MMA

Γιατί ο Fedor πρέπει να πάει στο Bellator

Γιατί ο Fedor πρέπει να πάει στο Bellator

Για τους περισσότερους από εμάς που ξεκινήσαμε να παρακολουθούμε ΜΜΑ όχι από το UFC αλλά από το PRIDE, οι 3 ήττες που έκανε ο Fedor Emelianenko στο Strikeforce από το καλοκαίρι του 2010 έως το καλοκαίρι του 2011 ήταν ουσιαστικά "μαχαιριές" στην οπαδική καρδιά μας.

Αν και την πρώτη ήττα με υποταγή από τον Werdum μπορούσαμε να την προσπεράσουμε ως "κακή στιγμή", "λάθος στην πιο επικίνδυνη guard της κατηγορίας" κοκ, οι άλλες δύο ήττες με Bigfoot Silva και Henderson ήταν καταδικαστικές... Ο καιρός του μεγάλου Fedor είχε τελειώσει.

Το δεχθήκαμε όμως, εξάλλου ο Ρώσος είχε μια τεράστια αυτοκρατορία για 10 χρόνια κάτι που κανείς πριν και μετά από αυτόν δεν κατάφερε, οπότε το πλήρωμα του χρόνου ήρθε ίσως και με καθυστέριση. Οπότε τον είδαμε με ελαφριά την καρδιά να κερδίζει 3 μαχητές "του χεριού" και να κλείνει την καριέρα του με ψηλά το κεφάλι.

Η είδηση ότι ο "Τελευταίος Αυτοκράτορας" θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση έσκασε πραγματικά σαν βόμβα... Ποιος το περίμενε ότι περισσότερο από 3 χρόνια μετά την τελευταία του νίκη επί του Pedro Rizzo και μετά τις πάμπολλες "χυλόπιτες" σε προηγούμενες προτάσεις, ξαφνικά θα αποφάσιζε να επιστρέψει.

Πρέπει να πω ότι η πρώτη μου σκέψη ήταν "ελπίζω όχι στο UFC". Το δέλεαρ είναι μεγάλο μιας και δεν έχει αγωνιστεί ποτέ εκεί όμως αν μας έμαθε κάτι η ιστορία του Cro Cop είναι ότι η κορυφαία ΜΜΑ διοργάνωση είναι αλύπητα σκληρή προς του θρύλους του αθλήματος, ακόμη και κόντρα σε μέτριους μαχητές.

Σίγουρα το UFC και ο Dana White, παρά την αντιπάθειά του προς τον Ρώσο, θα δεχθούν να του δώσουν 1 ή 2 βατά ματς αλλά τα βατά ματς του UFC είναι πολύ επικίνδυνα. Συν ότι θα είναι στόχος προκλήσεων ΟΛΗΣ της κατηγορίας και δεν ξέρω πόσο θα μπορεί να τους αγνοεί.

Γι' αυτό και πιστεύω ακράδαντα ότι η θέση του είναι στο Bellator. Μια διοργάνωση με πολύ μικρός βάθος στην κατηγορία του που έχει επιλέξει συνειδητά να προωθεί μάχες με περισσότερο φιλολογικό ας πούμε, παρά αθλητικό ενδιαφέρον. Εκεί θα βρεί όλους τους Kimbo, Shamrock, Gracies που θέλει η ψυχή του και εκεί θα τον δούμε να παίζει και να κερδίζει. Γιατί δεν θέλουμε ξανά μαχαιριές στην οπαδική μας καρδιά και δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να κυνηγήσει τον τίτλο του UFC. Ας μας δώσει μερικά ακόμη ενδιαφέροντα παιχνίδια, μερικά νοκ άουτ ή υποταγές και είμαστε κομπλέ!

Αυτός όμως.. τι θα διαλέξει;


Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

H πορνοστάρ Mercedes Ashley τιμάει το Brazilian Jiu Jitsu

13 ομάδες ειδικών δυνάμεων που σπέρνουν τον τρόμο!

Viacheslav Datsik: Ο MMAer που διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ