MMA

H άνοδος των μαχητικών αθλημάτων στην Ελλάδα

H άνοδος των μαχητικών αθλημάτων στην Ελλάδα

Πριν από δέκα χρόνια στην Ελλάδα, το να κατέληγε κανείς σε μία σχολή πολεμικών τεχνών, θα ήταν είτε αποτέλεσμα κάποιας παράνομης δουλειάς που ετοιμάζει, είτε διότι δεν "χωρούσε" σε κάποιο άλλο κοινωνικό σύνολο.

Οι εποχές άλλαξαν άρδην και η ανάγκη του ανθρώπου να προστατέψει τον εαυτό του πλέον είναι έντονη και στη χώρα μας. Το στυλ του macho τύπου που ρίχνει και καμιά σφαλιάρα, πάνω στο κέφι ξεπεράστηκε, και το διαδέχτηκαν ευγενικοί προπονητές, με γνώσεις πάνω στα συγκεκριμένα αθλήματα, και ασκούμενοι που θέλουν να μάθουν πρωτίστως και όχι να χτυπήσουν.

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή, έπαιξε το γεγονός πως οι νεότερες γενιές προπονητών ταξίδεψαν, έμαθαν και τώρα ακολουθούν μεθόδους εκγύμνασης που και αποτελεσματικές είναι και πόντους αυτοπεποίθησης προσφέρουν, και στην δύσκολη στιγμή μπορεί να αποτελέσουν “ασπίδα”.

Συνήθως ότι ακολουθείται ως μόδα στην Αμερική, το υποδέχεται η χώρα μας λίγο αργότερα. Η δυνατότητα όμως που δίνει πλέον το διαδίκτυο, μπορεί να μυήσει τον καθένα σε αυτό που είναι trend της εποχής.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως οι αθλητές των μαχητικών αθλημάτων, κερδίζουν τα περισσότερα χρήματα, σε σχέση με κορυφαία ονόματα άλλων σπορ, όπως παράδειγμα ο πυγμάχος Floyd Mayweather, που στον αγώνα του με τον Ιρλανδό Conor McGregor, έβγαλε σε λιγότερο από μία ώρα 300 εκατομμύρια δολάρια!

Ο τρόπος που το... πουλάνε οι Αμερικανοί είναι άριστος, με λίγο κόντρα, λίγο νταηλίκη και υποσχόμενοι φοβερό θέαμα δημιουργούν μεγάλο hype γύρω από τα ονόματα των αθλητών.

Η έκρηξη των τελευταίων πέντε χρόνων, παρέσυρε και την Ελλάδα. Εκεί που έμοιαζε αδιανόητο να δει κάποιος στην Tv έναν αγώνα μποξ, πέρσι τον ΑΝΤ1 και φέτος στην Cosmote Tv οι φανς του είδους απόλαυσαν αυτό που γουστάρουν. Αγνό, ποιοτικό ξύλο, συνοδευόμενο με δόξα και χρήματα που δεν βλέπουμε ούτε στον βασιλιά των αθλημάτων, στο ποδόσφαιρο.

Η υπέρμετρη προβολή των μαχητικών σπορ και το νέο ρεύμα έχει οδηγήσει πολλούς νέους να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να διαπιστώσουν οι ίδιοι πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι μία τέτοια προπόνηση και να τους φύγουν οι προκαταλήψεις πως πρόκειται για κάτι βάρβαρο. Κανείς δεν θα πάει σε μία σχολή πολεμικών τεχνών και θα του σπάσουν την μύτη(όπως έλεγαν οι παλιοί) ούτε θα τον ξυλοφορτώσουν αναίτια.

Θα βρει έναν δάσκαλο που θα τον καθοδηγήσει αργά και σταθερά, θα τον μυήσει στην φιλοσοφία ενός μαχητικού σπορ και θα επιδιώξει εφόσον δεν θέλει να ακολουθήσει τον πρωταθλητισμό να μην τραυματιστεί ποτέ. Αν αναρωτιέστε πόσο εύκολο είναι να τραυματιστεί κάποιος σε ένα τέτοιο άθλημα, οι μελέτες δείχνουν πως είναι αρκετά πιο ακίνδυνα τα μαχητικά αθλήματα, από σπορ όπως το ποδόσφαιρο, το ράγκμπι και άλλα που θεωρούνται δημοφιλή.

Ένας καλός τρόπος να αντιμετωπιστεί σήμερα η μάστιγα του bullying είναι τα μαχητικά αθλήματα. Ένα παιδί αν διαθέτει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση θα καταφέρει να διαχειριστεί μία δύσκολη κατάσταση αλλά το ίδιο ισχύει και για αυτόν που ασκεί το μπούλινγκ. Τα ατίθασα παιδιά βρίσκουν έναν καλό τρόπο να εκτονωθούν σε επίπεδο προπόνησης και να μην είναι πλέον "μαύρα πρόβατα".

Τα οφέλη σε συνδυασμό με την έξαρση προβολής των μαχητικών τεχνών, έχουν φέρει ως αποτέλεσμα, να είναι γεμάτες οι σχολές, να τολμάει πλέον κάποιος ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό και φυσικά να διαπιστώσει πως ακολουθώντας ένα μαχητικό άθλημα γυμνάζεται για πρώτη φορά στην ζωή του πραγματικά.

Διαβάστε ακόμηστο fightsports.gr
ΌτανηκαυτήπορνοστάρKleioValentienζήτησεραντεβούαπό την Ronda Rousey (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ