MMA

Γιάννης Παπασταματίου: Πώς ο μαυροζωνάς του Jiu Jitsu επιβίωνει με τους καρχαρίες

Γιάννης Παπασταματίου: Πώς ο μαυροζωνάς του Jiu Jitsu επιβίωνει με τους καρχαρίες

Ο άνθρωπος αυτός τυγχάνει να είναι και μαυροζωνάς στο Brazilian Jiu Jitsu και στην φημισμένη σχολή Ricardo De La Riva μαθητή του Beto Nunes μίλησε ανοιχτά για πολλά θέματα. Απολαυστική συνέντευξη του Γιάννη Peter Παπασταματίου.

Την έμπνευση για να τον πλησιάσουμε και να του μιλήσουμε μας έδωσε το σχετικό άρθρο του VICE που εντόπισε τον Γιάννη Peter Παπασταματίου που η δουλειά του είναι να παρατηρεί την συμπεριφορά των καρχαριών, όντας μάλιστα ο επικεφαλής της ομάδας του στην Φλόριντα!

Ο άνθρωπος αυτός τυγχάνει να είναι και μαυροζωνάς στο Brazilian Jiu Jitsu και στην φημισμένη σχολή Ricardo De La Riva μαθητή του Beto Nunes. Διαβάστε αναλυτικά όσα μας είπε στο Fightsports.gr για τις δύο μεγάλες του αγάπες, τις πολεμικές τέχνες και τους καρχαρίες:

Γιάννη πότε ξεκίνησε το Jiu Jitsu και γιατί επέλεξες να κάνεις πολεμικές τέχνες;

"Ξεκίνησα το Jiu Jitsu το 2003. Πριν από αυτό έκανα Krav Maga και παραδοσιακό μποξ. Από το Krav Maga έμαθα λίγο την μάχη στο έδαφος και μου άρεσε. Το 2003 μετακόμισα στην Χαβάη. Ο Relson Gracie είχε σχολή πίσω από το σπίτι μου και σκέφτηκα ότι πρέπει να αφοσιωθώ στη μάχη εδάφους. Ερωτεύτηκα το BJJ και ποτέ δεν σταμάτησα από τότε".

Ποια είναι σχέση σου με την Ελλάδα και πότε ήρθες τελευταία φορά; Γνωρίζεις αθλητές εδώ κι αν έχει προπονηθεί ποτέ;

"Ο πατέρας μου είναι Έλληνας και πρύτανης του Πολυτεχνείου στην Αθήνα. Έμενα από το 1989 μέχρι το 1995 και ο αδερφός μου ακόμα μένει εκεί. Ο Αλέξης είναι ακόμα πιο μυημένος από μένα στις πολεμικές τέχνες με μαύρη ζώνη σε καράτε και kickboxing. Διδάσκει στο Μαρούσι. Το καλοκαίρι του 2012 ήμουν στην Ελλάδα και θέλω να ξανάρθω. Δεν έχω προπονηθεί ποτέ αλλά μιλάω με κάποιους αθλητές που είναι εκεί. Σίγουρα την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να προπονηθώ".

Το επάγγελμα σου είναι δύσκολο και συνάμα ενδιαφέρον. Είσαι ένας βιολόγος με αντικείμενο μελέτης τους καρχαρίες. Σου έχει επιτεθεί ποτέ και τι έκανες;

"Δεν μου έχει επιτεθεί ποτέ αλλά με έχει δαγκώσει. Η διαφορά είναι πως όταν με δάγκωσαν ήμουν εγώ αυτός που μπήκε στην περιοχή ευθύνης τους οπότε εκείνα αμύνθηκαν! Στην Ελλάδα έμαθα το diving και από εκεί πηγάζει η αγάπη μου για τον ωκεανό. Την τελευταία φορά που με δάγκωσε ένας καρχαρίας, χαλάρωσα μέχρι να φύγει και μετά από αυτό κατέληξα δύο μέρες στο νοσοκομείο".

Τι κονό θα μπορούσαν να έχουν οι καρχαρίες με το Jiu Jitsu;

"Δεν βλέπω κάποια επαφή αλλά δεν μπορούσα να κάνω αυτή την δουλειά χωρίς να κάνω BJJ. Με κρατάει ήρεμο και όταν κάνω αποστάσεις σκέφτομαι Jiu Jitsu και μου λείπει".

Παρακολουθείς ΜΜΑ; Τι βλέπεις για το McGregor- Diaz;

"Το παρακολουθώ από την αρχή. Είμαι φαν και των δύο, ειδικά του Diaz και νομίζω ότι είναι υπερβολικά μεγαλόσωμος για τον McGregor. Υπήρχε διαφορά σωματοδομής. Είδα σκληρή κριτική για το Jiu Jitsu του Ιρλανδού την οποία θεωρώ πως είναι λάθος. Ο Diaz είναι πολύ καλός grappler αλλά το ότι δεν ήταν καλύτερος ο McGregor δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει. Ο Ιρλανδός ξόδεψε δύο γύρους χτυπώντας τον Diaz και πήγε για το takedown μόνο λόγο απόγνωσης. Είναι εύκολο να κρίνεις αλλά πόσοι μπορούν να κάνουν τέτοιες τεχνικές μετά από δύο γύρους ξύλο με τον Diaz";

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Άνοιξαν οι ουρανοί: Γδύθηκε η Felice και έσπειρε πανικό!

Γιάννης Αϊδινιώτης: Οι 13 σφαίρες και το ξύλο για την κολόνια!

Η πορνοστάρ Jenna Jameson τρελαίνεται για τον McGregor

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ