MMA

Ο Barry McGuigan εξηγεί γιατί οι Κουβανοί είναι οι καλύτεροι πυγμάχοι

Ο Barry McGuigan εξηγεί γιατί οι Κουβανοί είναι οι καλύτεροι πυγμάχοι

Ο παλαίμαχος παγκόσμιος πρωταθλητής, Barry McGuigan εξηγεί τι είναι αυτό που κάνει τους Κουβανούς ξεχωριστούς στην πυγμαχία.

Οι Κουβανοί μποξέρ είναι οι πιο πετυχημένοι στην ιστορία του ερασιτεχνικού μποξ. Η Κούβα έχει κερδίσει 32 Ολυμπιακά μετάλλια από το 1972, περισσότερα από κάθε άλλη χώρα. Ο παλαίμαχος παγκόσμιος πρωταθλητής Barry McGuigan εξηγεί τι είναι αυτό που κάνει τους Κουβανούς ξεχωριστούς.

"Οι Κουβανοί είναι γενετικά προικισμένοι. Συνδυάζουν το ταμπεραμέντο των Λατίνων και την σιδηρά πειθαρχία που τους δίνεται από τους προπονητές τους, που είναι παγκόσμιας κλάσης. Δεν είναι τυχαίο πως κάθε Κουβανός δείχνει τεράστιος στην κατηγορία του σε σχέση με τους άλλους πυγμάχους. Έχουν τέλεια φυσική κατάσταση, είναι ψηλοί και στεγνοί", καταλήγει ο Ιρλανδός.

Το 1962 το επαγγελματικό μποξ στην Κούβα, απαγορεύτηκε από τον Fidel Castro. Aυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ανέβει κατακόρυφα το ερασιτεχνικό μποξ και οι πυγμάχοι που μετέχουν σε αυτό να γίνουν σταρ στην χώρα τους. Νεαροί μποξερς από όλες τις γωνιές της Κουβάς συρρέουν στα camp, όπου με στρατιωτική πειθαρχία μαθαίνουν την πυγμαχία.

Πολλοί από αυτούς αποχωρίζονται ακόμα και τις οικογένειες τους για να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Όταν θα φτάσουν σε ένα καλό επίπεδο, θα πρέπει να φύγουν από την χώρα, για να βγάλουν χρήματα στο επαγγελματικό μποξ.

Πρωταθλητές όπως ο Kid Chocolate, Casamayor, Stevenson,Kindelan, Savon,Rigondeaux και άλλοι, είναι εθνικοί ήρωες στην χώρα τους.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Sandra Prikker: Από kickboxer σε σέξι fitness model (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ