MMA

Έγκλημα στο ρινγκ: Μια τραγική πυγμαχική ιστορία

Έγκλημα στο ρινγκ: Μια τραγική πυγμαχική ιστορία

Όταν οι μαχητές μπαίνουν στο ρινγκ, ειδικά στις χαμηλότερες τάξεις όπου βετεράνοι παλεύουν για ψίχουλα ή μια ακόμη ευκαιρία, οι πιο πολλοί παίζουν την καριέρα τους, κάποιοι την υγεία τους και οι λίγοι άτυχοι τη ζωή τους. Διαβάστε αναλυτικά.

Στις 16 Ιουνίου του 1983, στην Undercard της πυγμαχικής μάχηςRoberto DuránvsDavey Moore, o ανερχόμενος και ταλαντούχοςBilly Collins, Jr. έχασε σε μια απόφαση έκπληξη από τον μέτριο βετεράνο Luis Resto. Μάλιστα ήδη στον 10ο γύρο και τα δύο μάτια του Collins ήταν πρησμένα και κλειστά και η ζημιά στο πρόσωπό του ήταν μεγάλη παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλος του ήταν γνωστός για τα αδύναμα χτυπήματα του.

Όταν στο τέλος του αγώνα ο πατέρας του Collins πήγε στην απέναντι γωνία να συγχαρεί τον Resto συνειδητοποίησε ότι τα γάντια του ήταν υπερβολικά λεπτά και φώναξε αμέσως την αθλητική επιτροπή κατηγορώντας τον αντίπαλο του γιού του ότι αφαίρεσε την προστασία που έχουν μπροστά.

Μετά από ένα μήνα ερευνών η επιτροπή αποφάνθηκε ότι ο προπονητής του Resto Panama Lewis είχε αφαιρέσει εν γνώση του αθλητή του την προστασία από τα γάντια.

Η τραγική αυτή ιστορία όμως δεν είχε τέλος εδώ.

Η ζημιά που δέχθηκε ο Collins στα μάτια του ήταν μόνιμη (ρήξη ίριδος) και η καριέρα του έληξε άμεσα. Συγκλονισμένος ο νεαρός πυγμάχος πήρε την κάτω βόλτα μέχρι που μεθυσμένος, έριξε το αυτοκίνητό του σε ένα χαντάκι και πέθανε. Ο πατέρας του υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ότι ο γιος του αυτοκτόνησε μετά την καταστροφή του μόνο τρόπου που είχε να βγάλει τα προς το ζην.

Το 1986 o Resto και ο προπονητής του Panama Lewis οδηγήθηκαν στο δικαστήριο όπου βρέθηκαν ένοχη για επίθεση, εγκληματική κατοχή όπλου (τα χέρια του Resto) και συνεργεία. Από την στιγμή που τα γάντια ήταν ηθελημένα πειραγμένα, όλος ο αγώνας θεωρείται μια εγκληματική επίθεση (assault).

Ταυτόχρονα το δικαστήριο κατέληξε ότι κάποιος τρίτος παράγοντας (πιθανότατα στο οργανωμένο έγκλημα) είχε ποντάρει ένα μεγάλο ποσό στην νίκη του Resto.

O ίδιος ο πυγμάχος υποστήριζε ότι δεν ήξερε για τα γάντια για σχεδόν 25 χρόνια, αλλά τελικά μέσα στο ντοκιμαντέρ του HBO "Assault in the Ring" αποδέχεται τελικά ότι γνώριζε για την αφαίρεση της προστασίας από τα γάντια ενώ κάνει και δύο ακόμη συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Εκτός από τα γάντια, ο προπονητής του είχε βουτήξει τα μπαντάζ σε υγρό γύψο ο οποίος την ώρα του αγώνα στέγνωσε και έγινε σκληρός πέτρα! Τα μπαντάζ του δεν κατασχέθηκαν μετά την μάχη και δεν ελέγχθηκαν ποτέ! Με τονγύψο στα χέρια και τα ακάλυπτα γάντια ουσιαστικά ήταν σαν να χτυπούσε ο Resto τον Collins με πέτρες ή τσιμέντο!

Επίσης, είχε μετατρέψει σε σκόνη χάπια για το άσθμα και τα είχε ρίξει μέσα στο νερό του ώστε να έχει μεγάλη χωρητικότητα στα πνευμόνια του όσο περνάνε οι γύροι!

Στη διάρκεια του ντοκιμαντέρ ο Resto επισκέφθηκε την χήρα του Collins και κλαίγοντας ζήτησε συγνώμη και το ίδιο έκανε πάνω από τον τάφο του παλιού του αντιπάλου.

Αυτή η τραγική ιστορία επανήλθε στην μνήμη πολλών μετά την ανάλογη, αλλά λιγότερο τραγική, υπόθεση του Margarito .

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

10 σέξι Ελληνίδες μαχήτριες που σε φέρνουν πιο κοντά στα σπορ! (ΦΩΤΟ)

Diaz vs McGregor: Πως ο «αλήτης» απ’το Stockton σιώπησε τον περιβόητο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χουλιγκανισμοί Shaquille O'neal για τη νίκη του Diaz! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ