MMA

Γρηγόρης Μάλλιος: "Στις ΗΠΑ υπάρχει... πόρτα για τους Έλληνες!"

Γρηγόρης Μάλλιος: "Στις ΗΠΑ υπάρχει... πόρτα για τους Έλληνες!"

Ο Γρηγόρης Μάλλιος μεταφέρει όλες τις απόψεις και τις σκέψεις του... κλειδαρά που άνοιξε την πόρτα μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής, όσον αφορά την προώθηση "γαλανόλευκων" μποξέρ στην επαγγελματική πυγμαχία.

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος πριν από μία εβδομάδα έκανε το ντεμπούτο στις ΗΠΑ και παρά την άδικη όπως φάνηκε ισοπαλία, άφησε θετικότατες εντυπώσεις στα έμπειρα μάτια των Αμερικάνων.

Το fightsports.grπου κάλυψε πλήρως το ρεπορτάζ του πρώτου επαγγελματικού αγώνα του "Golden Boy", σήμερα, προσφέρει σε όλους τους αναγνώστες του την ευκαιρία να διαβάσουν μερικές χρήσιμες πληροφορίες, αλλά και συμβουλές από τον "ηθικό αυτουργό" τον άνθρωπο που κατάφερε μέσω των ισχυρών δεσμών που διατηρεί με το "WildCard Gym" να στείλει τον Στέλιο Παπαδόπουλο στις ΗΠΑ και προσφάτως και τον Τάσο Μπερδέση σ'ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ που διαβάσατε επίσης στο fightsports.grπρο ημερών.

Ο Γρηγόρης Μάλλιος, λοιπόν ανακρίθηκε από το κορυφαίο ενημερωτικό portal μαχητικών αθλημάτων της χώρας και σας μεταφέρει όλες τις απόψεις και τις σκέψεις του... κλειδαρά που άνοιξε την πόρτα μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής όσον αφορά την προώθηση "γαλανόλευκων" μποξέρ στην επαγγελματική πυγμαχία πέρα από τον Ατλαντικό που είναι ένας κόσμος, διαφορετικός από τον ευρωπαϊκό.

Ξεκινώντας από τα πιο φρέσκα νέα ρωτήσαμε τον Γρηγόρη Μάλλιο για το πώς τελικά επετεύχθη η μετακίνηση στα μέσα του Απρίλη του εξαιρετικού Τάσου Μπερδέση στις ΗΠΑ για προπονήσεις και αγώνες: "Ήταν μία συλλογική δουλειά.

Καθοριστικός παράγοντας ήταν η πολύτιμη βοήθεια του κύριου Νίκου Πλαστουργού. Όπως γνωρίζετε τον τελευταίο καιρό είναι ο μάνατζερ του κυρίου Τάσου Μπερδέση και με δικά του έξοδα πραγματοποιείται αυτό το ταξίδι.

Από τη μεριά μου εγώ πλέον μιλάω σε πρώτο πρόσωπο με τους αρμόδιους ανθρώπους στην Αμερική και αφού στείλαμε κάποια βίντεο του Τάσου και βλέποντας και το ρεκόρ του αποφάσισαν να τον δουν από κοντά.Είναι στο χέρι πλέον του Τάσου το μέλλον του..."

Δεν μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε τον Μάλλιο εάν μετά τους Παπαδόπουλο και Μπερδέση υπάρχει κι άλλη περίπτωση να δούμε Έλληνα να περνάει απέναντι στην Αμερική. Ο έμπειρος προπονητικός ήταν μεν αποκαλυπτικός, αλλά τελικά δεν μας έδωσε το όνομα:

" Υπάρχει άλλος ένας Έλληνας για τον οποίο μιλάω με Αμερική, αλλά προς στιγμήν θα ήθελα να τηρηθεί η ανωνυμία του γιατί τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη".

Σχετικά με το κεφάλαιο Στέλιος Παπαδόπουλος όλοι είδαμε πως ο νεαρός Έλληνας παρά το γεγονός πως οι κριτές είδαν ισοπαλία κόντρα στον Isaac Freeman είχε κερδίσει τον αγώνα.

Ο μποξέρ και ο Γρηγόρης Μάλλιος είχαν συνυπάρξει ως δίδυμο στο Mallios Team και ρωτήσαμε τον κόουτς τόσο για το ντεμπούτο του Στέλιου όσο και για τις τεχνικές διαφορές που παρατήρησε στον Στέλιο της Ελλάδας και τον Στέλιο που δούλεψε με το επιστημονικό κλιμάκιο του "WildCard". Ο Γρηγόρης Μάλλιος είχε πολλές διαφορές:

"Γενικώς είδα έναν διαφορετικό Στέλιο Παπαδόπουλο. Το στυλ του είναι άκρως πυγμαχικό και ταιριάζει πολύ στο στυλ που παίζουνε εκεί. Αυτό που βγάζει μάτι εκ πρώτης όψεως είναι το πως δουλεύει τη μέση του και τις αποφυγές του όπως επίσης ότι δουλεύει πολύ τα χτυπήματα στο σώμα".

Πριν από περίπου ένα μήνα το fightsports.grείχε αποκαλύψει πως τον Ιούνιο ο κ. Μάλλιος ετοιμάζει ένα πολύ δυνατό σεμινάριο με κλιμάκιο του "WildCard" στην Ελλάδα.

Ένα σεμινάριο για προπονητές, αθλητές, αλλά και σπάρινγκ με απώτερο σκοπό το... σκάουτινγκ του πόθεν έσχες των ελληνικών γροθιών. Μερικές σημαντικές λεπτομέρειες για το μεγάλο αυτό γεγονός λοιπόν διά στόματος Μάλλιου:

Αυτό που θα γίνει τον Μάιο και όχι τον Ιούνιο, τελικά, είναι κάτι πρωτάκουστο για τα ελληνικά δεδομένα σεμινάριο επαγγελματικής πυγμαχίας το οποίο θα διαρκέσει δύο ημέρες.

"Συγκεκριμένα την πρώτη μέρα θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για τους αθλητές και μετά για τους προπονητές τους ενώ την δεύτερη μέρα και αυτό είναι που το κάνει τόσο ξεχωριστό, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό σπάρινγκ που αφορά τους ενδιαφερόμενους μελλοντικούς επαγγελματίες πυγμάχους. Η επιλογή θα γίνει από τον απεσταλμένο προπονητή και δύο manager οι οποίοι και μελλοντικά θα ασχοληθούν με την προώθηση τους".

Κλείνοντας την πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα περί επαγγελματικής πυγμαχίας με τον Γρηγόρη Μάλλιο, ρωτήσαμε τον Έλληνα προπονητή ποιες είναι οι προϋποθέσεις και τι πρέπει να βάλει στο μυαλό του ένας Έλληνας μποξέρ για να συνεργαστεί με τους Αμερικάνους:

"Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι Έλληνες αθλητές που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν μία επαγγελματική καριέρα στην πυγμαχία είναι ότι αυτός ο δρόμος είναι δύσκολος, επίπονος και απαιτητικός. Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν θα τους χαριστεί. Όποιος είναι διατεθειμένος να κάνει αυτές τις θυσίες και έχει και το ταλέντο είναι σίγουρο ότι θα πετύχει."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ