικρή ηλικία. Δεν έφταιγε το μποξ ή η φτώχεια ας πούμε. Όχι, ο "GGG" είναι πανίσχυρος και το είχε καταλάβει από μικρός, όμως ο θρήνος και ο θάνατος λίγο έλειψε να τον κάμψουν...

"Μαύρη" οικογένεια

Ο Golovkin ήταν ένα ανέμελο παιδί "ερωτευμένο" με την πυγμαχία που μυήθηκε σ'αυτόν τον μαγικό κόσμο από τα τρία αδέρφια του. Ο Sergey και ο Vadim οι δύο μεγαλύτεροι και ο Max ο δίδυμος του "GGG".

Το 1990 ξεκίνησε η κατάρα για την οικογένεια Golovkin όταν χτύπησε το τηλέφωνο και ο στρατός ενημέρωνε τότε ότι ο αδερφός Vadim απεβίωσε. Μέχρι και σήμερα καμία από τις κυβερνήσεις δεν έδωσε μία λογική εξήγηση στη μητέρα του Gennady γιατί έχασε το γιο της.

Σαν να μην έφτανε αυτό η οικογένεια του "GGG" τέσσερα χρόνια αργότερα έπρεπε να ανακαλύψει γιατί πέθανε στο στρατό το 1994 και ο έτερος μεγάλος αδερφός Sergey.

Ο Golovkin λέει για τα γεγονότα: "Έφυγε ο ένας. Μα, να φύγει και ο δεύτερος ήταν πραγματικά τραγικό. Δεν θέλω να θυμάμαι εκείνες τις ημέρες. Τόσο σκληρό για όλους μας".

Όταν ο "GGG" μιλάει για τα δύο μεγάλα αδέρφια του ξεκινάει να διηγείται ουσιαστικά και το πώς ξεκίνησε να πυγμαχεί και να αντιλαμβάνεται την τεράστια δύναμη που έχουν τα χέρια του: "Με έπαιρναν μαζί τους και προχωρούσαμε στην Karaganda (σ.σ. πόλη στο Καζακστάν). Κάθε μέρα είχα φασαρίες στο δρόμο. Ο Vadim και ο Sergey ήξεραν ποιοι ήταν οι ζόρικοι της περιοχής. Με πήγαιναν σε αυτούςκαι με ρωτούσαν αν φοβάμαι. Όποια κι αν ήταν η απάντηση κατέληγα να πλακώνομαι με τον ζόρικο".

Αρκετά χρόνια μετά ο "GGG" για να τιμήσει τον αδερφό του ονόμασε το γιο του Vadim.

Ο δίδυμος άνοιξε το δρόμο για την Ολυμπιάδα

Δεν ήταν όμως μόνο ο Vadim και ο Sergey που εν μέρει έκαναν καλό στη μετέπειτα καριέρα του Gennady. Υπάρχει και ο "δίδυμος" του "Triple G" ο Max. Εξαιρετικός πυγμάχος σαν ανερχόμενος με πολλά ερασιτεχνικά πρωτάθλημα ανά την Ευρώπη.

Το 2004 ήρθε η μεγάλη στιγμή της Ολυμπιάδας στην Αθήνα. Οι δύο καλύτεροι της κατηγορίας στο Καζακστάν ήταν ο Max και ο Gennady. Όπως ακριβώς έγινε και με τους Klitschko τα δύο αδέρφια αρνήθηκαν να παίξουν μεταξύ τους με τον Max να δηλώνει τότε πως δεν είναι τόσο παθιασμένος με την πυγμαχία και δίνει τη θέση του στον αδερφό του.

Ο δίδυμος του "GGG" ανήκει πλέον στην ομάδα του και βρίσκεται δίπλα του σε όλους του τους αγώνες ως βοηθός του πρώτου προπονητή Abel Sanchez.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Oμάδα μοναχών στο Νεπάλ σταματάει μαστροπούς με Κουνγκ φου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Διάσημος Youtuber την είδε… νίντζα και έκοψε το δάχτυλο του on camera (ΒΙΝΤΕΟ)

Φινλανδές ΜΜΑer ποζάρουν γυμνές για να σώσουν την σχολή τους! (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ