MMA

Γυμνάσου σαν τον Joshua: Αυτά είναι τα "μυστικά" του κορυφαίου heavyweight του πλανήτη

Γυμνάσου σαν τον Joshua: Αυτά είναι τα "μυστικά" του κορυφαίου heavyweight του πλανήτη

Ο Anthony Joshua έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές από τους αντιπάλους του, πως το σώμα του δεν θυμίζει πυγμαχικό αλλά περισσότερο "γυμναστηριακό". (PHOTOS)

Το point της υπόθεσης όμως είναι πως παραμένει μέχρι σήμερα αήττητος και όποιον βρει μπροστά του τον...κατεβάζει (συνήθως). Ο Joshua είναι από τους αθλητές που δεν συνηθίζει να απουσιάζει από γυμναστήριο και σε κάθε ευκαιρία "τιμά" τα βάρη. Πάμε να δούμε μερικές από τις αγαπημένες ασκήσεις του.

ΑΡΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ (3 ΣΕΤ, 8 ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ)

Η ισορροπία και η δύναμη των ποδιών έχει μεγάλη σημασία για να χτυπά κανείς δυνατά, αφού η γροθιά παίρνει ώθηση από την βάση και τα πόδια.

ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΚΡΕΜΑΣΜΑ

Ο λόγος που το κάνεις αυτό είναι για στρέτσινγκ και όχι για ενδυνάμωση ώστε να φτάνει το αίμα παντού.

ΣΚΙΑΜΑΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ (5 ΓΥΡΟΙ, 3 ΛΕΠΤΑ)

Έχετε δοκιμάσει σίγουρα στην παραλία να κάνετε σκιαμαχία. Είναι δύο φορές πιο δύσκολο, τα πόδια είναι βαριά όμως γυμνάζεσαι πιο αποτελεσματικά. Τα πόδια δυναμώνουν ενώ την ιδέα πήρε ο Joshua από τους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές που λιώνουν στο beach soccer, εξ' ου και οι επιδόσεις τους.

ΜΕ ΒΑΡΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΟ ΝΕΡΟ

Ένα βάρος 20 κιλών συνοδεύει τον Antony Joshua στις βουτιές του στην πισίνα. Δυσκολεύεται και φτάνει στα όρια του στον πάτο της πισίνας, ωστόσο είναι κάτι που συμβαίνει συχνά και πάνω στο ρινγκ. Είναι η στιγμή που πιέζει ο αντίπαλος και πρέπει να έχεις εκτός από σωματικές και ψυχικές αντοχές. Το βάρος το σπρώχνει για 25 μέτρα κάτω απ' το νερό.

ΚΡΑΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ

Την άσκηση αυτή συναντάμε στην προπόνηση των παλαιστών ωστόσο και οι πυγμάχοι είναι απαραίτητο να γυμνάζουν τον λαιμό και τον αυχένα τους. Την άσκηση αυτή έκανε πρώτος ο Mike Tyson. To κάνεις όσο αντέχεις.

ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΟ

Είναι πολύ σημαντική η αποθεραπεία του σώματος και ο Joshua δεν χάνει τις δύο συνεδρίες την εβδομάδα. Πάντως είναι σημαντικό τουλάχιστον μία φορά τον μήνα να...τρως ξύλο, από τον χειροπρακτικό.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Brye Anne Russillo: Δεν μπορώ να κόψω το στήθος μου και να το βάλω στην άκρη (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ