MMA

Έξι λόγοι για να στραφείς στις πολεμικές τέχνες

Έξι λόγοι για να στραφείς στις πολεμικές τέχνες

Το Fighsports.gr παρουσιάζει έξι λόγους που αξίζει να στραφείς στις πολεμικές τέχνες.

Οι πολεμικές τέχνες είναι τρόπος ζωής για τους ανθρώπους που έχουν εμπλακεί από μικρή ηλικία. Ένα μικρόβιο αξεπέραστο, που θα σε τονώνει ψυχολογικά και σωματικά. Αυτά είναι τα φαινομενικά οφέλη που λίγο- πολύ γνωρίζουν όλοι.

Ψάχνοντας εις βάθος όμως, τα οφέλη είναι πολλά περισσότερα και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να στραφεί ένας γονιός μαζί με το παιδί του σε μία σχολή. Δυστυχώς συμβαίνει συχνά αν δεν έχει καμία επαφή η οικογένεια με τις πολεμικές τέχνες να τις αντιμετωπίσει με προκατάληψη.

Όταν όμως επιλέξεις την σωστή σχολή αυτή δεν θα έχει στόχο μόνο να σε κάνει όμορφο σωματικά αλλά να σε διαμορφώσει και σαν άνθρωπο, κάτι το οποίο δύσκολα μπορείς να βρεις σε άλλα αθλήματα. Πάμε να δούμε μερικούς από τους λόγους που θα σε οδηγήσουν στο κατώφλι μίας σχολής πολεμικών τεχνών.

Δραστήριοι... οικογενειακώς

Τα ποσοστά παχυσαρκίας αυξάνονται καθημερινά και όχι μόνο παγκοσμίως, αλλά εδώ στην χώρα μας, καθώς είμαστε στις πρώτες θέσεις αυτής της μάστιγας. Η απόφαση να ενσωματωθεί ένα νεαρό παιδί σε μία σχολή, σίγουρα θα το κάνει πιο δραστήριο και θα το καθοδηγήσει προς την σωστή κατεύθυνση, να κινείται, να τρώει σωστά και επιτέλους να σηκωθεί από την καρέκλα και τον υπολογιστή. Νους υγιής εν σώματι υγιεί ... Τον νου τον δουλεύεις, ώρα να δουλέψεις και το σώμα!

Πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση

Δεν το βλέπουμε ούτε στους γονείς πλέον. Είναι κάτι που αν δεν μάθεις σε μικρή ηλικία, δεν θα μάθεις ποτέ. Βλέπεις ένα απλό περιστατικό στον δρόμο με τον γονιό να βρίζει τον διπλανό οδηγό και τα παιδιά να παρακολουθούν αυτή την συμπεριφορά. Δεν λέμε ότι η σχολή μπορεί να διαμορφώσει 100% έναν άνθρωπο, διότι η οικογένεια παίζει πρωταρχικό ρόλο. Όμως σίγουρα μπορεί να δώσει το πάτημα να αποκτήσει ένα παιδί πειθαρχία, από την ώρα που πρέπει να προσέλθει στην σχολή, τις οδηγίες που πρέπει να ακούσει και να εκτελέσει μέχρι και τον σεβασμό που θα τρέφει για τον δάσκαλο.

Ανθεκτικός στα χτυπήματα

Τα ψυχολογικά χτυπήματα στην ζωή είναι πιο επίπονα. Είναι κομμάτι της καθημερινότητας και στην σχολή θα μάθεις να βάζεις τον εγωισμό στην άκρη. Θα μάθεις να δέχεσαι από ρεαλιστικά... χαστούκια μέχρι αυτά που θα συναντήσεις μπροστά σου. Θα μάθεις να πονάς, να διαχειρίζεσαι και να ξεπερνάς.

Να αγαπάς τον εαυτό σου

Πόσο σημαντική είναι η αυτοεκτίμηση την ζωή. Είναι αδύνατον να μην αγαπάς τον εαυτό σου και να σέβεσαι συνάμα τους άλλους. Σίγουρα για όσους έχουν μία επαφή ήδη με τις πολεμικές τέχνες, γνωρίζουν πόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση μπορεί να κερδίσει κάποιος σε ένα άθλημα ατομικό που είσαι μόνο εσύ και ο αντίπαλος σου. Καλείσαι να μάθεις να στέκεσαι στα πόδια σου. Πιστεύεις στον εαυτό σου κι αυτό σε ακολουθεί στην καθημερινότητα από την δουλειά μέχρι την σχέση. Αν το μάθεις από μικρός και δημιουργηθεί η μαγιά, τότε όλα θα είναι πιο εύκολα και στην ενηλικίωση.

Απευθείας σύνδεση μυαλού και σώματος

Όπως ακριβώς το αναφέρουμε. Για να είσαι λειτουργικός θα πρέπει σώμα και πνεύμα να κάνουν... παρέα. Όταν κάνεις μία πολεμική τέχνη, γεμίζεις από συναισθήματα που μετατρέπονται σε σωματικές κινήσεις. Θυμός, χαρά, αγωνία, φόβος. Μαθαίνεις να νιώθεις έντονα, να ενεργείς έντονα και τότε σώμα και πνεύμα, γίνονται συνοδοιπόροι στις προσπάθειες σου.

Μαθαίνεις να αναπνέεις

Δεν είναι και τόσο απλό... Θα πει κάποιος «έχω μάθει να αναπνέω από τότε που γεννήθηκα». Όχι δεν έχεις μάθει να το κάνεις σωστά κι αυτός είναι ο λόγος που ότι κάνεις καθημερινά σε κουράζει. Είναι μεγάλο προτέρημα η σωστή αναπνοή, που ένα μικρό παιδί πρέπει να μάθει. Το κάνει ο τραγουδιστής για χρόνια, ο ηθοποιός επίσης για να έχει την απαιτούμενη φυσική κατάσταση να αποδώσει. Θα το κάνει και ο μαθητής στην σχολή για να είναι αποδοτικός και όταν χρειαστεί να χαλαρώνει.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Ιστορίες από την κρύπτη: Όταν ο Tyson προσέφερε 10.000$ για να τις παίξει μ’έναν νταή γορίλα!
Δημήτρης Βαρβαρέσος μέσα από την φυλακή: Δεν θα με λυγίσουν!
Χαμός: Αθλήτρια πρώτης γραμμής στην πάλη, γδύθηκε και προκάλεσε πανικό (ΦΩΤΟ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ