MMA

Διακοπές - ταξίδια και Μαχητικά αθλήματα!

Διακοπές - ταξίδια και Μαχητικά αθλήματα!

Ο μαχητικός τουρισμός αν και όχι ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Ελλάδα, ανθεί στον υπόλοιπο κόσμο και ειδικά σε κάποιες χώρες που έχουν την παράδοση αλλά και τις υποδομές. Πάμε να δούμε ποιες χώρες και ποιες πολεμικές τέχνες ξεχωρίζουν.

Έχουμε φτάσει στα μισά του Ιουνίου οπότε κάποιοι θα έχετε ήδη προγραμματίσει τις διακοπές σας για φέτος και ίσως κάποιοι από εσάς να έχουν αποφασίσει να τις συνδυάσουν και με κάποιο μαχητικό σπορ. Ο μαχητικός τουρισμός αν και όχι ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Ελλάδα, ανθεί στον υπόλοιπο κόσμο και ειδικά σε κάποιες χώρες που έχουν την παράδοση αλλά και τις υποδομές.

Από απλούς ανθρώπους που ψάχνουν την ευκαιρία να κάνουν ένα μαχητικό άθλημα χαλαρά και όμορφα και ταυτόχρονα να ζήσουν από κοντά μια διαφορετική χώρα και κουλτούρα, σε άλλους που θέλουν να χάσουν κιλά κάπου σε κάποιον παράδεισο, έως επαγγελματίες μαχητές που θέλουν να συνδυάσουν διακοπές αλλά και σκληρή προπόνηση, διάφορα καμπς σε όλο τον κόσμο γεμίζουν αυτούς τους μήνες με καλοκαιρινούς πελάτες.

Πάμε να δούμε ποιες χώρες και ποιες πολεμικές τέχνες ξεχωρίζουν!

Ταϊλάνδη

Δικαιωματικά ο νούμερο ένα προορισμός στη λίστα μας αφού οι Ταϊλανδοί με όπλο φυσικά το Muay Thai έχουν δημιουργήσει ουσιαστικά τον μαχητικό τουρισμό. Βοηθάει το ότι η Ταϊλάνδη μοιάζει με παράδεισο, παραλίες, τίγρεις, ελέφαντες, καρύδες, ζέστη συν υψηλού επιπέδου κάμπς με παγκόσμιους πρωταθλητές και καταλαβαίνουμε γιατί είναι στην κορυφή των προορισμών. η πιο συνήθης συμβουλή που διαβάζουμε σε ανάλογα σάιτ είναι να προτιμηθούν καμπς που έχουν φτιαχτεί για να δουλεύουν με ξένους τουρίστες που κάνουν και διακοπές, όπως το Tiger Muay Thai Camp στο Πουκέτ αλλά και άλλα.

Η Ταϊλάνδη είναι λίγο πιο street από άλλες επιλογές. Ζεστή, φτηνή, με πάρα πολλές επιλογές για διασκέδαση κάποιες από τις οποίες είναι και αρκετά επικίνδυνες ή περιθωριακές. Η προπόνηση θα είναι καλή αλλά δεν είναι όλα τα γυμναστήρια στην καλύτερη κατάσταση για κάποιον που κάνει διακοπές. Οι πιο συνήθεις επιλογές είναι στην πρωτεύουσα Bangkok, το Πουκέρ και το επίσης νησίKoh Yao Noi.

Ψάξτε καλά πληροφορίες στο ίντερνετ, online reviews και σε γνωστούς σας που μπορεί να έχουν πάει παλιότερα πριν αποφασίσετε που θα πάτε. Δείτε και εδώ για αρχη

Ιαπωνία - Οκινάουα

Η χώρα του Καράτε, του Judo και άλλων πολεμικών τεχνών είναι συχνός προορισμός για τους αθλητές που θέλουν να προπονηθούν δίπλα στην "πηγή" του αθλήματος και να ζήσουν από κοντά την ξεχωριστή Ιαπωνική κουλτούρα και εμπειρία. Ειδικά αν κάποιος ει ναι όχι μόνο αθλητής του Καράτε αλλά και οπαδός του Ιαπωνικού μοντέρνου πολιτισμού θα βρεθεί στο στοιχείο του στην πρωτεύουσα το Τόκιο. Λίγο πιο κοντά στην παράδοση θα προτιμήσει την παλιά πρωτεύουσα τον Kyoto και το Butokuden ενώ για πραγματικά ονειρεμένες διακοπές θα προτείνουμε το νησί της Οκινάουα, όπου γεννήθηκε το Καράτε και είναι βουτηγμένο μέσα στους θρύλους και την πανέμορφη φύση, τις θάλασσες, έχει ένα εξαιρετικό θαλάσσιο πάρκο (φαλαινοκαρχαρίες) και πολλά ακόμη!

Τσεκάρετε εδώ

Βραζιλία

Ο .. αντίζηλος της Ταϊλάνδης σε εξωτικά τοπία, παραλίες και διάθεση για πάρτυ και διασκέδαση. Αν και μπορείς να βρεις πολλές πολεμικές τέχνες, φυσικά κυριαρχεί το Brazilian Jiu Jitsu στη χώρα που γεννήθηκε και που διδάσκουν πολλοί σπουδαίοι πρωταθλητές. Βέβαια και εδώ θέλει πάρα πολύ προσοχή για το που θα πας και πως θα κινηθείς αφού η Βραζιλία έχει πάρα πολλές περιοχές που είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τουρίστες και όχι μόνο και πολλά από αυτά τα γυμναστήρια είναι κοντά σε τέτοιες περιοχές.

Ένας πολύ καλός οδηγός για αρχή είναι εδώ

Νότιος Κορέα

H Πρωτεύουσα του Tae Kwon Do έχει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στον τουρισμό αν και ακόμη δεν είναι τόσο ανοιχτή όσο η Ιαπωνία για πχ. Οι εγκαταστάσεις και το επίπεδο της προπόνησης στο TKD είναι φυσικά εξαιρετικό, η Seoul είναι μια μεγαλούπολη που μπορείς να βρεις να κάνεις τα πάντα αν έχεις κάποιον να σε ξεναγήσει και φυσικά αν είσαι οπαδός του Kpop/Kdramas/Variety shows ακόμη καλύτερα. Η Seoul έχει και πολλά καλά γυμναστήρια σε Bjj/Judo και MMA. Όπως σε όλες τις περιπτώσεις προτείνουμε και εδώ να προσπαθήσει κάποιος να οργανώσει το ταξίδι μέσω της σχολής του ώστε να πάει σε κάποιους που θα τον περιμένουν και θα τον βοηθήσουν και με την απαραίτητη γραφειοκρατία πριν ταξιδέψει.

Κίνα

Αν θα πας στην Κίνα, θα πας για Kung Fu σε κάποια από τις παραδοσιακές σχολές ή σε κάποιο από τα "μοναστήρια". Τα τελευταία ακούγονται λίγο απόκρημνα, αλλά ουσιαστικά λειτουργούν για να υποδέχονται τουρίστες, η προπόνηση μπορεί να είναι σκληρή αλλά είναι οργανωμένα. Θα πας στο ναό των Shaolin, στο βουνό Woudang, αλλά και πιο τουριστικά μέρη όπως το Σινικό τοίχος, η Τιεν Αμέν πλατεία κ.α. Υπάρχουν πάρα πολλές παραδοσιακές shaolin σχολές κυριολεκτικά στα βουνά, οπότε το στοιχείο του "πάρτι" δεν είναι το ίδιο όπως σε άλλα μέρη, αλλά η εμπειρία σίγουρα είναι ιδιαίτερη.

Δείτε εδώ ένα παράδειγμα

Σιγκαπούρη

Είναι η επιλογή που δεν σκέφτονται πολλοί... Η Σιγκαπούρη είναι η ακριβώς αντίθετη περίπτωση σε σχέση με την Ταϊλάνδη ή την Βραζιλία. Οικονομικός γίγαντας, είναι η πιο ασφαλής πόλη στην Ασία, και 3η στον κόσμο, οι νόμοι της είναι εξαιρετικά αυστηροί (απαγορεύονται οι τσίχλες πχ) και τα προστιμα τσουχτερά όπως το περιβάλλον είναι High tech, λουξ και άνετο. Εκεί βρίσκεται και το καλύτερο καμπ στην Ασία τουλάχιστον, το Evolve MMA που εκτός από πραγματικούς παγκόσμιους πρωταθλητές ως δασκάλους σε κάθε στυλ (ΜΜΑ, bjj, Muay Thai, μποξ κοκ) έχει και ένα τρομερό πρόγραμμα για μαχητικό τουρισμό.

Δείτε εδώ

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ - ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΨΑΞΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ, ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΣΑΣ και ΨΑΞΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.

Πείτε μας στα σχόλια την δική σας ανάλογη εμπειρία ή την προτίμηση για κάποιο μελλοντικό ταξίδι!

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

H ΣΕΞΙ Καλέργη... σκιαμαχεί και προκαλεί

Xαμός: Έτσι χαλαρώνει το καυτό ring girl του UFC (ΦΩΤΟ)

Σάκης Ρουβάς: Έχω παίξει ξύλο, κάνω Brazilian Jiu Jitsu (ΒΙΝΤΕΟ)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ