MMA

Δήμαρχος Γαλατσίου: "Στηρίζουμε τα μαχητικά"

Δήμαρχος Γαλατσίου: "Στηρίζουμε τα μαχητικά"

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος μιλάει αποκλειστικά στο fightsports.gr για το International Fight Club Open και αναλύει τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος Γαλατσίου θέλει και αγκαλιάζει τα μαχητικά αθλήματα.

Ο Δήμος Γαλατσίου δείχνει να αγκαλιάζει τα μαχητικά αθλήματα, δείχνοντας να ποντάρει στην ακμή που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια. Ποιο το όραμά σας;

"Πράγματι ο Δήμος Γαλατσίου το τελευταίο διάστημα έχει φιλοξενήσει αρκετά sport events μαχητικών αθλημάτων. Η ενέργειά μας αυτή πηγάζει από την στρατηγική μας να αναδείξουμε το Γαλάτσι ως χώρο αθλητισμού για όλο το λεκανοπέδιο, καθώς στα διοικητικά του όρια διαθέτει το αθλητικό κέντρο στο Άλσος Βείκου και πλέον και την ολυμπιακή εγκατάσταση του ΠΑΛΑΙ, την οποία θα διαχειρίζεται ο Δήμος τουλάχιστον μέχρι το 2020. Ευελπιστούμε, όλα τα νέα παιδιά του Γαλατσίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής να στραφούν περαιτέρω στον αθλητισμό και γιατί όχι και στα μη κλασικά σπορ όπως π.χ. στα μαχητικά αθλήματα."

Σας αρέσουν οι πολεμικές τέχνες;

"Σαν παλαιός αθλητής του ποδοσφαίρου σέβομαι και εκτιμώ το σύνολο των αναγνωρισμένων αθλημάτων που βελτιώνουν το σώμα και τον ανθρώπινο νου. Οι πολεμικές τέχνες αναμφισβήτητα συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή για αυτό άλλωστε έχουν διαχρονική ανάπτυξη σε διεθνές επίπεδο. Δυστυχώς, ως Δήμαρχος έχω περιορισμένο χρόνο για να παρακολουθήσω, όσο θα ήθελα, σχετικούς αγώνες και επιδείξεις."

Αποτελεί ο Γιάννης Θεοφάνους την κυρίως αιτία για την οποία το Γαλάτσι... ποντάρει στα μαχητικά αθλήματα;

"Ο Γιάννης Θεοφάνους αποτελεί ένα βασικό κρίκο στην αλυσίδα του αθλητισμού της πόλης μας. Το γεγονός ότι είναι Ομοσπονδιακός Προπονητής σε ένα αγώνισμα αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από μόνο του αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον αθλητισμό της πόλης μας. Ο Δήμος οφείλει να αξιοποιεί αθλητές και προπονητές όπως είναι ο Γιάννης Θεοφάνους."

Πέραν του δημάρχου, υπήρξαν και άλλοι άνθρωποι που στήριξαν την προσπάθεια για το International Open;

"Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μεγάλων sports events δεν είναι αποτέλεσμα μονάδων, ούτε καν του Δημάρχου, αλλά συνόλου ανθρώπων που εργάζονται για ένα κοινό σκοπό. Από τους συναδέλφους που επιμελήθηκαν την καθαριότητα του χώρου μέχρι τον τελευταίο εθελοντή στις κερκίδες του σταδίου. Ο αθλητισμός άλλωστε μπορεί να βγάζει πρωταθλητές αλλά αυτό που μένει στην πραγματικότητα είναι η συλλογική - ομαδική δουλειά που γίνεται μεταξύ των αθλητών, των προπονητών, των εφόρων κ.ο.κ."

Δείτε το Fight Preview για το Fight Club International Open:

Δείτε το πρόμο βίντεο:

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Όταν η καυτή πορνοστάρ Kleio Valentien ζήτησε ραντεβού από την Ronda Rousey (ΦΩΤΟ)

Η πορνοστάρ Jenna Jameson τρελαίνεται για τον McGregor (ΦΩΤΟ)

ΣΟΚ: Παλαιστής πεθαίνει μέσα στο ring και γύρω του συνεχίζουν τον αγώνα Κατς! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ