MMA

H κανονιά του Frazier στον Ali

H κανονιά του Frazier στον Ali

Σε αντίθεση με τις τρεις προηγούμενες υποψηφιότητες για την απόλυτη γροθιά, το αριστερό hook που "έσκασε" ο Joe Frazier στον Muhammad Ali στον πρώτο αγώνα από τους τρεις δικούς τους, δεν οδήγησε σε νοκ άουτ.

Αλλά ήταν τέτοια η εκτέλεση, με τόση ορμή και εκρηκτικότητα λες και ο Frazier έβαλε μέσα όλη του την οργή για την σπίλωση του ονόματός του από την πλευρά του Ali, που αν ήταν οποισδήποτε άλλος αντίπαλος μπορεί να είχε χάσει και το κεφάλι του εκεί...

Βλέπετε, αυτή η μάχη ονομάστηκε τότε η μάχη του αιώνα γιατί και οι δύο τους ήταν αήττητοι εν ενεργεία παγκόσμιοι πρωταθλητής, ο Frazier ο επίσημος και ο Ali ο ανεπίσημος που έχασε την ζώνη του λόγω των περιπετειών του με τον νόμο για τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Ενώ όσο καιρό ο Ali ήταν φτωχός και άνεργος ουσιαστικά ο Frazier σαν πρωταθλητής τον βοηθούσε οικονομικά χωρίς να ζητήσει τίποτα όμως όταν ήρθε η ώρα να επιστρέψει, ο Ali έκανε μια απίστευτη προπαγάνδα στα media για να δείξει τον εαυτό του ως τον πυγμάχο του απλού πολίτη και τον Frazier τον πυγμάχο των πλούσιων, καταπιεστικών λευκών. Αυτό δεν του το συγχώρεσε ο Frazier μέχρι πολύ αργότερα, λίγο πριν τον θάνατό του στα γερατιά.

Δεν είναι καθόλου περίεργο που ο ALi είπε πολλά χρόνια αργότερα ότι ο Frazier ήταν ο μόνος πυγμάχος που τον φόβησε πριν από την μεταξύ τους μάχη, ούτε ότι το αριστερό hook του συγκρίνεται με το δεξί Straight (Suzie Q) του Marciano.

Δείτε τις άλλες τρεις γροθιές

Το αριστερό hook του Sugar: Η αναζήτηση για την τελειότερη γροθιά στην ιστορία της Πυγμαχίας, μέρος 3ο

O Marciano και η Suzie Q: Η αναζήτηση για την τελειότερη γροθιά στην ιστορία της Πυγμαχίας, μέρος 2ο

Η αναζήτηση για την τελειότερη γροθιά στην ιστορία της Πυγμαχίας, μέρος 1ο (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Oι πιο σέξι MMA μαχήτριες σε ένα βίντεο πυρηνική βόμβα (BINTEO)

Η πορνοστάρ Kleio Valentien που θέλει ραντεβού με την Ronda Rousey

Άνοιξαν οι ουρανοί: Γδύθηκε η Felice και έσπειρε πανικό (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ