MMA

Είναιτο UFC έτοιμο για τον πρώτο ανοιχτά γκέι μαχητή;

Είναιτο UFC έτοιμο για τον πρώτο ανοιχτά γκέι μαχητή;

Είναι το UFC έτοιμο να δεχθεί τον πρώτο του ανοιχτά ομοφυλόφιλο μαχητή; Αυτή είναι μια ερώτηση πολύ συχνή στα διάφορα MMA sites και φόρουμ τον τελευταίο καιρό. Αιτία; Ανάλογες αποκαλύψεις σε άλλα, πιο δημοφιλή αθλήματα, που δεν έχουν όμως την ταμπέλα της «τεστοστερόνης» όπως τα μαχητικά.

Τον περασμένο Φεβρουάριο o Jason Collins έγινε ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος αθλητής του NBA όταν υπέγραψε με τους Nets.

Στα ντραφτ του NFL (αμερικάνικο ποδόσφαιρο) έγινε επιλογή ο Michael Sam o οποίος για να γιορτάσει την επιλογή του φίλησε τον σύντροφο του μπροστά στις κάμερες ενώ μόλις σήμερα ανακοινώθηκε ότι στην πρώτη του σεζόν θα τον ακολουθεί συνεργείο της Oprah για να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για την υποδοχή του στο άθλημα.

Είναι θέμα χρόνου να έχουμε και στο UFC έναν μαχητή που δεν θα κρύψει την προτίμησή του; Σχετικό είναι αυτό, αν σκεφτεί κανείς ότι η Liz Carmouche είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλη εδώ και χρόνια αλλά ο κόσμος δείχνει να μην νοιάζεται ιδιαίτερα.

Είναι το ίδιο όπως σε κάθε σπορ" είπε ο μαχητής Phil Davis. "Δεν βλέπω που είναι το κακό. Δεν θα σκεφτόμουν ποτέ κάποιον αρνητικά αν το έκανε αυτό (σ.σ. αν παραδεχόταν ότι είναι ομοφυλόφιλος). Δεν έχει καμία σχέση με τις ικανότητες του μέσα στο κλουβί".
Στο ίδιο πνεύμα και η απάντηση του βετεράνου Chuck Liddell. « Αν είναι σκληρός ποιος νοιάζεται; Αν είναι μαχητής είναι μαχητής. Όσο κερδίζει μάχες ποιος νοιάζεται;".

Με τους δύο παραπάνω συμφωνεί και ο τοπ διεκδικητής της FW κατηγορίας, Joseph Benavidez. " Γιατί όχι; Θα είχε φάση να βλέπαμε έναν ομοφυλόφιλο άνδρα να πλακώνει στο ξύλο έναν ετεροφυλόφιλο. Να σπάσει δηλαδή το στερεότυπο".

Αντιθέτως, αρνήθηκε να πάρει θέση ο πρωταθλητής του UFC Jon Jones. « Δεν ξέρω πως βλέπω τη σχέση ομοφυλοφιλίας και των ΜΜΑ» τόνισε, " δεν το έχω σκεφτεί ποτέ το θέμα. Είναι ευαίσθητο σημείο θα προτιμούσα να μην το σχολιάσω».Αρνητικός ήταν πριν λίγο καιρό ο θρύλος του PRIDE Antonio «Big Nog» Nogueira όταν σε σχετική ερώτηση είχε δηλώσει ότι δεν θα είχε πρόβλημα να έχει γκέι μαχητές στην ομάδα του αλλά αυτός δεν θα έκανε προπόνηση μαζί τους… Από την άλλη μεριά 100% θετικός και ανοιχτός ήταν πάντα ο πρόεδρος του UFC, Dana White. Κατηγορηματικά αντίθετος με όσους ασχολούνται με την ερωτική ζωή των άλλων, εξέφραζε συνεχώς την υποστήριξή του σε όποιον θα ήθελε να σταματήσει να κρύβει τις προτιμήσεις του.

Το σίγουρο είναι ότι, είτε είναι έτοιμο το UFC είτε όχι, αργά η γρήγορα θα έχει τον πρώτο του ανοιχτά ομοφυλόφιλο μαχητή. Στην πυγμαχία, ένα παρόμοια μαχητικό «μάτσο» άθλημα η αρχή έχει γίνει ήδη από πέρυσι. Ο πολύ καλός πυγμάχος Orlando Cruz παραδέχτηκε δημόσια πέρυσι για πρώτη φορά ότι είναι ομοφυλόφιλος μετά από 12 χρόνια όπου προσπαθούσε να το κρατήσει κρυφό με πολύ κόπο και κόντρα στις όποιες φήμες τον ακολουθούσαν. Μόλις πριν λίγα χρόνια μάλιστα, το 2008, μέρος του κοινού τον προπηλάκισε και ο ίδιος του ο προμότερ Oscar De la Hoya τον εξέθεσε όταν μπροστά σε κόσμο τον ρώτησε αν είναι ομοφυλόφιλος. Ο ίδιος αναγκάστηκε φυσικά να το διαψεύσει για άλλη μια φορά αλλά η ζημιά είχε γίνει προφανώς.

" Δεν ήμουν ευχαριστημένος από τη ζωή μου. Ένοιωθα πολύ πίεση μέσα και τα βράδια έκλαιγα ελπίζοντας να περάσει ο πόνος κάποια στιγμή" εξομολογείται ο ίδιος. Τελικά δεν άντεξε και με την στήριξη του νέου του προμότερ έκανε την ανακοίνωση πέρυσι, λίγες καιρό μάλιστα πριν από τον αγώνα του για παγκόσμιο τίτλο! Η αντίδραση από τον κόσμο της πυγμαχίας και όχι μόνο ήταν εξαιρετικά θετική (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων φυσικά). Ακόμη και ο αντίπαλος του για τον τίτλο τον στήριξε για την απόφασή του.

" Τον θαυμάζω για αυτό που έκανε» είχε δηλώσει ο Orlando Salido. «Στο τέλος τέλος είμαστε απλά δύο άνθρωποι που παίζουν για τον παγκόσμιο τίτλο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ FIGHTSPORTS.GR

Glory να… γουστάρεις!

Ιπτάμενο γόνατο που βρήκε στόχο… το τραπέζι έξω από το ρινγκ…

Δείτε το φοβερό ΚΟ του Robbie Lawler

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ