MMA

Γιατί ο McGregor μπορεί να κερδίσει τον Mayweather και να σοκάρει τον πλανήτη

Γιατί ο McGregor μπορεί να κερδίσει τον Mayweather και να σοκάρει τον πλανήτη

Όσο περνούν οι μέρες ωριμάζει και περισσότερο στο μυαλό μας η σκέψη πως ο Conor McGregor θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη και να σπάσει το αήττητο του Floyd Mayweather.

Με μία πρώτη ματιά κάποιος έχει την δυνατότητα να δει αρκετά πλεονεκτήματα στον Ιρλανδό έναντι του Αμερικανού. Πρώτα απ’ όλα η ηλικία σε τέτοια παιχνίδια παίζει καθοριστικό ρόλο. Ο McGregor στα 28 του χρόνια βρίσκεται στην πιο παραγωγική ηλικία αθλητικά έναντι του Money που είναι στα 40 και είναι λογικό το σώμα του να έχει φθίνουσα πορεία.

Το δεύτερο πλεονέκτημα του McGregor είναι πως αντικειμενικά έρχεται από ένα πιο σκληρό σπορ όπου έχει συνηθίσει να δέχεται από αγκώνες μέχρι γόνατα στο πρόσωπο και να μένει όρθιος. Η ξυλοχωρητικότητα του Ιρλανδού ίσως παίξει ρόλο διότι στο όρθιο παιχνίδι απ’ όσα έχουμε δει δεν έχουν υπάρξει και πολλοί αθλητές που έχουν σταθεί απέναντι του.

Ο Diaz για παράδειγμα που τον κέρδισε ήταν όταν βρέθηκε στο έδαφος και λόγω κούρασης υποτάχθηκε. Τα χτυπήματα του Mayweather δεν φαίνονται ικανά να ρίξουν τον Ιρλανδό.

Έχει το ένα χτύπημα...Ο McGregor κατάφερε να ρίξει αθλητές όπως ο σκληροτάχηλος Jose Aldo με ένα χτύπημα πράγμα που φαντάζει δύσκολο να πετύχαινε αντίστοιχα για παράδειγμα ο Mayweather.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπήρξαν παιχνίδια όπως αυτό με τον Maidana που είναι καθαρός brawler και ειδικά στο πρώτο ματς, ήταν κόλαση για τον Mayweather. Αντίστοιχος brawler είναι και ο McGregor που δεν έχει τις πυγμαχικές ικανότητες των παραπάνω αλλά και οι δύο μαχητές παίζουν μόνιμα σε υψηλό επίπεδου με αντίστοιχους στο στυλ τους και δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά τι θα συμβεί το βράδυ της 26ης Αυγούστου.

Ο McGregor είναι σαφώς πιο ενεργός παίκτης αφού έχει παίξει έξι παιχνίδια βαρβάτα από το 2015 μέχρι το 2017, ενώ ο Mayweather δεν έχει βάλει γάντι από το 2015 που έπαιξε ένα εύκολο ματς για κλείσιμο με τον Berto! Τα μαχητικά αθλήματα εξελίσσονται και όσο περνάει ο καιρός θα βγαίνουν καλύτεροι αθλητές και πιο γυμνασμένοι από τα «ιερά τέρατα» που ίσως κάποιοι λάτρεψαν στο παρελθόν.

Όπως ο Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει γεννήσει αυτός ο πλανήτης γιατί προσπερνάει με σπριντ και ντρίπλες υπεραθλητές, εν αντιθέσει με το ποδόσφαιρο αλάνας και τις αστείες άμυνες που αντιμετώπιζαν Πελέ και Μαραντόνα, έτσι ο McGregor και ο επόμενος McGregor θα είναι καλύτεροι αθλητές από αυτούς που πρωταγωνιστούσαν πριν 10 χρόνια.

Δεν έχει να κάνει με το ότι οι νέοι είναι ωραίοι και οι παλιοί είναι αλλιώς, αλλά με τον εκσυγχρονισμένο τρόπο προπόνησης και την τεχνολογία που πλέον είναι μεγάλο όπλο για την προετοιμασία του αθλητή. Όσο εξελίσσονται οι μαχητές και οι προπονητές τους αποκτούν τεχνογνωσία πάνω στην γυμναστική και στο αντικείμενο που ασχολούνται, τόσο οι αθλητές θα είναι καλύτεροι.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Σοκ και δέος: Η καυτή Anzhelika Anderson θα σε… γονατίσει! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ρώσοι χούλιγκανς εκπαιδεύονται στα γυμναστήρια για να κυνηγήσουν τους Άγγλους (ΒΙΝΤΕΟ)

Ring Girl του UFC ποζάρει σε παραλία του Μαϊάμι και προκαλεί πανικό (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ