MMA

Eπτά τροφές πριν την πυγμαχική προπόνηση

Eπτά τροφές πριν την πυγμαχική προπόνηση

Το Fightsports.gr σας παρουσιάζει ένα διατροφικό οδηγό για το τι πρέπει να τρώτε πριν μία πυγμαχική προπόνηση.

Αν πας με άδειο στομάχι είσαι... out of fuel αν πας με γεμάτο πιθανόν να το αποβάλλει ο οργανισμός με διάφορους τρόπους που δεν θέλεις. Δύο με τρεις ώρες πριν ξεκινήσει η προπόνηση σου, φάε αυτά για να είσαι κομπλέ.

Είτε πρωί, είτε μεσημέρι είτε βράδυ, μην κοιτάς ποιες είναι οι τροφές αλλά τι σου δίνουν. Πάμε να τις δούμε.

Φασόλια

Είναι γεμάτα ενέργεια και πρωτεΐνες. Μπορείς να τα φας μέσα στην σαλάτα σου με μέτρο όμως, δύο τρεις ώρες πριν την προπόνηση.

Φρούτο

Το καλύτερο σνακ κατ'εμέ σου δίνει φουλ ενέργεια και σου ανεβάζει την φυσικό ζάχαρο το οργανισμού. Μπορεί να το φας και μία ώρα πριν την προπόνηση... Μπανάνα, μήλο κτλ.

Δημητριακά

Όχι Coco Cops και τα άλλα με το "σκυλάκι" απ'έξω, αλλά τα φυσικά δημητριακά που μπορείς να βρεις σε μαγαζιά που πουλούν βιολογικά προϊόντα και συνήθως είναι χύμα.

Σολωμός

Τι σας λέμε τώρα; Που να φας σολωμό πρωί- πρωί κι όμως η πρωτεΐνη και το Omega 3 βοηθούν στην μείωση της πιθανότητας για καρδιακό. Μεταξύ μας πάντως, γνήσιος σολωμός δεν κυκλοφορεί εκεί έξω.

Λιναρόσπορος

Δεν τρώγεται το ξέρουμε... Οι ειδικοί λένε ότι βοηθούν πολύ, εγώ προσωπικά δεν τα προτιμώ.Omega 3 και το καλώς εννοούμενο πάχος(υπάρχει κι αυτό) είναι τα οφέλη που σου δίνουν δύναμη πριν την προπόνηση.

Γιαούρτι

Εγγύηση για ελαφρύ στομάχι και απόδοση στην προπόνηση. Έχει βιταμίνη B, κάλλιο και πρωτεΐνη. Μπορείς να το εμπλουτίσεις με ξηρούς καρπούς( όχι αλατισμένους) ή φρούτα.

Πιπεριές

Θα μου πει κάποιος σκέτες θα τις φάω; Όχι βάλε και λίγο ντομάτα κι αγγούρι να θυμίζει "χωριάτικη" όμως η πιπεριά έχει τρομερά οφέλη με βιταμίνη C, καροτίνη και όταν την τρως είσαι μάγκας είτε πριν την προπόνηση είτε γενικά στην ζωή σου.

Κάνε αυτά και θα μας θυμηθείς... Η προπόνηση για να έχει οφέλη θα πρέπει να συνοδεύεται και με σωστή διατροφή.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Καυτό ερωτικό τρίγωνο μεταξύ Rousey- Βrown και πρώην! (ΦΩΤΟ)

Δείτε τι συμβαίνει όταν πράκτορας της KGB πυγμαχεί με Αμερικανίδα πεζοναύτης (ΒΙΝΤΕΟ)

Conor Mcgregor: «Και με τον Χριστό να έπαιζα θα τον έδερνα!» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ