MMA

FFC: Η μεγαλύτερη διοργάνωση μαχητικών σπορ στην Αθήνα

FFC: Η μεγαλύτερη διοργάνωση μαχητικών σπορ στην Αθήνα

Η αυλαία του FFC 28, έπεσε και οι 3500 τυχεροί θεατές, εγκατέλειπαν «χορτασμένοι» από θέαμα και συγκινήσεις, το κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου. Μόλις είχαν παρακολουθήσει ένα συγκλονιστικό υπερθέαμα. (VIDEO, PHOTOS)

Η αυλαία του FFC 28, έπεσε λίγο μετά τα μεσάνυκτα τοy Σαββάτου και οι 3500 τυχεροί θεατές, εγκατέλειπαν «χορτασμένοι» από θέαμα και συγκινήσεις, το κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου. Μόλις είχαν παρακολουθήσει ένα συγκλονιστικό υπερθέαμα, που έκοβε την ανάσα και που σίγουρα υπερέβαινε κατά πολύ τις προσδοκίες τους.

Δώδεκα οριακές αναμετρήσεις στο ΜΜΑ και το kick boxing, με τη συμμετοχή μερικών από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως, αλλά και των κορυφαίων Ελλήνων μαχητών.

Το FFC, μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως διοργανώσεις μαχητικών αθλημάτων, αυτή τη φορά ήλθε στην Αθήνα για να μείνει. Η απόφαση του Προέδρου του Final Fight Championship Orsat Zovko, είναι να επενδύσει στην Ελλάδα, παραβλέποντας το υπερβολικά υψηλό κόστος της διοργάνωσης και τα όποια προβλήματα υπάρχουν στη χώρα μας, λόγω της κρίσης.

Είναι χαρακτηριστικό, πως την ώρα που έπεσε η αυλαία των αγώνων του Σαββάτου, την ίδια ώρα ξεκίνησε η συζήτηση για την προετοιμασία της επόμενης διοργάνωσης, Final Fight Championship τον Νοέμβριο του 2017 στην Αθήνα.

Η Αθήνα θα πάρει τον ερχόμενο Νοέμβρη, για μια ακόμη φορά, την ευκαιρία που της αξίζει, για τους χιλιάδες φίλους των μαχητικών σπορ, αλλά και για τους κορυφαίους Έλληνες μαχητές, που θα μπορέσουν έτσι να αγωνιστούν σε αγώνες παγκόσμιου επιπέδου, που παρακολουθούν δορυφορικά εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον πλανήτη.

Δεν είναι τυχαίο πως το FFC έφερε δυναμικά στο προσκήνιο και έχουν ήδη γίνει αντικείμενο συζήτησης στην παγκόσμια κοινότητα του ΜΜΑ και του Kick boxing, τα ονόματα των Σταύρου Γρηγοράκη, Μελέτη Κακουμπάβα, Μάριου Μπλάνα και του Νίκου Χύσεν, που ξεσήκωσαν το κοινό στις κερκίδες του κλειστού του Γαλατσίου, με τη σπουδαία εμφάνισή τους.

Το κέρδος από την διοργάνωση του Final Fight Championship στην Αθήνα ήταν τελικά πολλαπλό. Πρώτα απ’ όλα για το κοινό που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια διοργάνωση που όμοιά της δεν έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Έξη νταλίκες έφεραν στο Γαλάτσι τον εξοπλισμό και εκατοντάδες τεχνικοί δούλεψαν 2 μερόνυχτα για να στηθεί το εντυπωσιακότερο σκηνικό που έχει στηθεί ποτέ σε αγώνες στην Ελλάδα. Γιγαντοοθόνες, οπτικά και ηχητικά εφέ, μετέτρεψαν το κλειστό του Γαλατσίου σε ένα φαντασμαγορικό σκηνικό!

Μεγάλο ήταν όμως και το κέρδος για την Αθήνα, που όλα δείχνουν πως οριστικοποιεί τη συμμετοχή της από εδώ και πέρα στο καλεντάρι των του FFC, της μεγαλύτερης παγκοσμίως διοργάνωση μαχητικών αθλημάτων. Μετά το Los Angeles, το Las Vegas, και τις άλλες μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ, που είναι η καρδιά του Final Fight Championship,η Αθήνα παίρνει οριστικά τη σκυτάλη της διοργάνωσης, μαζί με πέντε ακόμη λαμπερές Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, θα συντονιστούν μέσα από τους δέκτες τους με την Αθήνα και θα γνωρίσουν την Ελλάδα, τους αθλητές της και τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση, τέτοιας κλίμακας event.

Όμως το κέρδος είναι πάνω απ’ όλα για τους Έλληνες αθλητές που πλέον μέσω του FFC δημιουργούν τις προϋποθέσεις να διακριθούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Ήδη όλα δείχνουν πως οι Σταύρος Γρηγοράκης, Μελέτης Κακουμπάβας, Μάριος Μπλάνας και του Νίκος Χύσεν, έχουν σφραγίσει τα διαβατήριά τους, για κάποιες από τις επόμενες διοργανώσεις του Final Fight Championship, εκτός Ελλάδας, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό το πόσο τους αγκάλιασε και πόσο τους στήριξε, το κοινό που τους παρακολούθησε να αγωνίζονται στο κλειστό του Γαλατσίου.

Η αυλαία του FFC 28, “Greece vs. the rest of the World” έπεσε το Σάββατο το βράδυ και ο απολογισμός ήταν θετικός. Ο ίδιος ο άνθρωπος που είναι ο οραματιστής και η ψυχή του Final Fight Championship, ο Orsat Zovko, μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την ποιότητα των αναμετρήσεων. Μάλιστα έκανε λόγο για πολύ θετικά σχόλια που έφτασαν στο Las Vegas στο στρατηγείο του FFC, από πολλά μέρη της γης, από θεατές που παρακολούθησαν τις αναμετρήσεις είτε δορυφορικά μέσω του Fight Channel, είτε μέσω του διαδικτύου ( http://fightchanneltv.com).

Είναι μεγάλο γεγονός και μια καλή είδηση, πως το Νοέμβρη θα ξαναδούμε το FFC στην Αθήνα, αμέσως μετά τη διοργάνωση του Las Vegas. Τύχη για τους φίλους των μαχητικών σπορ, αλλά και τους Έλληνες αθλητές που φιλοδοξούν να διακριθούν διεθνώς.

Δεν μένει παρά για μια ακόμη φορά, το κοινό να αγκαλιάσει μαζικά τη διοργάνωση και κυρίως να στηρίξει τους Έλληνες πρωταθλητές στη δύσκολη προσπάθεια που έχουν μπροστά τους!

Aν δεν έχετε γνωρίσει τον κόσμο του FFC, πάρτε μια γεύση εδώ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ