MMA

Γιάννης Σκορδίλης: Ο θριαμβευτής της οκτάδας στον δρόμο για το...Glory ετοιμάζεται για νέες βόμβες

Γιάννης Σκορδίλης: Ο θριαμβευτής της οκτάδας στον δρόμο για το...Glory ετοιμάζεται για νέες βόμβες

Το όνομα του αποτελεί εγγύηση στα Ευρωπαϊκά σαλόνια του kickboxing και έτσι ο Γιάννης Σκορδίλης μετά την εκπληκτική βραδιά στο Road to Glory που κατάφερε να κερδίσει τρεις αντιπάλους διαδοχικά, βάζει πλέον υποψηφιότητα για να παίξει στο Glory.

Ο Κερκυραίος μαχητής έχει ξενιτευτεί εδώ και τρία χρόνια, κυνηγώντας το όνειρο της καταξίωσης και του πρωταθλητισμού, δείχνοντας έως τώρα πως έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει. Η βραδιά ήταν μαγική.

Ο πρώτος του αντίπαλος Joe Johnson δεν κατάφερε να βγάλει δεύτερο γύρο, ενώ ο Alex Bublea είχε την ίδια τύχη! Στο τελικό ο Σκορδίλης κέρδισε τον Sam Omomogbe και έγινε ο βασιλιάς του promotion. Πάμε να δούμε την λέει ο Έλληνας μαχητής λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο. Αναλυτικά η συνέντευξη στο Fightsports.gr:

- Γιάννη πέτυχες έναν άθλο νικώντας τρία παιχνίδια σε μία βραδιά και σε υψηλό επίπεδο. Ένιωθες πως είσαι τα φαβορί σε αυτή την οκτάδα καθότι τουλάχιστον τον Bublea τον γνώριζες και ήξερες που πήγαινες. Είσαι ευχαριστημένος από αυτά που έβγαλες στο ρινγκ;

"Το περασμένο Σάββατο ήταν μια θα έλεγα αξέχαστη βραδιά για μένα. Όχι μόνο κατάφερα τρεις νίκες με αξιόλογους αντίπαλους αλλά επίσης κατάφερα να κερδίσω το εισιτήριο της πρόκρισης για το μεγαλύτερο Event στον κόσμο, το Glory.

Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση μου μιας και πέτυχα 2 ΤΚΟ και ο τελευταίος αγώνας με απόφαση οπού όλοι οι κριτές έδωσαν όλους τους γύρους σε εμένα.

Δεν θα έλεγα ότι ήμουν το φαβορί γιατί οι 8αδες δεν έχουν φαβορί. Αυτό που θα έλεγα είναι ότι το ήθελα πιο πολύ από όλους και βρέθηκα στην καλύτερη κατάσταση το συγκεκριμένο βράδυ".

- Εδώ στην Ελλάδα φαίνεται πως κυρίαρχος στην κατηγορία σου είναι ο Φλοριάν Μάρκου. Έχεις στο μυαλό σου κάποια στιγμή να αγωνιστείς μπροστά το ελληνικό κοινό ξανά και να δώσεις ένα τέτοιο ντέρμπι στον κόσμο;

"Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, λίγα 24ωρα μετά τον αγώνα το μυαλό μου είναι να παίξω και να καθιερωθώ σε αυτήν. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται δεύτερα. Φυσικά θα ήθελα να παίξω κάποια στιγμή στην Ελλάδα είτε αυτός λέγετε Φλώριάν Μάρκου είτε με οποιονδήποτε άλλον, αρκεί να υπάρχει μια ελκυστική πρόταση".

- Πλέον όπως ξέρουμε θα είσαι λογικά στις επιλογές του Glory. Τι γίνεται από εδώ και πέρα κι αν θα σε δούμε σε κάποιο από τα επόμενα event;

"Προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για ανακοινώσεις μια και ακόμα περιμένουμε να έρθουμε επίσημα σε επικοινωνία με το Glory. Μόλις έχουμε πλήρη εικόνα για τους αγώνες σίγουραθα ενημερωθείτε είτε από εμένα είτε από κάποια ανακοίνωση της διοργάνωσης".

- Το επίπεδο του ελληνικού kickboxing ειδικά τον τελευταίο ένα χρόνο έχει ανέβει κατακόρυφα. Ο Εξακουστίδης κέρδισε στο Κ-1, ο Στοφορίδης έπαιξε στο Glory, εσύ είσαι προ των πυλών. Θεωρείς πως το επόμενο διάστημα θα μπορούμε να λέμε πως είναι μία χρυσή εποχή για το ελληνικό kickboxing ίσως καλύτερη κι από αυτή του Μιχάλη Ζαμπίδη που ουσιαστικά ήταν ο μόνος πρεσβευτής της εποχής του;

"Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο ότι το επίπεδο του ελληνικού kick boxing ανεβαίνει και φαίνεται από τα αποτελέσματα και την προσπάθεια όλων των παιδιών.

Εύχομαι πραγματικά σε μια χρυσή εποχή αλλά είναι ακόμα νωρίς να πούμε κάτι τέτοιο. Προς το παρόν χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα. Όσον αφορά τον Μιχάλη Ζαμπίδη, τι να πει κάνεις ο άνθρωπος έγραψε ιστορία σαν αθλητής και σαν άνθρωπος. Μακάρι ο Θεός να αξιώσει και άλλους αθλητές να τον φτάσουν και να τον ξεπεράσουν".

Διαβάστε ακόμηστο fightsports.gr

Σοκ και δέος:Ηκαυτή Anzhelika Anderson θα σε… γονατίσει! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ