MMA

Γεγονότα που δεν γνώριζες για το Street Fighter

Γεγονότα που δεν γνώριζες για το Street Fighter

Εκπληκτικά γεγονότα που δεν γνώριζες για το ιστορικό video game του Street Fighter. Ο λόγος που μπήκε ο Ryu στο τουρνουά, η τελική μάχη με τον Sagat και όχι μόνο.

To Street Fighter ήταν το απόλυτο video game για την νεολαία των 80s και το 90s αφού ήταν ένα από τα πρώτα παιχνίδια που διάλεγες τον χαρακτήρα της αρεσκείας σου και έπαιζες ξύλο μέχρι ελέους.

Για πρώτη φορά κυκλοφόρησε το 1987 αλλά είχε τεράστια επιτυχία και άμεσα υπήρξαν πολλές συνέχειες του παιχνιδιού με κορυφαίο το Street Fighter II. Το franchiseτης Capcom πούλησε 39 εκατομμύρια αντίτυπα!

Ήταν ένα από τα κορυφαία παιχνίδια σε επίπεδο πωλήσεων πίσω από το Resident Evil του 2014! Πάμε να δούμε μερικά περίεργα ή εκπληκτικά γεγονότα που δεν γνώριζες για το video game.

Ο λόγος που μπήκε ο Ryu στο τουρνουά

Εκτός από το παιχνίδι παράλληλα εκείνη την εποχή κυκλοφορούσαν και σχετικά κόμικς που περιέγραφαν την ιστορία των πρωταγωνιστών του Street Fighter.

Σε μία από αυτές ο Ryu φαίνεται πως μπήκε στο τουρνουά για να εκδικηθεί τον σκληρό θάνατο του Ken τον οποίο σκότωσαν μακάβρια ο Sagat και o Βalrog.

Ο Κen, o Ryu και η Chun Li έκαναν προπόνηση από την εφηβεία μαζί και μάλιστα σύμφωνα με το κόμικς η Chun Li ήταν ερωτευμένη με τον Ryu που όμως ήταν πολύ αφοσιωμένος με την προπόνηση και δεν της έδινε σημασία.

Η τελική μάχη Sagat- Ryu

Όταν ο Ryu συνάντησε στο πρώτο part του παιχνιδιού τον Sagat τον κέρδισε στον τελικό αφού τον έκαψε με ένα Shoryuken στο στήθος.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Sagat τον μισούσε. Κατά την διάρκεια της μάχης ο Sagat τον πέταξε κάτω, κι όταν τον πλησίασε για να τον βοηθήσει να σηκωθεί, o Ryu αφού τον κατέκτησαν οι δυνάμεις του σκότους, μεταμορφώθηκε σε μία κακή έκδοση και του έδωσε το χαριστικό χτύπημα στο στήθος.

Ο Ken άλλαξε το όνομα του για να μην παραπέμπει στον Κen της Barbie

Ο Ken μέχρι το 1993 ήταν χωρίς επίθετο. Μετά έγινε Ken Masters και ο λόγος ήταν πως εκείνη την εποχή υπήρχε ένας πιο δημοφιλής Ken, ο φίλος της Barbie. Για να μην υπάρχει σύγχυση του άλλαξαν το όνομα! Το Masters χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ταινία κινούμενων σχεδίων του Street Fighter 2 το 1994 και έμεινε έτσι στην συνέχεια.

Ο Dhalsim είχε σχεδιαστεί με κεφάλι ελέφαντα και έξι χέρια!

O χαρακτήρας τουDhalsim ήταν πολύ μυστήριος. Ο αρχικός σχεδιασμός του ήταν να περιλαμβάνει ένα κεφάλι ελέφαντα και έξι χέρια που παραπέμπουν σε Ινδό Θεό.

Η Chun Li είχε φτιαχτεί να είναι η πιο αδύναμη

Παρά το ότι οι περισσότεροι από εμάς την επιλέγαμε γιατί ήταν πιο εύκολο να τερματίσεις το παιχνίδι με την Chun Li, σύμφωνα με τον δημιουργό Yoshiki Okamoto υποτίθεται πως θα ήταν ο αδύναμος κρίκος του ρόστερ.

Από λάθος των προγραμματιστών η Chun Li βγήκε τόσο ισχυρή και όπως λέει ο Ιάπωνας δημιουργός. "Την προορίζαμε να είναι η πιο αδύναμη γιατί οι γυναίκες δεν είναι δυνατόν να είναι πιο ισχυρές από τους άντρες".

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

H καυτή Βrittney Palmer καλεί τον McGregor: Γύρνα πίσω Ιρλανδέ δεν αντέχω άλλο (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ