MMA

Έγραψε ιστορία ο McGregor!

Έγραψε ιστορία ο McGregor!

O Conor McGregor έγραψε ιστορία και έγινε ο μοναδικός μαχητής στα 23 χρόνια του UFC που κατάφερε να κατακτήσει ταυτόχρονα δύο ζώνες σε δύο διαφορετικές κατηγορίες. Πριν από λίγο κέρδισε με ΚΟ τον Eddie Alvarez στον 2ο γύρο του main event του UFC 205 στην ίσως καλύτερη εμφάνιση του στο οκτάγωνο.

Ο Alvarez δεν κατάφερε σε καμία στιγμή να κάνει το παιχνίδι του, ήταν αγνώριστος εκτός από κάποια Low kicks στην αρχή και βρέθηκε ξανά και ξανά στο έδαφος από το αριστερό χέρι του Mcgregor μέχρι που το διέκοψε ο διαιτητής στον 2ο γύρω.

Νωρίτερα, στο εξαιρετικό UFC 205 που για πρώτη φορά πήγε στη Νέα Υόρκη, ο Welterweight πρωταθλητής Tyrone Woodley κράτησε την ζώνη αφού μοιράστηκε τους γύρους με τον διεκδικητή Stephen Thompson με το αποτέλεσμα να είναι ισοπαλία.

Στο τρίτο title fight της βραδιάς, η Joanna Jedrzejczyk βγήκε πρωταθλήτρια από μια ακόμη υπεράσπιση της ζώνης του UFC και αναρωτιόμαστε αν θα βρεθεί αντίπαλος να της πάρει την ζώνη σύντομα!

Η συμπατριώτισσα της Karolina Kowalkiewicz έκανε ότι μπορούσε για 5 γύρους, ρίσκαρε και επιτέθηκε με ότι είχε στους δύο τελευταίους όταν ήξερε ότι έχανε την απόφαση.

Πέρασε μερικά καλά χτυπήματα στον 4ο γύρο, ζάλισε την πρωταθλήτρια αλλά δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί περισσότερο, η Jedrzejczyk ήταν καλύτερη.

Με αυτή τη νίκη η Πολωνή έφτασε το 13-0 με 4 συνεχόμενες επιτυχημένες υπερασπίσεις της ζώνης της και έχει ακόμη πολλά να δώσει!

Η Karolina έκανε την πρώτη ήττα της καριέρας της μετά το 10-0 με το οποίο ξεκίνησε αλλά έδειξε ότι μπορεί να είναι contender στην κατηγορία.

O επόμενος διεκδικητής της ζώνης του Michael Bisping είναι o Yoel Romero, που πέτυχε ένα φοβερό ΚΟ επί του Chris Weidman με γόνατο κόντρα στο Takedown του Αμερικάνου στον 3ο γύρο. Ένα άσχημο αποτέλεσμα για τον Weidman που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν καλύτερος και δεν είχε κινδυνεύσει καθόλου. Αλλά ο Κουβανός έχει αυτή την εκρηκτικότητα και την έφεση στις κόντρες που οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να τελειώσει το ματς.

Τωρα ο Romero θα αντιμετωπίσει τον Bisping με τον Άγγλο να του κάνει χειρονομίες έξω από το κλουβί και τον Romero να του λέει «Θυμάσαι τότε στην Γερμανία που κάναμε προπόνηση μαζί; Ερχομαι!»

O Frankie Edgar έδειξε για μια ακόμη φορά ότι ανήκει στην ελίτ του UFC. Απέναντι σε έναν πολύ μεγαλύτερο σε όγκο Jeremy Stephens o Edgar έδειξε το εξαιρετικό και γρήγορο footwork, το πολύ καλό boxing, ταυτόχρονα με δυνατή πάλη και takedowns με κοφτερό timing. Αν έχει ένα θέμα είναι η έλλειψη της Knockout power παίζοντας ουσιαστικά σε 1-2 μεγαλύτερες κατηγορίες από όσο θα μπορούσε σε συνδυασμό με μια τάση να δέχεται 1 δυνατό χτύπημα τουλάχιστον σε κάθε μάχη.

Ο Stephens είναι καλός μαχητής που έχει αυτή τη δύναμη να βγάλει κάποιον νοκ άουτ με ένα μόνο χτύπημα και παραλίγο να το κάνει στον 2ο γύρο όταν βρήκε τον αντίπαλο του με ένα high kick τον ζάλισε αλλά όχι μόνο δεν κατάφερε να τον τελειώσει αλλά είδε τον Edgar να παίρνει ένα ακόμη takedown και να απειλεί με υποταγή!

Με τον Aldo να τον εμποδίζει να παίξει για την ζώνη αφού τον έχει κερδίσει δύο φορές, θα ήθελα να δω τον Edgar να παίζει ένα superfight με τον Dominick Cruz. Footwork ενάντια σε footwork!

Τέλος, ο Khabib Nurmagomedov απέδειξε σήμερα γιατί είναι ένας μαχητής φόβητρο στην Lightweight κατηγορία του UFC και γιατί οι τραυματισμοί που τον κράτησαν χρόνια εκτός δράσης μας στέρησαν ίσως τον καλύτερο grappler στο ΜΜΑ σήμερα.

Απέναντι στον εκρηκτικό striker Michael Johnson, στο UFC 205, o μαχητής από το Νταγκεστάν χρειάστηκε περίπου 2 λεπτά για να πάει το παιχνίδι στο έδαφος και από εκεί και πέρα να κυριαρχήσει με τρομερό έλεγχο αλλά και δυνατό ground and pound. O Johnson που πέρασε με το πολύ καλό αριστερό του χέρι κάποια δυνατά χτυπήματα στην αρχή, δεν ήταν ποτέ ο ίδιος και για 2,5 γύρους επέζησε με δυσκολία μέχρι τον 3ο όπου ο Khabib πήρε την νίκη με υποταγή.

Ο Nurmagomedov έχει χάσει λόγω αποχής λίγο την εκρηκτικότητα του, τουλάχιστον στην αρχή του αγώνα, αλλά είναι τόσο καλός στο παλαιστικό κομμάτι, συνδυάζοντας και εξαιρετικό έλεγχο και συνεχόμενα χτυπήματα που πραγματικά είναι ένα τέρας στο οκτάγωνο.

Δεν έχασε την ευκαιρία να ζητήσει στο τέλος το επόμενο title shot, βάλλοντας κατά του Conor McGregor τον οποίο αποκάλεσε Ιρλανδικό Κοτόπουλο που κάνει ταπ εύκολα και μετά παίρνει αγώνες τίτλου.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Όταν η καυτή πορνοστάρ Kleio Valentien ζήτησε ραντεβού από την Ronda Rousey (ΦΩΤΟ)

Η πορνοστάρ Jenna Jameson τρελαίνεται για τον McGregor (ΦΩΤΟ)

ΣΟΚ: Παλαιστής πεθαίνει μέσα στο ring και γύρω του συνεχίζουν τον αγώνα Κατς! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ