FIGHTSPORTS

Έρευνα αποδεικνύει πως το μποξ είναι λιγότερο επικίνδυνο απ'ότι πίστευαν!

Έρευνα αποδεικνύει πως το μποξ είναι λιγότερο επικίνδυνο απ'ότι πίστευαν!

Πόσα και πόσα έχουμε ακούσει κατά καιρούς για τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσουν τα χτυπήματα στο κεφάλι, κάτι όμως που μπορείς σίγουρα να συναντήσεις και σε πολλά άλλα αθλήματα.

Μία νέα έρευνα στην Ουάσιγκτον πάντως απέδειξε πως ο κίνδυνος να πάθεις ζημιά στον εγκέφαλο από τα χτυπήματα έχει μειωθεί δραματικά. Στο πανεπιστήμιο του Heidelberg αναφέρουν πως τα περιστατικά στην ερασιτεχνική πυγμαχία είναι μηδαμινά. Χρησιμοποίησαν μαγνητικές τομογραφίες για να δουν τις διαφορές των αθλητών, παρακολουθώντας τους για κάποια χρόνια ώστε να διαπιστώσουν αλλαγές. Το ίδιο έκαναν αντίστοιχα και σε ανθρώπους που δεν είχαν ασχοληθεί για να εντοπίσουν τις διαφορές.

Η νόσος που τους προβληματίζει σίγουρα είναι το Πάρκισον που χτυπάει μεγάλο ποσοστό ανθρώπων στον πλανήτη. Από τους 47 πυγμάχους οι τρεις είχαν κάποιες αλλοιώσεις, εν αντιθέσει με το ποσοστό των 37 που δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ και δεν υπήρχε καμία αλλοίωση. Αυτές οι αλλοιώσεις φυσικά δεν σημαίνουν πως μπορεί κάποιος σίγουρα να νοσήσει.

Άλλωστε ποτέ δεν αποδείχτηκε πως και ο Muhammad Ali νόσησε από τα χτυπήματα. Πάντως οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι και με το μεγάλο όπλο που κατέχουν στα χέρια τους, που είναι οι μαγνητικές τομογραφίες, θεωρούν πως θα φτάσουν ακόμα και στην ίαση της ασθένειας που προέρχεται από τον εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων και της έλλειψης ντοπαμίνης, υγρού που βρίσκεται στον εγκέφαλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ fightsports.gr

Η Heather «The Heat» Hardy θα σε κάνει να… αγαπήσεις το μποξ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)
Ο πιο τρομαχτικός συλλέκτης χρεών της Μεγάλης Βρετανίας! (ΒΙΝΤΕΟ)
Απίστευτο βίντεο με δάσκαλο να διδάσκει την πνευματική δύναμη σε μαθητή (ΒΙΝΤΕΟ)
SHARE:

BEST OF NETWORK

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ

Είχα προειδοποιήσει τον Τσίπρα για τους Ρώσους

Τι συμβούλευσε τον Αλέξη Τσίπρα όταν ανέλαβε πρωθυπουργός, ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η στάση των Ρώσων, το δάνειο από τον Πούτιν και η λύση του κυπριακού

ΛΙΣΤΕΣ

Οι 9 σχολικές μέρες που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

Οι γυμναστικές επιδείξεις, η μέρα των εμβολίων, όταν μας έβαζαν να πούμε προσευχή κι όλες εκείνες οι μέρες που σημάδεψαν την παιδική μας ψυχή.

ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ο καλλιτέχνης χωρίς άκρα που μιλούσε 4 γλώσσες και απέκτησε 5 παιδιά

Εμφανιζόταν ως «φρικιό» σε τσίρκο: ξυριζόταν, έγραφε, άναβε τσιγάρο ενώ και έπαιξε και σε ταινία

MALEBOX

Ρωτήσαμε τον κορυφαίο Έλληνα αστροφυσικό αν υπάρχουν εξωγήινοι

Συζητήσαμε με τον Σταμάτη Κριμιζή για τους πλανήτες, την αποστολή στον Άρη και τον κίνδυνο να καταστραφεί η Γη από αστεροειδή.

ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ ΟΡΘΟΔΟΞΟ

Με Ανδρέα το μνημόνιο θα υπήρχε μόνο στα λεξικά

Το Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο έρχεται στο NEWS 247 για να φέρει το χρήμα με τη σέσουλα και να απαντήσει σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα περί αληθινού, νεοελληνικού σοσιαλισμού (Pics)

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24