MMA

Duran-Leonard: η πυγμαχική ματσάρα που έγραψε ιστορία

Duran-Leonard: η πυγμαχική ματσάρα που έγραψε ιστορία

Ήταν Ιούνιος του 1980 όταν ο Sugar Ray Leonard μπήκε στο ρινγκ του Μοντρεάλ για να αντιμετωπίσει τον Roberto "Hands of stone" Duran σε μια μάχη που αρχικά βαφτίστηκε "Sugar vs Stone" για να πάρει μετά το τέλος το όνομα που της άξιζε με το θέαμα που πρόσφερε.

"The brawl in Montreal".

Εκείνη την εποχή ο Παναμέζος Duran θεωρούταν από πολλούς ως ο κυρυφαίος Pound for pound μαχητής στον κόσμο, με ρεκόρ 72-1 και όντας για 6.5 συνεχόμενα χρόνια αδιαμφισβήτητος Lightweight Πρωταθλητής σε όλες τις μεγάλες ομοσπονδίες. Όμως ήξερε ότι το ...ψωμί ήταν στην από πάνω κατηγορία και γι' αυτό έβαλε στόχο τον welterweight πρωταθλητή Ray Leonard, ο οποίος μετά το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και παρά το γεγονός ότι ήταν ακόμη σχετικά νωρίς στην καριέρα του, είχε γίνει κυρίως λόγω της αστραφτερής προσωπικότητας του σταρ στις ΗΠΑ. Μάλιστα για τον αγώνα, ενώ ο Duran πήρε μόνο 1.5 εκατ. δολλάρια, ο Leonard πήρε 9, κάτι που δεν χώνεψε ποτέ ο πυγμάχος από τον Παναμά και δεν το έκρυψε ούτε πριν τον αγώνα.

Μάλιστα, ο σπουδαίος προπονητής του Αμερικάνου, Angelo Dundee τον είχε συμβουλέψει πριν τον αγώνα να παίξει τεχνική πυγμαχία και να αποφύγει να κλειστεί στα σχοινιά. Όμως ο Leonard ηθελε να νικήσει τον Duran στο δικό του στυλ και δεν τον άκουγε.

Αυτό το εκμεταλλεύτικε ιδιαίτερα ο Duran που αμέσως πίεσε τον αντίπαλο του, τον μπλόκαρε στα σχοινιά και περνούσε ένα μπαράζ επιθεσεων με κάθε ευκαιρία. Ο Leonard περνούσε που και που κάποια χτυπήματα αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει με τίποτα και να βρει την απόσταση να κάνει ζημιά. Η νίκη ήρθε για τον Παναμέζο αθλητή με ομόφωνη απόφαση και μια κυρίαρχη εμφάνιση. Ο Duran ήταν ο καλύτερος όλων!

Αμέσως μετά τον αγώνα δημοσιογράφος τον ρώτησε αν έχει καρδιά πρωταθλητή ο Leonard και αυτός απάντησε: "Ναι, ναι. Έχει καρδιά γι αυτό και επέζησε".

Όμως ο Αμερικάνος πυγμάχος θα πείσμωνε όσο ποτέ άλλοτε για αυτή την ήττα, την πρώτη του, και θα έκλεισε αμέσως την ρεβάνς όπου το αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφικό για τον Duran...αλλά αυτό είναι υπόθεση για άλλο άρθρο και κυρίως υπόθεση για την πολυαναμενόμενη ταινία "Hands of Stone" που είναι αφιερωμένη στην ζωή του Duran και στην κόντρα με Leonard, με πρωταγωνιστή τον Robert De Niro.

Η ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Δείτε τις καλύτερες στιγμές της μάχης στο παρακάτω βίντεο αλλά και όλο τον αγώνα λίγο πιο κάτω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ fightsports.gr

Οι αλλαγές του τρόμου: Δείτε πως επιδρούν τα αναβολικά στο σώμα ενός bodybuilder (ΦΩΤΟ)
Σοκ και δέος: Το καυτό Ring Girl του M-1 θα σε…γονατίσει! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Fat Joe: «Δέκα μπράβοι μας παρακαλούσαν να σταματήσουμε τον άγριο και ξυπόλητο Mike Tyson!»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ