MMA

Δρόσσος: "Όταν απειλήθηκα με όπλο στον κρόταφο άλλαξα κάθε σκέψη για την αυτοάμυνα"!

Δρόσσος: "Όταν απειλήθηκα με όπλο στον κρόταφο άλλαξα κάθε σκέψη για την αυτοάμυνα"!

Μετρ της αυτοάμυνας στο εξωτερικό κι ένας από τους καλύτερους γνώστες των street tactics, ο Νίκος Δρόσσος φιλοξενείται αποκλειστικά στο Fightsports.gr, αποκαλύπτοντας τα μυστικά του.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Nίκο σε καλοσωρίζουμε στο Fightsports.gr. Τι είδους πολεμικές τέχνες έχεις κάνει στην καριέρα σου;

«Έχω 20 χρόνια προπόνησης. Όπως πολλά νέα παιδιά ξεκίνησα με τις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες στα 10 μου χρόνια. Έκανα Kung Fu, Taekwondo, Senshido, Krav Maga, Brazilian Jiu Jitsu, Boxing και ΜΜΑ. Με πολλές από αυτές ασχολήθηκα εις βάθος και με άλλες απλά τις εξερεύνησα. Πρόσφατα αποφάσισα να επιστρέψω στις ΜΜΑ προπονήσεις με τον δάσκαλο μου Davis Dos Santos. Δούλεψα την όρθια μάχη αλλά και το έδαφος σε συνδυασμό με την αυτοάμυνα».

Γιατί έφτιαξες ένα δικό σου σύστημα;

«Πάντα ένιωθα πως κάτι μου λείπει. Όταν ξεκίνησα να δουλεύω νύχτα, είδα πως στην πραγματικότητα πολλά από αυτά δεν γίνονται. Διαπίστωσα πως χρειάζεται πρακτική. Όταν απειλήθηκα με όπλο στον κρόταφο άλλαξα κάθε σκέψη για την αυτοάμυνα! Έφτιαξα κάτι που θεωρούσα πιο αποτελεσματικό, ένα σύστημα με στόχους και στρατηγική».

Είδα πολλά από τα βίντεο σου στο διαδίκτυο και περιέχουν τακτικές για street fights. Ποια είναι η πρώτη σου συμβουλή για τον δρόμο;

«Όλα έχουν να κάνουν με την εγρήγορση.Όταν κυκλοφορείς έξω, βγάλε τα ακουστικά σου, άσε το κινητό κάτω, σήκωσε το κεφάλι σου και περπάτα με αυτοπεποίθηση. Να είσαι πάντα σε εγρήγορση, για το που είσαι και ποιος στέκεται δίπλα σου. Δεν χρειάζεται να γίνεις παρανοϊκός παρά μόνο έτοιμος»!

Θα κάνεις σεμινάρια στην Ελλάδα;

«Μας ζήτησαν να κάνουμε αλλά μπορεί να γίνει την επόμενη σεζόν. Μέσα στο 2016 θα πάμε στην Βόρεια Αμερική και στην Ευρώπη τελειώνοντας στην Ελλάδα, την πατρίδα μου».

Παρακολουθείς τους Έλληνες στα μαχητικά αθλήματα; Ποια είναι η γνώμη σου;

«Έχω δει μερικούς αγώνες ΜΜΑ και νομίζω ότι μεγαλώνουν με υγεία στην Ελλάδα. Θεωρώ πως στο μέλλον θα υπάρξουν πολλοί Έλληνες σε υψηλο επίπεδο. Φτιάξαμε το Παγκράτιο πριν χιλιάδες χρόνια, πάντα οι Έλληνες θα έχουν θέση στο παγκόσμιο μαχητικό χάρτη. Είναι στο DNA μας».

Ποια πολεμική τέχνη θεωρείς πιο αποτελεσματική στον δρόμο;

«Η Code Red Defence είναι το πιο ρεαλιστικό και αποτελεσματικό σύστημα αυτοάμυνας. Κάθε σύστημα που επικεντρώνεται στην μάχη με στρατηγική και ρεαλισμό είναι η σωστή και θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε σε αυτήν».

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Γιάννης Αϊδινιώτης: Οι 13 σφαίρες και το ξύλο για την κολόνια!

Πολεμικές τέχνες πίσω από τα κάγκελα των φυλακών Κορυδαλλού (BINTEO)

Έστειλαν δάσκαλο πολεμικών τεχνών στη φυλακή του διαβόλου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ