MMA

Έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση της Τσετσενίας ο Σαββίδης

Έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση της Τσετσενίας ο Σαββίδης

Ο Αλέξης "The Furious Kid" Σαββίδης θα κάνει το τρίτο βήμα του στο εξωτερικό αφού θα αντιμετωπίσει το ερχόμενο Σάββατο τον Τσετσένο Zaur Kasumov (6-1) στην διοργάνωση ACB 21 και πάει για την 2η νίκη σε 3 αγώνες στο εξωτερικό.

Η πρώτη του νίκη ήταν πριν από μερικά χρόνια στο MAX FIGHT της Βουλγαρίας ενώ πέρυσι έπαιξε εξαιρετικά αλλά έχασε κυρίως λόγω απειρίας από τον νυν μαχητή του UFC Paul Redmond.

Ο Τσετσένος μαχητής μπορεί να μην έχει πολλούς αγώνες στο ρεκόρ του αλλά παίζει σε μια σκηνή (την Ρώσικη ουσιαστικά) που είναι μια από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο αφού τα πραγματικά ρεκόρ πολλές φορές είναι αρκετά μεγαλύτερα από αυτά που έχουν περαστεί στο sherdog ενώ είναι πολύ πιθανό ακόμη και ένας πρωτάρης στο κλουβί να έχει κανά δυο παγκόσμια πρωταθλήματα στο Sambo πχ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Kasumov έχει και μια νίκη στο M-1.

Αλέξη είχες μια μεγάλη αποχή λόγω του στρατού αλλά επέστρεψες σχεδόν αμέσως με νίκη. Τώρα έχεις ένα σημαντικό ματς στην Τσετσενία, σε τί κατάσταση βρίσκεσαι και νιώθεις έτοιμος για τον αντίπαλό σου;

Όντως ήμουνα έξω 1 χρόνο περίπου λόγο του στρατού ,έχασα αρκετό χρόνο αλλά επέστρεψα δυναμικά νομίζω και έτσι θέλω να είναι και συνέχεια στον επόμενο αγώνα μου που είναι ένας από τους ποιο δύσκολους που θα δώσω μετά το Cage Warriors !! Πιστεύω ότι έχει αρκετές αδυναμίες στο όρθιο παιχνίδι του όσο και στο έδαφος ο προπονητής τον μελέτησε πολύ καλύτερα από εμένα..εμένα η δουλειά μου είναι να προπονούμαι και αυτό κάνω!

Πες μας λίγα πράγματα για τον αντίπαλο σου; Πως είναι το στυλ του και που πιστεύεις ότι έχεις εσύ το πλεονέκτημα; Έχεις και την εμπειρία του αγώνα στο Cage Warriors, πως τον συγκρίνειw αυτόν τον αντίπαλο με τον Redmond που αντιμετώπισες εκεί;

Όπως είπα ο αντίπαλός μου έχει αδυναμίες. Δεν έχω προσέξει αν έχει κάποιο συγκεκριμένο στυλ , ξέρω ότι είναι σκληρός αθλητής, παίζει με πείσμα και όπως είναι λογικό θα θέλει να παίξει για την ζώνη του μέσα στην χώρα του και μπροστά στον πρόεδρο του. O Redmond ήταν πιο ποιοτικός αντίπαλος πιστεύω ,ενώ αυτός όπως ανέφερα είναι αρκετά σκληρός όπως άλλωστε διακρίνονται οι συμπατριώτες του γι' αυτό!!

Ποια είναι γενικά τα πλάνα σου γι αυτή τη σεζόν; Θα κυνηγήσεις έτσι καλούς αγώνες στο εξωτερικό ή θα πας για κάποια ζώνη στην Ελλάδα;Κάποιος αντίπαλος στην Ελλάδα με τον οποίο θέλεις να αγωνιστείς; Υπάρχουν καλά ονόματα στα 66 κιλά που δεν έχετε παίξει όπως ο Πασχαλίδης, ο Χαρός κ.α.

Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρουν ποιο πολύ οι αγώνες στο εξωτερικό. Από εκεί και πέρα αν ο δάσκαλός μου κρίνει ότι πρέπει να παίξω εδώ με κάποιο Έλληνα. Θα το κάνω.

Tο κλείσιμο δικό σου.

Θέλω να ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν σε όλοι μου την προετοιμασία και ειδικά όλοι την οικογένεια μου τούς ΛΕΟΝΤΕΣ και φυσικά την Gracia Barra greece.. Τους δασκάλους μου Πολατίδη Γιαγκο που είναι πάντα στο πλευρό μου από την πρώτη στιγμή της καριέρας μου..και βέβαια τους Χρήστος Μαρκέζ και Άρη Χατζηιακόβου για την ανιδιοτελή βοήθεια τους.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

To νέο παιχνίδι αξίας 4,8 εκατομμυρίων δολλαρίων του Floyd Mayweather(ΦΩΤΟ)

Spencer Stone: Ο άνθρωπος που έσωσε επιβάτες τρένου από τρομοκρατική επίθεση (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο: Ταεκβοντίστας στην Ρωσία μοιράζει ξύλο σε περαστικούς (BINTEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ